Megosztó lett Kincsem

„Jobban örültem volna egy olyan filmnek, amely végre erről az egyedülálló lóról szól.” „Kincsem, a magyar csodaló többet érdemelt volna.” „Fordulatos, látványos, izgalmas és érzelmes romantikus kalandfilm, amiben nem Kincsem a főszereplő.” A Kincsem film premier előtti vetítésén jártunk.

Szórakoztató, de nem Kincsemről szól

Szórakoztató, a fiatal korosztály számára is érdekes, minőségi film. A főszereplők szerethetőek, hitelesek, kosztümök, helyszínek nagyon szépek, jól kiválasztottak. Lovasként sajnálom, hogy a rendező nem találta elég izgalmasnak Kincsem igazi történetét, ez talán azért lehet így, mert még soha nem volt versenylova és nem próbálta a versenylófuttatást. Mivel nekem a galopp a szívügyem, jobban örültem volna egy olyan filmnek, amely végre erről az egyedülálló lóról szól. Hiszem, hogy úgy is lehet szórakoztató közönségfilmet csinálni. Erre jó példa a Secretariat.

Vonczem Gabriella, galopp szakújságíró

Élvezhető, de Kincsem többet érdemelt volna

Lehet, hogy csupán nem túl jó címválasztás miatt, de én személy szerint úgy éreztem, hogy Kincsem, a magyar csodaló többet érdemelt volna. Bár az osztrák-magyar ellentétet tökéletesen ábrázolta a film, a kosztümök, a látvány elragadó volt, s a főszereplők tökéletesen alakították szerepüket, mégis csalódottan távoztam a moziból. Azt éreztem, hogy valami hiányzik. Ez a “valami” számomra a valóság volt: vártam, hogy ha fikció is, legalább méltó lesz az igazi Kincsemhez, de inkább éreztem őt egy újabb “Rómeó és Júlia” sztori mellékszereplőjének, mint a világ legjobb versenylovának.

Horváth Annamari, a Lovasok.hu szerkesztője

Szerethető film kis kikacsintásokkal

A Kincsem nem dokumentumfilm. Nem portréfilm. Nem történelmi film. És ahogy Petrik Andrea ígérte: nem egy poros kosztümös film. De nem is lovas film. Ha lovas szemmel nézed és pontról pontra Kincsem, a csodakanca történetét keresed benne, biztos, hogy csalódás lesz a vége. Ne azt figyeld, mennyire ülnek szabályosan a lovon a szereplők, vagy hogy volt-e Kincsem korában startgép.

A Kincsem film pontosan az, amit a készítők és a főszereplők ígértek már jó előre: egy romantikus kalandfilm. Egy olyan fordulatos, látványos, izgalmas, érzelmes romantikus kalandfilm, amiben nem Kincsem a főszereplő, akármennyire is vérzik emiatt a szívünk nekünk, lovasoknak. Ha ezt el tudod fogadni, akkor a Kincsem egy szórakoztató és szerethető film kis korunkbeli kikacsintásokkal és sziporkákkal.

Magyar Dorottya, a Lovasok.hu főszerkesztője

A Kincsem filmet 2017. március 16-tól Te is megnézheted a mozikban.

.

2017.03.16. Lovaosk.hu
Fotó: Szabó Adrienn, Kincsem
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások