Az élre galoppozott Kincsem

A Kincsem, a csodakanca története köré szőtt romantikus kalandfilm már az első hétvégén több lóhosszal hagyta maga mögött az aktuális hollywoodi sikerfilmeket. Eddig 72.000 jegy kelt el Herendi Gábor filmjére. Vajon teljesül a rendező által célként kitűzött nézőszám?

Az elmúlt tíz év legjobb első hétvégi eredményét produkálta a Kincsem, a csodakanca története köré szőtt romantikus kalandfilm, amelyre a premier előtti vetítésekkel együtt már több mint 72.000 jegyet váltottak.

A film forgalmazója, a Fórum Hungary közleménye szerint az országszerte több mint 80 moziban látható film eddigi bevétele megközelíti a 100 millió forintot, a legutóbbi adatok szerint pontosan 97.296.195 forintos jegybevételt hozott a konyhára március 16-i debütálása óta.

A Kincsem messze a legnézettebb film volt idehaza a múlt héten, ilyesmire már rég volt példa magyar film esetében, mondhatni milliárdos szuperprodukcióhoz méltó nézőszámot hozott. Ilyen nézőszámra utoljára 2006-ban volt példa magyar film esetében, mindjárt kettő is: az Üvegtigris 2.114.055, a Szabadság, szerelem pedig 72.832 nézőt vonzott” írja az Index.

A csodakanca filmje több hosszal verte az olyan hollywoodi sikerfilmeket is, mint a Kong: Koponyasziget, vagy a Logan – Farkas, valamint a John Wick 2.

A film hivatalos Facebook oldalán március 18-án bejelentették, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az Allee, az Aréna, a Westend és a győri Cinema City-kben növelték a vetítések számát.

A hazai viszonylatban kiemelkedő, 2,9 milliárd forint összköltségvetésű alkotást több mint két milliárd forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap.

„Hogy hány néző számít manapság soknak, azt már nehezebb megítélni. Százezer feletti nézőszámnak már nagyon örülnek a magyar rendezők, de én szeretnék kétszázezer fölé menni” – mondta az Origonak Herendi Gábor.

A rendező hangsúlyozza: bizonyos szereplők és a történelmi háttér valós, de mivel Kincsem a világ legeredményesebb lova volt ‒ minden versenyt megnyert amelyen indult –, önmagában nem szolgált volna eléggé fordulatos történettel, így egy fikciós sztorit kellett hozzá kitalálni. Hozzátette, a forgatási munkálatokat alapos kutatómunka előzte meg, minden létező szakirodalmat elolvastak, valamint Hesp Róbert, Kincsem egykori trénerének unokája is a segítségükre volt.

A filmben Kincsemet hat ló alakítja, hiszen az állatoknak különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Mivel a csodakanca eredetileg egy csillagot viselt a homlokán, ezért „lósminkesre” is szükség volt. A grandiózus romantikus filmben összesen 97 ló szerepelt, a forgatás során összesen 8 tonna zab és lótáp fogyott el.

2017.03.21. MTI, Orientpress, Index, Origo
Fotó: Szabó Adrienn, Kincsem
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások