42 magyar lóerővel zajlik a Ben-Hur forgatása

Év eleje óta Olaszországban dolgozik világbajnok fogathajtónk, Juhász László és fia, akik 42 lóval vesznek részt a Ben-Hur című film újraforgatásán.

– Immár hat hete vagyunk kint és azt mondhatom, hogy reggeltől estig dolgozunk – számolt be eddigi tapasztalatairól a ifj. Juhász László. – Összesen 62 ló szerepel majd a filmben, ebből 42 Magyarországról érkezett ide.

– Március végétől nyolc hétig forgatjuk majd a kocsiversenyt, így ekkorra a lovak erőnlétét olyan állapotba kell hozni, hogy bírják a megpróbáltatásokat. Mivel baleset is történik a filmben, meg kell tanítanunk az állatokat az ágaskodásra, illetve arra is, hogy amíg forog a kamera, addig kiterülve feküdjenek a földön – meséli ifj. Juhász László, aki azt is elárulta, hogy például Jack Hustont és Toby Kebbellt is tanította, hogy miként kell hajtani a lovakat.

A bugaci világbajnok és fia több nagy sikerű filmben is feltűnt. Ifj. Juhász László a Mennyei királyság című filmben Orlando Bloom dublőre volt, de helyettesítette már Johnny Deppet is.

2015.02.17. Forrás: BorsOnline
Frissítve: 2023.03.09.
Fotó: Canva

Hozzászólások