Sok hazai siker a ménesbirtokon

Sok hazai siker a ménesbirtokon

Hat országból 149 nevezés érkezett a pénteken kezdődött és tegnap zárult Arab Lovak Fesztiváljára. A háromnapos rendezvényen díjlovas, díjugrató és military
versenyszámokban mérték össze tudásukat a paripák és gazdáik, gondozóik, de látványosak, izgalmasak voltak az esemény igazi rangját adó tenyészszemlék is.

Bábolna: Gyönyörű, elegáns rendezvénynek adott otthont hétvégén a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. A magyarok mellett Szlovákiából, Csehországból, Romániából, Ausztriából és Németországból is érkeztek a lovasok.

– A rendezvény nyugodtan, komolyabb sérülés nélkül végződött – tájékoztatta lapunkat Rombauer Tamás felelős rendező.

– Szerencsére a szombaton, a military versenyen lováról leesett lovasnak sem lett baja. A különböző versenyszámokban szép magyar, megyei sikereknek örülhetett a közönség. A szombati versenyeken az alábbi eredmények születtek: Terepakadály versenyben 1. helyezett Váczi Zoltán Kemir V-5 nevű lován, 2. Bali Bogáta Shagay nyergében (mindketten a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. versenyzői). Díjugratásban A kategóriában 1. helyezett Gerber Attila O”Bajan XX-6 Pagát lován a Viagora Bt-től, 2. Ball Boglárka O”Bajan XXII (Csillag) nyergében a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft-től. L kategóriában szintén ők végeztek a dobogó legfelső két fokán, csak fordított sorrendben. Díjlovaglásban A 5/1 kategóriában Váczi Zoltán Kemir V-5 nyergében a hazaiak színében nyert, második Németh Gergő O”Bajan Barka nyergében (a ló Grubits Róbert tulajdona). L2 kategóriában Kopperdák Júlia Solymos László tulajdonában lévő Tangó lován nyert, 2. Zdravko Georgiev lett a Temp nevű lovon. A vasárnapi versenynapon díjlovaglás A 7/1 kategóriában Németh Gergő nyert a Grubits Róbert tulajdonában lévő O” Bajan Barka nevű lovon, 2. a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokról Váczi Zoltán lett Kemir V-5 nyergében. L4 kategóriában Olteán Karina lett a győztes saját Mirza Sárkány lován, második pedig Kopperdák Júlia lett a Solymos László tulajdonában lévő Tangó lovon.

Forrás: 24óra
2007-07-09
Frissítve: 2023.02.13.
Fotó: Canva

Hozzászólások