Brindle Horse

Brindle Horse

LeÍRÁS
A csíkos ló mindig nagyon népszerű volt. Ismert a csíkos Izlandi, Quarter horse, Angol telivér, melegvérűek, az Arab telivér és a Criollo. Némelyik csíkosnak születik, ilyen csíkos lehet, egy Boxer, vagy egy bika. Különböző csíkos lovak vannak, így az exteriőr írás és a marmagassága többféle lehet.

EREDET
Erről csak annyit tudhatunk, hogy valaki csíkos lovakat próbált tenyészteni az USA-ban.

MUNKAKÉPESSÉG
Ide az összes csíkos fajta ló beletartozik, a Brindle lovak szinte minden szakterületen alkalmazható, beleértve a lovagolást is. Mindenekelőtt szabadidőlovakként vannak használva.

TENYÉSZTÉSTÖRTÉNET

A csíkos lovak mindig nagyon kedveltek voltak. Egy példa rá az arnyafakó Quarter Horse, Chexo de Bar. ő csík nélküli csikó volt. “Később lett csíkosnak tűnő”, mondta a tulajdonos, Kerstin Ludwig a Rügen szigetről. Chexo három csikót nemzett sárga színű kancával. Az érdekesség: “Két csikó Albino lett vörös fülheggyel, vörös hátszíjjal, vörös vállal és farral”, mesélte Ludwig.

Csíkos lovakat mint Chexo de Bar-t, angol Brindle Horse-nak nevezték el. Ritkaság. Ezért Anita Garza, Texasi, 1998-ban megalapította a Brindle and striped Equine International szövetséget.

Fordította: Jenna2
Frissítve: 2023.03.10.
Fotó: Canva

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ

 

Hozzászólások