Újabb rejtélyes külföldi venne lovat

Újabb rejtélyes külföldi venne lovat

Ismét egy átverésre kell felhívnunk figyelmedet. Hirdetőnkkel Algernon Adalard, spanyol fogorvos vette fel a kapcsolatot, akiről a ló gazdája először azt hitte komoly vásárló lehet, de gyanakodni kezdett, miután a lehetséges vevő már első levelében elkövette a tipikus hibákat: rákérdezett a ló nevére, fajtájára, korára, mindenre, ami benne van a hirdetésben illetve nem volt megszólítás az e-mail elején.

Fogorvosunk egy levélváltás után már el is döntötte, hogy – kipróbálás vagy megtekintés nélkülhirdetőnk lovát szeretné megvásárolni. Biztosította, hogy a ló kiváló ellátást fog kapni, mindent megadnak neki, és képeket is fog küldeni majd a jószágról, valamint elhelyezéséről. Hogy bizonyítsa elhatározásának komolyságát, magasabb összeget ajánlott a lóért, cserébe pedig annyit kért, hogy a hirdető távolítsa el a hirdetést a Lovasok.hu portálról és ne adja el másnak a lovat.

“Értse meg, azt szeretném, hogy ne adja el másnak a lovat és biztosítékként további 200 Eurót fizetnék, hogy megtartsa nekem és törölje a honlapról mivel tényleg komolyan érdeklődöm iránta.
Megígérem, gondját fogom viselni miután családunk tagja lett és képeket fogok róla küldeni, hogy ön is lássa rendben megkérkezett hozzánk.”

Algernon A. azt állította, hogy éppen Angliában tartózkodik, de biztosította hirdetőnket, hogy a fizetést követően egy szállító ismerőse majd elmegy és elszállítja a lovat és ló felszerelését.

Majd kérte hirdetőnket adja meg teljes nevét, címét és telefonszámát, hogy csekken elküldhesse a ló vételárát.

Kérte, hogy a hirdető, amint kézhez kapja a csekket, a megadott szállítóval azonnal küldje a lovat Spanyolországba.

Ezek után több hirdetőnk is jelezte, hogy hasonló angol nyelvű leveleket kaptak Spanyolországból, felajánlva, hogy a “vásárló” már az előtt csekket küld, mielőtt az eladó elküldené neki a lovat. Ezzel bizonyítja szándéka komolyságát és eloszlatja a jóhiszemű eladó minden kétségét. A dolog szépséghibája az, hogy az elküldött csekken nincs fedezet.

Hirdetésed feladásakor (legyen bár szó eladó lóról, vagy lovas apróhirdetésről) dönthetsz arról, hogy email címed és telefonszámod hogyan jelenjen meg az oldalon. Amennyiben szeretnéd, hogy bárki számára hozzáférhetőek legyenek, az érdeklődők akkor is csak egy-egy kattintás után láthatják őket, így védjük adataidat az adathalász robotoktól.

Lehetőséged van arra is, hogy elérhetőségeid egyáltalán ne jelenjenek meg, ebben az esetben az érdeklődők az oldalon keresztül tudják felvenni a kapcsolatot Veled. Ez utóbbi megoldás előnye, hogy Te döntöd el, kinek válaszolsz, ugyanakkor csökkenteni fogja a megkeresések számát.

Azt mindenképpen el kell mondanunk, hogy ezek a csalók nem kizárólag az eladó lovat hirdetőkre vadásznak, bármely hirdetési oldalon jelentetsz meg hirdetést, könnyen hasonló emailek kereszttüzében találhatod magad. A csalók mindenütt ott vannak, és egy lépéssel mindig előttünk járnak. Éppen ezért csak Rajtad múlik, hogy bedőlsz-e valamelyik trükkjüknek, vagy sem.

Lovasok.hu Tipp:

  • Ha az érdeklődő nem jön el megnézni a megvásárolni kívánt lovat, megkeresését kezeld egészséges gyanakvással.
  • Lovaid azonosítóit, dokumentumait kezeld bizalmasan, tartsd elzárt helyen, másolatot csak nagyon indokolt esetben adj.
  • Lovak adásvételével kapcsolatos ügyeidet mindig intézd írásban.
  • Bankszámlaszámot csak indokolt esetben, megbízható személyeknek adj meg.

2013.06.11. Lauf Kata, Lovasok.hu
Frissítve: 2023.04.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások