Ne dőlj be! – csaLÓk lesnek lovadra és pénztárcádra

Eladó lovad van, akit szeretnél minél hamarabb a megfelelő gazdánál tudni? És persze a pénz sem jönne rosszul. Várod, hogy egyszer csak megcsörren a telefonod, vagy megérkezik az email, amiben az ideális vevő érdeklődik lovad iránt? Légy résen, hogy ne te legyél a következő trükkös vásárló áldozata!

A Lovasok.hu egyik olvasója számolt be a csalók legújabb trükkjéről:

Eladó lovam után érdeklődve Szarvasról hívtak fel. A telefonáló azt mondta, hogy nem tud eljönni megnézni a lovat, de kérte, hogy küldjek egy videót, amit megmutathat az edzőjének és eldönthetik, érdekli-e őket a lovam.

Már ekkor rákérdeztem, nem kupec-e véletlenül.

Természetesen nem, hangzott a válasz. Pedig a Facebook oldalán ott sorakoztak az eladó lovak, de állítása szerint azok nem az ő lovai, hanem a barátjáé.

Mindenesetre elküldtem a 45 másodperces videót, ennyi elég is volt az állítólagos edzőnek, hogy eldöntse, kell nekik a ló, meg is beszéltük, melyik nap jönnek érte.

Időközben egy ismerősömnek elújságoltam, hogy sikerült eladnom a lovamat, hamarosan el is viszik. Szerencsére ő figyelmeztetett, hogy az ilyen vásárlók gyakran trükköznek a lovakkal. A vásárlás után néhány nappal visszamennek az eladóhoz, elmondják, hogy a ló vad és kezelhetetlen, megrúgta, megharapta, megtaposta a lovasát, majd fenyegetően

több százezer forintot követelnek kártérítés gyanánt.  

Gyanakodni kezdtem én is, ezért felhívtam a vásárlómat. Amikor elmondtam neki ezt a sztorit, azonnal letette a telefont és soha többé nem jelentkezett.

Ha az ismerősöm nem mesél erről az átverésről, én lettem volna a csalók következő áldozata.

Lovasok.hu tippek:

  • Ha az érdeklődő nem jön el megnézni a megvásárolni kívánt lovat, megkeresését kezeld egészséges gyanakvással.
  • Érdeklődj ismerősi körödben és a környéken élő lovasoknál a majdani vevőről és nézd meg Facebook profilját.
  • Mindig írj adásvételi szerződést. Ehhez használhatod letölthető szerződésmintánkat, vagy kérd ügyvéd segítségét.

 

Téged is megpróbáltak már átverni? Segíts másokon, oszd meg tapasztalataidat a Lovasok.hu olvasóival! A leveleket az info@lovasok.hu email címre várjuk.

2015.09.30. Lovasok.hu
Frissítve: 2022.07.24.
Fotó: Canva

Hozzászólások