Lovat karácsonyra?

Mi is lehetne szebb és emlékezetesebb karácsonyi ajándék egy lovas, vagy lóbarát számára, mint egy saját ló? De mivel egy állat nem csak karácsonyra, hanem egy életre szól, ezért alaposan fontold meg, mi kerül a karácsonyfa alá.


Az ünnep közeledtével egyre több állatvédő szervezet figyelmeztet arra, hogy ne vásárolj élő állatot karácsonyra. És persze a lovasok is mindig elismétlik a már unásig ismert mondatot: “lovat nem megvenni, hanem eltartani drága”. Ha nem vagy biztos benne, hogy a megajándékozott készen áll egy élethosszig tartó felelősség felvállalására, az ezzel járó kiadásokra, és időráfordításra, akkor sem kell lemondanod arról, hogy azzal lepd meg a szeretet ünnepén, ami a szívéhez legközelebb áll. Segítünk a döntésben!

Lovaglóleckék

Ajándékozz lovaglóbérletet, lovastúrát, lovastábort, vagy akár egy hétvégi lovas kikapcsolódást. Hidd el, felejthetetlen élmény lesz! Kiváló lehetőség ez arra, hogy a megajándékozott elmélyítse lovas tudását és felkészülten álljon a lóvásárlás elé.

Nézz körül a lovas szolgáltatások között ide kattintva!

Feles tartás

A feles tartás nagyszerű lehetőség arra, hogy a lovas belerázódjon egy szinte saját ló tartásába, ápolásába, rendszeres mozgatásába – mindezt úgy, hogy a feles tartás egy saját ló tartásánál nagyságrendekkel olcsóbb, kisebb felelősséggel jár és meghatározott időre szól. Viszont fontos, hogy a feles tartásra kiszemelt ló kiválasztásában részt vegyen a megajándékozott, de a lovasoktató, vagy edző véleményét is érdemes kikérned.

Tovább a feles tartásra kínált lovakhoz >>

Virtuális örökbefogadás:

Több állatvédő szervezetnél – például a Bottyán Equus Hungária Alapítványnál, illetve a NOÉ Állatotthon Alapítványnál – is van lehetőség arra, hogy négylábú pártfogoltjaikat virtuálisan örökbe fogadd. A virtuálisan örökbefogadott védencek ápolásában és gondozásában pedig részt lehet vállalni. Ez szintén egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a megajándékozott felkészüljön a későbbi lótartásra, ráadásul még jótékony célt is szolgál.

Saját ló:

Ha pedig mindenképpen lovat, vagy pónit szeretnél ajándékozni, győződj meg arról, hogy a megajándékozott készen áll-e az ezzel járó kiadásokra, tud-e majd lovára időt szánni, illetve rendelkezik-e a lótartáshoz szükséges ismeretekkel.

Itt is fontos, hogy a ló kiválasztásában részt vegyen a megajándékozott, is – érdemes tehát együtt böngészni az eladó lovak hirdetéseit. Gyerekek esetében nagy segítség lehet a lovasoktató, vagy edző véleménye.

Tovább az eladó lovakhoz >>

2014.12.13. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Fotók: Canva
2018.12.11.
Frissítve: 2022.02.04.

Hozzászólások