Bellandor Lovasközpont, a Zsámbéki-medence lovas paradicsoma

A Bellandor lovasközpontban mindazok megtalálják számításaikat, akik egy igényes és a lovak számára is kedvező környezetben szeretnének lovagolni. A látogatóknak lehetőségük nyílik terápiás-, hobbi-, és díjlovaglásra egyaránt. Gyakran látogatnak vendégoktatók Pátyra, továbbá eseményekből sincs hiány a lovardában.

Üzletvezető unokatestvérem áradozva mesélt a négy napos csapatépítő tréningről, ahová munkatársaikkal látogattak el a Zsámbéki-medence szívébe. Komoly pozícióban dolgozó felnőttek, kevés szabadidővel, stresszes mindennapokkal… Vajon mint üzletvezetők, akiknek nap mint nap emberekkel kell foglalkozniuk, és helyes döntéseket kell hozniuk beosztottaikkal kapcsolatban, hogyan bánnak a lovakkal?

Unokatestvérem elmondása szerint, – mint laikus a lovak terén – egyáltalán nem volt könnyű az olyan feladatokat végrehajtani mint például, indulásra bírni, megállítani, vezetni, és befogni a lovakat. Mégis a legapróbb pozitív visszajelzések, sikerélmények, és a lovak közelsége olyan hatással bírt rá, hogy egy kisimult és élettel teli főnökként tért vissza a mindennapokba.

Ezután az élménybeszámoló után én is jelentkeztem egy hasonló kurzusra, és így töltöttem el fantasztikus négy napot Pátyon.

A lovarda 10 hektáron terül el, amely biztosítja a lovak számára szükséges életteret. Emellett két fedelessel, két kinti pályával, körkarámmal, jártatóval,  boxokkal, öltözőkkel, és büfével is rendelkezik a létesítmény. Szállást is biztosítanak kisebb létszám esetében. Nem csak egy igényes és szép komplexumról, hanem egy praktikusan, és a lovak érdekeit előre soroló lovardáról beszélhetünk.

Az oktatók közül Halmai Anikóval, a lovarda vezetőjével volt szerencsém megismerkedni. Németországból hozott precizitással tanulhattam tőle a lovak körüli teendőktől kezdve, egészen a szabadidomításig. Számomra ezek nem voltak teljesen új dolgok, hiszen magam is lovagolok, ennek ellenére rengeteget tanulhattam a ló, és lovas közötti kapcsolat kialakításról, és a természetes lótartásról.

Korábbi cikkekben találkozhattunk már a Bellandor névvel, hiszen nem titkolt cél számukra a Morgan lófajta magyarországi népszerűsítése. Továbbá hazai díjlovas versenyeknek is otthont adnak, így akit érdekel ez a sportág itt megkaphatja az ehhez szükséges oktatást.

A számunkra megfelelő lovarda megtalálása nem egyszerű feladat. Próbálkozások, és tapasztalások sorozatai vezetnek el minket a hozzánk legközelebb álló lovas közösség megtalálásáig. A Bellandor Lovasközpontot meleg szívvel merem ajánlani, akik élvezni szeretnék a lovaglás örömét, egyben fejlődni szeretnének a saját tempójukban.

Barátságos lovak, hozzáértő oktatók, a csend, és a nyugalom garantált!

2019.09. 06. Ráskai-Kiss Orsolya, Lovasok.hu LOLA program
Képek forrása: https://www.lovasok.hu/

Hozzászólások