Patika az istállóban, elsősegélynyújtás lovaknak

Mindenistállóban lennie kell néhány olyan gyógyszernek, kötszernek, fertőtlenítőszernek, amely alkalmas a kisebb, állatorvost nem igénylő kezelések elvégzésére, illetve segítséget nyújt, amíg az állatorvos megérkezik.

Cikkeink a témával kapcsolatban:

 Elsősegély lovaknak gyógynövényekkel: farkasalma, levendula, az aloe vera
Marton Zsófia lófitoterapeuta cikksorozatának előző részéből megtudhattad, hogyan használd az illóolajokat, ha lovadnak gyors segítségre van szüksége. Ma a farkasalma, a levendula és az aloe vera indul harcba a sebgyógyítás frontján.


 Elsősegély lovaknak illóolajokkal
Marton Zsófia lófitoterapeuta új cikksorozatának második részében bemutatta, hogy mire képes a kamilla és az eukaliptusz ha lovadnak gyors segítségre van szüksége. Most a sokoldalú illóolajoké a főszerep.


 Elsősegély lovaknak gyógynövényekkel: kamilla és eukaliptusz
Marton Zsófia lófitoterapeuta új cikksorozatában olyan eseteket mutat be, amikor a lovak körül előforduló vészhelyzetekben gyógynövényekkel enyhítheted hátasod fájdalmait. Ma megtudhatod, hogy a kamilla és az eukaliptusz milyen módon segíthetik lovadat a gyors felépülésben.


 Elsősegély lovaknak gyógynövényekkel
A lovak mesterei annak, hogy bajba kerüljenek. Marton Zsófia lófitoterapeuta új cikkosorozatának első részében bemutat néhány olyan esetet, amikor a lovak körül előforduló vészhelyzetekben gyógynövényeket használhatsz elsősegély jellegű beavatkozásra.


 Amit a lovad sem tud megemészteni: kólika
Amíg néhány eset olyan enyhe, hogy szinte észre sem lehet venni, addig a kólika súlyosabb formája vészhelyzetet jelent. Ha felismered a figyelmeztető jeleket, akkor még időben nyakon csípheted a problémát, így növelve lovad esélyeit a gyógyulásra.


 Kólika: A betegség, amitől minden lótartó retteg – 2. rész
Bár a lovak helyes és tudatos tartásmódja, takarmányozása és mozgatása fontos a kólikás kórképek elkerülésében, sajnos számolni kell azzal is, hogy a lehető legnagyobb odafigyelés mellett is kialakulhat lovunknál szinte bármilyen kólikás megbetegedés. Ilyen esetben a legnagyobb ellenség az eltelő idő…


 Kólika: A betegség, amitől minden lótartó retteg – 1. rész
A kólika szóra szinte minden lótartó szája széle megremeg. Rengeteg rémtörténet kering a világ legelővigyázatosabb módján tartott lovak hirtelen haláláról, mint ahogy sok önjelölt szakértő lova egy lucernaföldön napi öt vödör kukorica mellett is kifogástalan egészségnek örvend. De mi az igazság?


 Diaproof Pro – csikók részére hasmenéses megbetegedések kezelésére
Helyreállítja a folyadék- és elektrolit egyensúlyt, energiát biztosít, a gélképződés révén védi a nyálkahártyát és elősegíti a bélhám növekedését támogatja az immunfunkciókat a természetes E-vitamin révén.


 A ló élettani paraméterei – Sportlógyógyász Kft.
Minden lótulajdonosnak, lótartónak célszerű tudnia a lovak élettani paramétereit. Lovainkat ismerve még könnyebben meg tudjuk állapítani, ha valami nincs rendjén. Az érkező állatorvosnak értékes információt nyújthatunk, valamint nagyban segíthetjük egy esetleges vészhelyzet elbírálásában.


 Dr. Filipsz István – A legszükségesebb gyógyszerek az istállóban
Ha az istállóban van jól felszerelt házipatika – amit használni is tudnak – az megnyugtató a lótulajdonos számára, hiszen addig is tud segíteni a lován, míg az állatorvos megérkezik. De hasznos az állatorvosnak is, hiszen tudja, hogy a ló az ő megérkezéséig a leggondosabb ellátásban részesül.


 Elsősegélynyújtás lovaknak
Annak a személynek a megfelelő cselekvésétől, aki szükség esetén elsősegélyben részesíti a lovat, legalább annyira függ, hogy a ló ismét egészséges lesz-e, mint az állatorvostól vagy a klinikától, amely végül ellátja.


 Sebkezelés nyáron
A lovasok, lótartók rendszeresen találkoznak kisebb-nagyobb sebesülésekkel, így rögtön felmerül a kérdés: Miért más ebből a szempontból a nyár, mint a többi évszak. Kérdéseinkre Dr. Pallós Andrea lógyógyász specialista válaszolt.

2014.11.03. Lovasok.hu
Fotó: Happyhorsecartoons.com

Hozzászólások