Gyógyászati ló modell

Gumiló leendő állatorvosoknak

Latex modellek élethű szervekkel

Az Edinburgh-i Egyetem legújabb segédeszköze egy életnagyságú ló modell, élethű latex szervekkel, mely az állatorvostan hallgatók tanulmányait segíti majd. A skót egyetem az első Nagy-Britanniában, ahol csatasorba állt ez a különleges makett.

A kép illusztráció

Az anatómiai modell lehetőséget fog nyújtani a diákoknak, hogy tökéletesítsék a diagnosztikájukat a bélrendszerről, majd ennek segítségével megakadályozzák, hogy a lovak idő előtt pusztuljanak el.

A lovas szimulátor a Royal (Dick) School of Veterinary Studies iskolában latex vastagbélt és más egyéb szerveket tartalmaz.

A makettet – amit nem rég fejlesztettek ki a Veterinary Simulator Industries szoros együttműködéssel Dr Emma Readdel (University of Calgary) – Kanadából importálták. A kutatás alternatívákat tartalmaz, hogy felhasználják az állatokat az oktatásban és a kutatásokban.

A központot 2011-ben alapították a Marchig Animal Welfare Trust-tól kapott 2 millió font adományból, hogy világszerte javítsák az állatok egészségét.

A kép illusztráció

Ez a tökéletes másolat lehetőséget ad a diákoknak, hogy olyan szintre fejlesszék képességeiket, hogy felismerjék a szaporodási problémákat is.
A szimulátort a School’s Jeanne Marchig International Centre for Animal Welfare Education által nem rég szerezték be, több más oktató állattal együtt.
Az egyik modell segítségével – amelyet szintén a University of Calgary együttműködésével hoztak létre – képesek lesznek a tanulók, hogy gyakorolják a vérvételt egy tehén farkán.
A másolatok kutyafajtákat is tartalmaznak, amelyeken a tanulók gyakorolhatják az intravénás injekció beadását és a szabálytalan szívritmus azonosítását.

Natalie Waran professzor, a Jeanne Machig központ igazgatója azt mondta: „Ez a művészi alkotás fogja biztosítani a kiváló klinikai tréninget a tanulóknak, mind az állami, mind pedig a magánoktatásban.”

„A modellek reális jellege lehetőséget nyújt a diákoknak, hogy megtanulják, majd kifinomítsák a kézmozdulatokat és gyakorlatot szerezzenek mielőtt egy élő állattal foglalkoznának.” –mondta Dr Catriona Bell, aki az állatorvosi tanszék vezetője az állatorvosi egyetemen -„Ez nem csak biztonságosabb és kevésbé megterhelő a diákok számára, de nagymértékben követi az állatbarát előírásokat a kutatásokban.”

2013.04.12. Frisch Andrea, Lovasok.hu
Forrás: www.horsetalk.co.nz
Frissítve: 2023.07.03.
Fotó: Canva


Kapcsolódó cikkek:

Segítség! Jönnek a gumilovak! >>

 

Hozzászólások