A ló hátára visszaülök, ha addig élek is

Életed különböző szakaszaiban különbözőképpen éled meg a lovaglást. Változol te is, változnak a képességeid és fizikai adottságaid, de változnak a lovaid is. Egy dolog viszont állandó: minden lovas leesik a lóról olykor. Az pedig, hogy az esést hogyan éled meg, nagyban függ a korodtól.

1. szakasz: Leesel a póniról. Pattansz egyet-kettőt a földön. Nevetsz. Visszamászol. Megismétled.

2. szakasz: Leesel a lóról. Szitkozódva üldözöd a lovat. Visszamászol a ló nyakán csüngve. Sötétedésig lovagolsz.

3. szakasz: Leesel a lóról. Az inged ujjával elállítod a vérzést. Egy barátod visszasegít a lóra. Hazaérve két fájdalomcsillapítóval és jeges borogatással kezeled magad. Másnap újra lovagolsz.

4. szakasz: Leesel a lóról. Nem hagyod, hogy mentőt hívjanak, inkább elvezetsz a sürgősségire. Szórakoztatod az ápolókat a korábbi lóháton előadott hajmeresztő mutatványaid mesélésével. Gipszlevétel előtt két nappal újra lóra ülsz.

5. szakasz: Leesel a lóról. Rövid időre elfelejted a lovad és párod nevét. Gond nélkül flörtölsz a kiérkező mentőorvosokkal. Egy hétig a kórházban fekszel, és gazdagabb leszel néhány csavarral. Mire az orvosod azt mondja, hogy újra lovagolhatsz, te már egy hete lóháton vagy.

6. szakasz: Leesel a lóról. Akármennyire jóképű is a mentőorvos, nehezen tudod értékelni a humorát, amikor azt kérdezi: „Csak nem Ön az már megint?”. Az intenzív osztályon töltött idő alatt mindent megtudsz az orvostudomány legújabb áttöréseiről. Meggyőzöd magad, hogy a tartósnak ígérkező bicegésed nem is feltűnő. Megígéred párodnak, hogy felhagysz a lovaglással. Egy hét múlva veszel egy idősebb, lassabb, kisebb lovat.

7. szakasz: Lecsúszol a lóról. Megkönnyebbülsz, hogy az ízületi protéziseknek és a beültetett orvosi vackaidnak nem esett baja. Párodnak beadod, hogy a horzsolásokat egy kerti baleset következtében szerezted. Úgy teszel, mintha nem látnád, ahogy erre párod csak a szemét forgatva bosszúsan motyog. Adsz egy almát a lovadnak.

 

2014.12.19 Sigmond Tamás, Lovasok.hu
Forrás: Pinterest.com
Frissítve: 2022.08.03.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások