keresés a lovardák között


Átverés lóvásárlás címén

85 millió forintot csaltak ki egy szarvasi nőtől

Két  férfi, lókereskedőnek kiadva magát, 85 millió forintot csalt ki egy szarvasi nőtől. Az elkövetők további négy embert is megtévesztettek.

Albert István elmondta: a szarvasi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a két férfit kedden csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, majd őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amelyet az ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság csütörtökön elrendelt. 

Az eddig beszerzett adatok alapján a szarvasi R. Béla és az öcsödi K. Gábor az elmúlt években lovak külföldi értékesítésével és az abból származó busás haszon ígéretével csalt ki 85 millió forintot egy szarvasi nőtől. 

A sértettől első alkalommal, 2012 tavaszán 2,2 millió forintot csaltak ki.
Ezt követően a két elkövető a lovakkal kapcsolatos egyéb költségekre és lovak vásárlására hivatkozva egyre több pénz átadását követelte.
Ezt azzal indokolták, hogy ha a sértett nem ad több pénzt, akkor elveszíti korábban befektetett pénzét is - tette hozzá Albert István. 

A nyomozás jelenlegi állása szerint a csalók hasonló módszerekkel további négy embert tévesztettek meg, akiktől 1 és 20 millió forint közötti összeget csaltak ki. Az így összegyűjtött pénz összege meghaladja a 100 millió forintot, és a rendőrség feltételezi, hogy vannak még további károsultak is.

Forrás: MTI
F
otó: Novotni PéterCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés