keresés a lovardák között


Tízezer látogató a Nyeregszemlén

|ƒ programok |ƒ hírek ƒ| regisztráció ƒ| rajzpályázat ƒ|ƒ lovas verseny ƒ|
állategészségügyi feltételek | térképek | szálláshelyek |


Kunszálláson a május 31. és június 2. között megrendezett III. Szabadidőlovas Találkozó és Családi Fesztivált - ismertebb nevén a Nyeregszemlét - közel tízezer látogató tekintette meg az első két napon.

A 2011-ben indult Nyeregszemle egy olyan lovas találkozó, amely az ország különböző településein rendezett találkozóktól abban különbözik, hogy ide a lovasok mindenhonnan lóháton jönnek - mondta Solymosi Bertold, a Nyeregszemle főszervezője.

A rendezvényre szombaton ellátogatott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is, aki köszöntőjében kiemelte: a Nyeregszemle is bizonyíték arra, hogy él a magyar lovas kultúra, a magyar lovas hagyomány a Kárpát-medencében.

Az összesített adatok szerint a Nyeregszemlének helyet adó Somogyi Lovas Szabadidőközpontba közel háromszázan érkeztek lovon, de több mint ezer lovas volt a helyszínen. Solymosi Bertold hangsúlyozta: voltak olyan lovasok, akik három napon keresztül, gyakran szakadó esőben jöttek Kunszállásra.

A főszervező úgy fogalmazott: a rendezvény a nézők számára egy családi fesztivál, a lovasok számára egy rövidebb-hosszabb túrának egy állomása, hiszen a rendezvény után lovon indulnak haza.

Solymosi Bertold beszámolt arról, hogy a találkozóra lovas futárok hozták el a kárpátaljai magyarok üzenetét. Szerdán a vereckei hágótól indulva 50-60 lovas hozta a fatégelyben küldött dokumentumot - tette hozzá.
A futárszolgálat tervezője, Petraskó Tamás volt az utolsó lovas, aki szombaton átadta Kovács Imrének, Kunszállás polgármesterének a kárpátaljaiak üzenetét. "Kösse össze e lovas váltó szellemi honfoglalásként a Kárpát-medence egész magyarságát, Árpád magyarságát napjaink nemzedékével!" - olvasható a külhoni magyarok üzenetében.

A Nyeregszemle III. Szabadidőlovas Találkozó és Családi Fesztivál egész hétvégén család- és gyermekbarát programokkal várta az érdeklődőket. A látogatók betekintést kaptak egyebek mellett a lovas életmódba, megismerkedhettek a ló és az ember kapcsolatának szépségeivel, a ló idomításának kulisszatitkaival, és lovasíjászok, westernlovasok, lovas kaszkadőrök bemutatóin csodálhatták meg, hogy mire képes együtt az ember és a ló.

2013.06.03.
Forrás. MTI


Vissza a Nyeregszemle híreihez >>A szervezők elérhetősége és általános információkérés:

info@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 20 290-3320

Lovasok, ti ezt hívjátok: +36 70 220-3314
(ezen a számon csak fogadni tudjuk a hívásokat,
ha nem vesszük fel, hívjátok később újra)

www.nyeregszemle.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés