keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Világhírű lovasok kobakban

Kiállnak a biztonságos lovaglás mellett

13 ismert lovas kapta meg a Riders4Helmets elismerését, amiért jó példával járnak elöl   a kobakviselés terén. A díjazottak közt volt az aranyérmes Charlotte Dujardin és a militarylegenda Lucinda Green is. A 2012 Craig Ferrel MD a Biztonságos Lovaglásért Díjátadó február 18-án került megrendezésre.

A világelső Charlotte Dujardin azon kevés díjlovasok közé tartozik, akik a versenyeken is a biztonságos kobakot részesítik előnyben a tradícionális cilinderrel szemben.

Dujardin a saját bőrén tapasztalta meg a kobakviselés fontosságát, amikor  néhány éve egy esés következtében koponyatörést szenvedett. Talán épp ezért ő a 2012-es olimpiai játékokon is kobakot viselt.

"Nem érzem magam biztonságban, ha nincs rajtam kobak. Tudom, a legtöbb ember szerint nincs mindig szükség rá, sosem tudhatjuk előre, mi fog történni" - mondta Dujardin egy interjúban, ahol a kobakviselés is szóba került.


Charlotte Dujardin

A 13 profi lovast felsoroló listán olyan díjlovasok is szerepeltek, mint Isabell WerthAdelinde Cornelissen, de elismerésben részesült a díjugrató Reed Kessler is. 

Isabell Werth is hasonlóképp vélekedik a kobakviselésről: "Ismert sportolóként, anyaként és munkáltatóként roppant fontosnak tartom, és kötelességemnek érzem a balesetek megelőzését. A díjlovaglásban a kobakviselést még mindig tabuként kezelik még a négyszögben is, és ez ellen tenni kell valamit".

Lucinda Greent sem láthatjuk soha kobak nélkül lóra szállni, vagy lovak közelében tevékenykedni, de a legendás militarylovas ezúttal "XC the Safe Way" kurzusaiért kapott elsimerést, ahol a tereppályák biztonságos leküzdésének mikéntjére oktatja a lovasokat.


Isabell Werth

A díjazottak között volt Megan Sparks is, akinek a nevét idehaza talán még kevesen ismerik. A 14 éves ifjú hölgy hordókerülésben jeleskedik - kiváló példája, hogy a western szakágban is helye van a kobakviselésnek. "Jó érzés kobakot viselni hordókerülés közben, mert egész egyszerűen biztonságosabbnak érzem így a lovaglást. Sokan megszólítanak, hogy jó a mezőnyben látni valakit, aki kobakot visel."

Az egykori díjlovas  Courtney King-Dye, aki három évvel ezelőtt egy lovasbaleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett, most azon öt ember közt volt, akiket a biztonságos lovaglásért folytatott kampányban vállalt szerepükért díjaztak. 

 


Megan Sparks

2012.02.26. Misák Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Riders4helmets.com


 

KapcsoLÓdó cikkek:

Védd a kobakod! >> 

Isabell Werth: Tökéletes piaff és ugrásváltás nyereg és kantár nélkül is >> 

Valegro és Charlotte Dujardin továbbra is együtt! >> 

Charlotte és Valegro dupláztak Londonban >> 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés