keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


 

Feloldották a zárlatot a Kincsem Parkban

Feloldották az állategészségügyi zárlatot a Kincsem Parkban, miután az állatorvosok nem tapasztaltak újabb fertőzést a lovak között; azt viszont még nem tudják, hogy mi okozta a korábbi megbetegedéseket.

Az állatorvosoknak már sikerült kizárniuk a legveszélyesebb vírusokat, ezért az egészséges lovak újra elhagyhatják az istállókat.

A budapesti, Albertirsai úti telepet ellátó magánállatorvos szeptember 20-án, csütörtökön értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereit, hogy a telepen található lovak között egy gyorsan terjedő betegség tüneteit észlelte. A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága még aznap helyi zárlatot rendelt el a Kincsem Nemzeti Kft. Kincsem Park lótartó telepére.

A korlátozó intézkedések 323 lovat érintenek, ezek közül pénteken már 29-en észleltek enyhe klinikai tüneteket. A betegséggel kapcsolatba hozható elhullás nem történt

A fertőzött állatoknál apró fehér hólyagokat, vöröslő ínyt és kisebesedett szájat figyeltek meg. A tulajdonosok azt mondták, lovaikat jobban zavarta az, hogy nem mozoghattak eleget, mint maga a betegség.

A laboratóriumi vizsgálatok addig folytatódnak, amíg az orvosok azonosítják a betegséget. A Kincsem Park vezetősége a tulajdonosoknak azt ígérte, hogy pótolják az elmaradt versenyeket.

2012.09.24. Forrás: MTI


Egészségügyi zár a Kincsem Parkban

 Megtartják a lovastusa versenyt, új helyszínen a lovaspóló fesztivál

Helyi zárlatot rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága szeptember 20-án a Kincsem Nemzeti Kft. Kincsem Park lótartó telepére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

A budapesti, Albertirsai úti telepet ellátó magán állatorvos csütörtökön értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereit, hogy a telepen található lovak között egy gyorsan terjedő betegség tüneteit észlelte.

Az ismeretlen tünetek miatt a helyi zárlatot még csütörtökön elrendelték. A korlátozó intézkedések 323 lovat érintenek, ezek közül pénteken már 29-en észleltek enyhe klinikai tüneteket. A betegséggel kapcsolatba hozható elhullás a telepen nem volt. A laboratóriumi vizsgálatok azonnal megkezdődtek, az első részeredmények várhatóan péntek délutánra elkészül-

nek, a végleges eredmény pedig vasárnapra.

A hétvégi nemzetközi military versenyre tekintettel a hatóság szakemberei vizsgálják, hogyan lehetne a versenyt úgy lebonyolítani, hogy az egészséges állatok fertőződésének kockázata a lehető legminimálisabb legyen - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
2012.09.21


 

Megtartják a lovastusa versenyt, új helyszínen a lovaspóló fesztivál 

Az egészségügyi zár ellenére a lovastusa versenyet a meghirdetettek szerint megtartják, míg az I. Kincsem Lovaspóló Fesztivált új helyszínen, a Budakeszin található La Ballena Lovaspóló Klubban (Budakeszi, Telki út) rendezik szombaton. A hétvégére tervezett Kincsem Parki ügető és galopp futamok elmaradnak. 

A Lovaspóló Fesztivál új programja:

15:00 Celeb póló Trokán Anna színésznő, Trokán Nóra színésznő, Újvári Miklós olimpikon és Sipos Imre színész közreműködésével.

16:00 Háromcsapatos barátságos nemzetközi lovaspóló mérkőzések szlovák, belga és magyar játékosok részvételével.

17:30 Eredményhirdetés

A rendezvény ideje alatt a gyermekeknek trambulin és póni lovagoltatás, a látogatóknak büfé áll rendelkezésére. A belépés INGYENES!

Részletekről a Facebookon a La Ballena Póló Klub oldalán illetve telefonon a 20/399-7132-es telefonszámon lehet.

 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés