keresés a lovardák között


Lóháton Pekingtől Londonig: 

Nyíregyházán jártunk 

Főoldal | Az útvonalKapcsolódó oldalak


2012.03.23. Nyíregyháza, Felsősima

Megan és kísérője Napkorona Lovasudvarban  töltötte a túra harmadik éjszakáját. Vendéglátójuk, Támba Miklós hagyományos magyar fogásokból összeállított vacsorával várta a kis csapatot.

Megan péntek délben Nyíregyháza főterére volt hivatalos, ahol a városháza előtt Jászai Menyhért alpolgármester fogadta, s ajándékozta meg a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyet bemutató kiadványokkal, majd frissítővel vendégelte meg hivatalában.

Megan a rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, hogy az olimpiai eszme tisztelete mellett útjának célja, hogy felhívja a figyelmet a nehéz sorsú gyermekek segítésére és adományokat gyűjtsön egy, a szegény gyermekek oktatását világszerte segítő alapítvány számára. Eddigi magyarországi útjáról hangsúlyozta, hogy mindenütt "kedves, segítőkész emberekkel találkozott, akik elismeréssel szóltak nem mindennapi vállalásáról". Arra a kérdésre, hogy a londoni olimpia versenyeit megtekinti-e majd, úgy válaszolt: nagyon várja már, hogy hazaérkezzen és kipihenje a hosszú-hosszú út fáradalmait, ezért televízión nézi majd meg az ötkarikás játékok eseményeit.

A Nyíregyházára vezető úton Fazekas László huszár hagyományőrző volt Megan vezetője, neki köszönhető, hogy pontban délre sikerült a város közepén elhelyezkedő térre érkezniük. 

Az ünnepélyes fogadás után környékbeli lelkes lovasok – Annamária és Dávid - vezették Megant éjszakai szálláshelyére, Felsősimára. Itt Dr. Lipóczki Kriszta közbenjárására Bodnár Miklós fedeles lovardájában szálltak meg, Miklós vacsorával várta őket. A magyar meggybefőtt nagyon ízlett a két angol utazónak, szuvenírként egy üveg 3 puttonyos Tokaji Aszút kaptak ajándékba.

A fenti eseményeket természetesen mi sem hagyhattuk ki, így péntek hajnalban autóba ültünk, hogy még napkori indulása előtt személyesen is találkozhassunk Megannal, majd időben ott lehessünk a Kossuth téren. Mi is köszönjük a vendéglátást a Napkorona Lovasudvar csapatának!

A szombati nap folyamán Megan Felsősimáról Virágoskútra lovagolt, ahol az éjszakát Rózsa Péternél tölti.

Külön köszönet illeti Mikó Bernadettet, aki az első naptól kezdve fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy Meganék minden éjszakát kényelmes szálláshelyen tölthessenek. Az ő érdeme, hogy mára a TF Lovaskultúra Oktató Szak valamennyi képzésben résztvevő, illetve már végzett hallgatója értesült Megan vállalásáról.

2012.03.24 Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Fotó: Lovasok.hu

Megan és László

Bodnár Miklós és Dallam a nyíregyházi városháza előtt

Itatás Nyíregyháza főterén

Megan és Dorottya

Megan elérhetőségei:

Magyar nyelvű kapcsolattartó:

E-mail: meganlewis49@gmail.com
Magyar telefonszám: +36 70 278 0337
Angol telefonszám: +44 752 365 4958

Magyar Dorottya, Lovasok.hu
E-mail: Magyar.Dorottya@lovasok.hu
Telefonszám: +36 20 499 3698

Megan Lewis (pónitenyésztő, nemzetközi póni bíró, valamint távlovas) a 2008-as Pekingi Olimpia záró ünnepsége után kelt útra, hogy lóháton tegye meg az utat egészen Londonig, a 2012-es Olimpia helyszínéig. 2012-ben hazánkon keresztül vezet az útja.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés