keresés a lovardák között


Baranta

Az úgynevezett baranta egy igazi magyar történelmi harcművészet, mely ötvözi a honfoglalók hagyományaitól kezdve a magyar jelleggel megalkotott katonai közelharc eredményeit.
Elsősorban a magyar történelem során élt harcos rétegek (végváriak, hajdúk, székelyek, őrségiek), a betyárok és a pásztortársadalmak (juhászok, gulyások, kondások, csikósok) mozgáskultúrájára építkezik.
A hagyományőrző csoportok feladatuknak tekintik, hogy a tradicionális magyar harcművészettel megismertessék a nagyközönséget, és népszerűsítsék azt a fiatalok körében, valamint, hogy a hagyományőrző versengések tovább színesítsék a nagy történelmi múlttal rendelkező városok programkínálatát.
Évente megrendezésre kerül az Országos Tradicionális Baranta Harcművészeti Bajnokság. A rendezvény a 9-18. század közötti történelmi magyar harci értékek megőrzését, gyakorlati jellegű továbbfejlesztését célozza meg szakmai találkozó és verseny formájában, ahol eldöntésre kerül gyalogos és lovas kategóriákban a nyílt magyar bajnoki cím. A lovas kategória versenyszámai: lovasíjászat, ló harci kezelési bemutató, lovasbirkózás, szálfegyverek lóról, lovas harci verseny, lovas gyorsasági verseny.Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés