Az éhező fantomló

Az éhező fantomló

Avagy hétvégi program állatbarátoknak

Tapasztaltabb olvasóink és hirdetőink tudják, hogy eladó lovas hirdetéseinket szerkesztőségünk tagjai is folyamatosan figyelik, valamint az olvasóknak is lehetősége van arra, hogy jelezzék, ha problémával találkoznak. Az elmúlt évek során láttunk már lovaskocsit, tehenet, de még mosómedvét is eladó lovaink között, így lassan már semmin nem lepődünk meg.

A kép illusztráció

Pénteken azonban egy rendkívül sovány ló, valamint a hirdetésére érkezett hibabejelentések sorozata borzolta fel a kedélyeket szerkesztőségünkben.

A hirdetéshez feltöltött fotó alapján a ló soványsága túllépte azt a lélektani határt, ami mellett szó nélkül elmehettünk volna, így eltávolítottuk az oldalról és megkértük állatvédő partnereinket, hogy próbáljanak meg sürgősen tenni valamit az ügyben. Ugyanakkor értetlenül álltunk a csontkollekció 800.000 Ft-os irányára előtt.

Egy álmatlanul átforgolódott éjszaka után a Noé Állatotthon Alapítvány egyik munkatársának emailje várt minket reggel:

“Itt van valami huncutság a dologban, mert a hirdetésben szereplő képet konkrétan én keszítettem egy 2008-as berettyóújfalui mentés soran, amit Várkonyi Andival közösen csináltunk. Itt van az egész album az eredeti képpel, illetve az összes többi fotóval, ez alapján le lehet ellenőrizni. Szerintem valaki csak vicces kedvében volt.”

Azt sajnos nem sikerült kiderítenünk, hogy a hirdetés feladójának – aki vélhetően nem azonos az oldalon megadott hirdetővel – mi lehetett a célja ezen hirdetés feladásakor. Vagy másik öt hirdetésének feladásakor, melyekhez különféle fedezőmének fotóit használta fel. A hirdetővel sem sikerült beszélnünk, aki bár minden alkalommal felvette a telefont, beleszólnia sajnos egyszer sem nem sikerült.

Egy biztos: a Lovasok.hu két szerkesztőjének, valamint három állatvédő szervezet munkatársainak adott hiábavaló és felesleges munkát ezzel a kis trükkel. Említhetnénk az extra telefonköltségeket, de megemlékezhetünk arról is, hogy majdnem elindultunk a helyszínre éhező lovak után kutatni.

Ezúton szeretnénk felhívni kedves olvasóink figyelmét arra, hogy az eladó lovak, valamint a fedezőmének hirdetéseit továbbra is folyamatosan ellenőrizzünk, ahogyan ezt korábban is tettük. Amennyiben a meghirdetett ló körül állategészségügyi, állatjóléti problémákat tapasztalunk, továbbra is az eset súlyosságától függően járunk el.

Méltán kerül be ez az eset lovas átveréseink gyűjteményébe, hiszen ezúttal a potenciális érdeklődők mellett a Lovasok.hu szerkesztőit és jó néhány állatvédőt is sikerült lépre csalni.

Lovasok.hu Tipp:

Mindenkinek, aki lovat szeretne venni, ajánljuk, hogy olvassa el megtévesztő hirdetésekről, csalárd lókereskedőkről szóló írásainkat a lovas átverések oldalain.

Ha pedig Önnek is volt kellemetlensége lóvásárlás kapcsán, ossza meg velünk és olvasóinkkal tapasztalatait, hogy okulhassunk a történtekből.

Az éhező ló hirdetése:

“(89016) kiváló vévonal

800.000 Ft (fix ár)
Fajta: angol-arab jelleg (nem tisztavérű)
Ló neve: –
Nem: kanca
Született: 2006
Szín: pej
Marmagasság (bottal mért): 162 cm
Marmagasság (szalaggal mért): 165 cm
Képzettség: belovagolt
Alkalmas: díjugratás, hobby, tenyésztés, galopp
Érvényes lóútlevéllel: nem rendelkezik
Származási lappal: rendelkezik”

 

Frissítve: 2024.01.18.
Fotó: Canva

Hozzászólások