Nyári lovastúra-ajánLÓ

Még nincs konkrét terved, hogy mivel töltsd jól megérdemelt nyári szabadságodat? Vagy épp ellenkezőleg: már évek óta szeretnél eljutni egy több napos lovastúrára? Segítünk választani! Mutatunk közelieket, távoliakat, embert próbálóakat, túrákat hatalmas hidegvérűeken és apró izlandi lovakon.

A magyar hidegvérű otthona

A magyar hidegvérű fajta békés természetű, könnyen kezelhető ló, kezdő lovasok megbízható társa, de termeténél és erejénél fogva akár 90-100 kilogrammos lovassal is könnyedén mozog. Azok a vendégek, akik nem lóháton kívánnak részt venni a túrákon, hintókon élvezhetik a zselici táj varázslatos lankáit, az erdők és a mezők szépségét.

A bőszénfai Szarvasfarm Lovarda lovastúráin találkozhatsz gímszarvasokkal, dámvadakkal, esetleg muflonokkal és vaddisznókkal és bejárhatod a Somogy Megyei Erdőgazdaság túraútvonalait is.

Tovább a bőszénfai Szarvasfarm Lovarda lovastúráihoz >>

Irány az Alföld

Túrázz az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes lovain különleges nyergekben, a Tisza és a puszták vidékén, és próbáld ki, milyen az élet az eredeti kazak és mongol jurtákban.

Ópusztaszer olyan területek határán fekszik, ahonnan egyaránt elérhetőek a kiskunsági homokbuckás ligetek, az alföldi szikes puszták és a Tisza vadregényes ártere. Utad erre nagyrészt tájvédelmi körzetek érintetlen, gazdag növény- és állatvilágán keresztül vezet.

Ráadásul a „honfoglalás lovát”, a legendás akhal tekét lovagolva fedezheted fel a tájakat. Ez az a lófajta, amelyikkel történelmünk összefonódik, és híres különleges kényelméről. Nem csak a lovak, de a nyergek is különlegesek: magyar stílusú nyergek, korszerűsítve a mai lovaglástechnikai igényekhez és lovakhoz.

Tovább a Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes lovastúráihoz >>

Balatoni nyaralás kicsit másképp

Szívesen töltenéd megérdemelt nyári pihenésedet a Balaton mellett, de ezúttal lovaglással? Irány az Equital Lovasudvar és barangold be lóháton a Balaton-felvidék és a Keszthelyi hegység vidékét.

Az Equital Magyarország egyik legszebb és legváltozatosabb vidékén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén, 22 hektáros zöldterület közepén fekszik. Túráik  során lóháton járhatod be a Nemzeti Parkot.

Tovább az Equital Lovasudvar lovastúráihoz >>

Öt patkó a tereplovaglás szerelmeseinek

A Bakony nyugati lankáin, Döbröntén az ötpatkós Hasik Lovasudvar várja a tereplovaglás megszállottjait. Vadregényes erdőségeknapsütötte tisztásokkal, gyönyörű környezet, jól felszerelt lovasudvar, tapasztalt és vendégszerető oktatók és nem utolsósorban megbízható lovak várnak itt.

Tovább a Hasik Lovasudvar lovastúráihoz >>

Rózsa Sándor nyomában

A Platános Kúria a Homokhátságon, igazi dél-alföldi, pusztai környezetben található. Hosszan elnyúló legelők, vizenyős rétek váltakoznak itt kisebb-nagyobb erdőligetekkel. Itt még nem feszülnek kerítések mindenütt, így sok tíz kilométert megtehetsz a pusztán anélkül, hogy akadály kerülne az utadba.

Lovastúráik során bebarangolhatod az Alföldet Bugacpusztától egészen a déli határszélig. A Kúriától könnyű lovaglásnyi távolságra található, a madárvilágáról méltán híres szegedi Fehértó, és a gyönyörű Dongéri-főcsatorna, amely mentén a Tiszához lovagolhatsz, de egy kétnapos túra keretében megismerheted az egész világon egyedi bugaci ősborókást. A négy égtáj bármelyikét választod, biztos, hogy felejthetetlen lovastúrában lesz részed.

Tovább a Platános Kúria lovastúráihoz >>

Töltben a Madarasi Hargitán

Fedezd fel Ivót és környékét egy igazán különleges lófajta, az izlandi hátán és próbáld ki különlegesen kényelmes jármódjaikat.

Az Ivói Izlandi Lovarda sok szeretettel várja azokat a lovasokat is, akik nem kedvelik a nyári hőséget, hiszen Csíkban, Erdély leghűvösebb medencéjében ilyenkor is kellemes szellők járnak. De ha gyakorlott lovas vagy, kipróbálhatod igazi embert próbáló lovastúrjukat is, és négy nap alatt bebarangolhatod az udvarhelyi medence mesés tájait.

Tovább a Ivói Izlandi Lovarda lovastúráihoz >>

Európa legfalusiasabb vidékén lóháton

Az Equus Silvania Lovas Farm és Vendégház Újsinka faluban található, mely az erdélyi Kárpátok lábánál fekszik, mintegy 50 km-re Brassótól. A túráik során Európa legfalusiasabb területeit láthatod és több tízezer szabadon, hagyományosan tartott birkával, rendkívüli flórával és faunával. Itt nem ritkaság a barna medve, a farkas, a hiúz, láthatsz békászó sast, vagy búbos bankát is.

Tovább a Equus Silvania Lovas Farm és Vendégház lovastúráihoz >>

Lovastúra a múltba

A Hipparion Lovas Vándorközpont lovastúrái során megismerkedhetsz Székelyföld csodálatos világával, az itt élő emberek életmódjával és kultúrájával. Olyan helyekre juthatsz el, ahová ember csak lóháton vagy gyalog léphet be. Bepillanthatsz egy olyan világba és életformába, ami a huszonegyedik századi embernek már elképzelhetetlennek tűnik.

Tovább a Hipparion Lovas Vándorközpont lovastúráihoz >>

Vezetőszáras lovastúrák kezdő lovasoknak is

A Csiki Csángó Lovastanya Csinódon, Budapesttől 700, Csíkszeredától 30 km-re található, a Kárpátok kanyarulatában, az egykori Csíkszék és Kászonszék határvidékén.

Csiki Csángó Lovastanya lovastúráin megismerhetsz egy szinte érintetlen természeti világot, a mai erdélyi munkalovakat, lovagolhatsz a legendás magyar huszárnyeregben, vagy hajthatsz helyi lovas szekeret. Itt kezdő lovasokat is szívesen fogadnak, számukra vezetéklovas túrákat szerveznek.

Tovább a Csiki Csángó Lovastanya lovastúráihoz >>

2016.06.21.
Frissítve: 2022.09.20.

Hozzászólások