keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Óriási piac nyílt meg a lótenyésztők előtt




A kínai engedély megszerzésével óriási piac nyílt meg a magyar lótenyésztők előtt, akik eddig csak Európában tudtak értékesíteni - mondta Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa. 

Budai Gyula a Sóskúti Lovas és Élményparkban

Budai Gyula elmondta, a múlt héten kaptak hivatalos tájékoztatást arról, hogy Magyarország is exportálhat élő lovat Kínába, miután az ázsiai ország minőségellenőrzési és karanténozási hivatala megadta ehhez az engedélyt. Hozzátette, az engedély közel ötéves egyeztetés után született meg és új lökést adhat a magyar lovas kultúrának. 

Magyarország sport- és tenyésztési célú lovakat exportálhat, amelyek iránt óriási a kereslet Kínában, ahol félmillióan lovagolnak - fejtette ki a biztos. Míg 2007-ben 4,7 millió dollárt költöttek sport- és tenyésztési célú külföldi lovakra, 2012-ben már 20 milliót, tavaly pedig ennek a többszörösét. Eddig a hollandok és a németek szállítottak a kínai piacra, amelynek jelentős részét lefedték. 

A biztos arról is beszélt, hogy Magyarországon négy olyan telepet jelöltek ki, ahonnan lovak szállíthatóak Kínába. Bármilyen cég szállíthat, de feltétel, hogy a lovaknak előtte 30 napig e telepek egyikén karanténban kell lenniük, és egy kínai cégnek kell garantálnia a szállítást. A lovakat csak repülővel lehet szállítani, ami kicsit növeli a költségeket - fűzte hozzá.

2015.09.24. Forrás: MTI







Cikkajánló:


Hozzászólások:

























   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés