keresés a lovardák között


Folytassa Ostinato!

A magyar reménység az örök városban lép pályára

Pályafutása legnehezebb versenye előtt áll a Magyar Derby és Kincsem Díj győztes Ostinato. Az A36 Szindikátus istálló lova vasárnap délután Itália fővárosban lép pályára. Kovács Sándor trenírozottját Kerekes Károly lovagolja.

A Group 1-es besorolású Premio Roma futamában hároméves és idősebb telivérek vetélkednek majd a 80 ezer eurót meghaladó első díjért. A 2000 méterre kiírt viadalon hat klasszis ellenfél vár hazánk reménységére. Az indulók között angol, német és természetesen olasz lovakat is találunk.

A futam elsőszámú esélyese a szigetországból érkező Hunter’s Light, aki legutóbbi versenyében kilenc hosszas vereséget szenvedett Longchamp-ban, de nem mástól kapott ki, mint a Racing Post világranglistáján jelenleg második helyet elfoglaló Cirrus des Aigles-től.


Hunter's Light - fotó: godolpin.com 

A háromtagú német kontingensből Feuerblitz kívánkozik az élre. Michael Figge idomítottja májusban elsőként haladt át az Olasz Derby célvonalán. A jóval erősebb mezőnyt felvonultató Német Derbyben csak tízedik. A hamburgi összecsapás óta eltelt időszakban további három alkalommal láthatta még a közönség. Utolsó két versenyében egyaránt ezüstérmes Group 1-es megmérettetéseken. Esélyeit növeli, hogy a kitűnő francia zsoké, Olivier Peslier lesz a partnere.

Waldpark
személyében egy újabb korábbi Derby nyerőt tisztelhetünk. Az Ostinato-hoz hasonlóan negyedik életévét taposó mén, idén hatszor futott. Három második helyezés mellett, háromszor negyedik helyen ért célba. A német trió harmadik képviselője Durban Thunder, aki egyben a verseny korelnöke is, a maga hat évével. Utoljára a Group 3-as Német Egyesítés Díjában állt starthoz, és lett harmadik épp Ostianto-t megelőzve.


Feuerblitz
fotó: eurosport.com


Waldpark
fotó: horse-today.de


Durban Thunder
fotó: galopp-racing.com


Ostinato - fotó: Hadaghian István 

A fogadóirodák véleménye szerint, az olasz aspiránsok közül Branderburgo képvisel jobb esélyt, míg Occhio Della Mente annak ellenére outsidernek számít, hogy nyergében a gallok ifjú csillaga, Mickael Barzalona kuporog majd.

A papírforma alapján Ostinato szélsősansz, de így volt ez a júliusi müncheni, és az októberi berlini fellépése előtt is.

Végül mindkét említett futamban harmadik helyen zárt, s most is könnyedén megtréfálhatja riválisait a 15:35-kor startoló versenyben.

2012.11.03.
Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: Ostinato, A36 Szindikátus, Kovács
Sándor, Kerekes Károly, Premio Roma

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés