keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek   »   A Herceg-projekt


A Herceg projekt
Avagy: összefogás egy nem mindennapi lóért...

Herceg a műtét előtt │ Egy héttel a műtét utánTúl a varratszedésen │
Egy hónappal a műtét utánRehabilitáció: Egy lépéssel közelebb a gyógyuláshoz │
Beszámoló PécselyrőlHerceg jól érzi magát PécselyenA gyógyüdülés folytatódik
│ 
Herceg és a hirtelen jött szabadság │ Eddig jól vizsgázott a fizioterápia!  │
Eddig jól vizsgázott a fizioterápia - 2Már csak egy hét... Véget ér a vakáció
Herceg újra otthon! │ Egerből jelentjükHerceg: nyugodt karámos egri hétköznapok │
Herceg fantasztikusan érzi magát


2011.07.25

Vajky Andi, Herceg és JuditSzombaton meglátogattuk Herceget Pécselyen a Csikós Lovasudvarban, nagyon hiányzott már.

Láthatóan nagyon jól van, nagyon élvezi a "gyógyüdülést". Éppen ebédelt, mikor megérkeztem a boksza elé, itt volt kis üdvözlés, majd végigtúrta a kezemet, a zsebeimet, rámnézett nagy szemekkel, hogy ő azt nem hiszi el, hogy neki semmit sem hoztam.

Ekkor előkerült a jutalomkeksz, amit imád, gyorsan be is falta az egész zacskóval. Megvártuk, míg nagyjából befejezi az ebédet, közben lepucolgattam, majd úgy döntöttünk, kimegyünk kicsit sétálni. Nagy sár van most arrafelé, ezért rátettük az ínvédőket is, nehogy megcsússzon.

Legnagyobb örömömre már a bokszból kifelé a betonon sem sántikált, inkább úgy mondanám, látni, hogy kíméli kicsit, de nem sántít. Kint a puha füvön pedig abszolút nem nyomott, szépen sétáltunk, leszámítva pár ágaskodást, ellenkezést, hiszen ő már köszöni szépen jól van, engedjem már el. Többször próbálkozott hempergéssel, természetesen mindig a legnagyobb sárban, erről megpróbáltam lebeszélni. Erre a válasz fejrázogatás volt, majd egy váratlan pillanatban séta közben eldobta magát, mondván, ő akkor is hemperegni fog, ha akarjuk, ha nem.

Úgyhogy gyönyörű panírozott lovacska lett belőle egy pillanat alatt, őt 40 percig, a kantárját és az ínvédőjét pedig Andival ketten legalább 20 percig takarítottuk. Miután kezdett ismét ló-formája lenni, megkezdődött a mágnes kezelés, Herceg megvacsorázott, megkapta az esti szénáját is.

Vajky Andival és Dr. Szoboszlai Henriettel közösen úgy döntöttünk, ha felszáradt a talaj, megpróbáljuk kitenni egy kis karámba, hiszen lassan meg kell figyelnünk, folytatódik-e a gyógyulás terhelés hatására is. Ehhez az intenzív rehabilitációhoz viszont szükség van még egy hónapnyi kezelésre Pécselyen, amelyre megkaptuk a lehetőséget a Csikós Lovasudvartól és Vajky Anditól is, amit ezúton is nagyon szépen köszönök nekik, nagyon hálás vagyok érte!

Összességében tehát, Herceg továbbra is kiegyensúlyozott, jókedvű, a javulás látványos és napokon belül kimehet felügyelet alatt egy kis karámba  10-15 percre.

Köszönettel: Csíkos Judit  
E-mail cím:
csjudith@gmail.com 

Szilaj Lovas Park

Equimins

Göttler Mobil Lovasbolt

 

 


A gyógyüdülés folytatódik

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés