keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Orosházi tenyésztők az élvonalban végeztek

Az Orosházi Lovas Egyesület tagjai újabb sikereket értek el. A napokban tette közzé a Magyar Nemzeti Lóverseny Kft. a 2007. évi versenyévad statisztikáit. A Magyarországon futtatott ügetőlovak több mint 200 hazai és külföldi tenyésztője között az első tízben két orosházi ügetőló tenyésztője is helyet kapott versenylovaik éves nyereményei alapján.

Az Orosházi Lovas Egyesület elnöke, Kunos Gyula a nyolvasik, míg Kulik Ferenc a kilencedik helyett foglalta el. A tenyésztők lovai 116 és 138 alkalommal álltak starthoz, 4,92 és 4,9 millió forint kerestek a 2007-es évadban. Kunos Gyula lovai a starthoz állásuk 15 százalékában győztesként értek célba, míg Kulik Ferenc lovai versenyeik 14 százalékát nyerték meg. Az Orosháza-bogárzói lóversenypálya az egyetlen, ahol Budapesten kívül ügető- és galoppversenyeket lehet rendezni. A telivérek 2007. évi statisztikájában a belföldi és külföldi tenyésztők rangsorában az orosháziak (Benke Elek, Mihalik Barna, Horváth Zoltán) a ranglista első harmadában foglalnak helyet. n Cs. I.
 

Forrás:  Békés Megyei Hírlap 2008-01-07

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés