Hatos holtverseny a zivataros 140 cm-en

Három napon át folyt a Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató Verseny Kiskunhalason az elmúlt hétvégén. Ezúttal már közönség biztatása mellett szálltak nyeregbe az ország legjobb lovasai a Hirling József Lovasparkban. A füves arénát is kipróbálták a lovasok. A legrangosabb, 140 cm-es vasárnapi számban, holtversenyben hat első helyezés született a hirtelen jött égszakadás és jégeső miatt. Ismét országos minősítő díjugrató verseny helyszíne volt Kiskunhalas.

Ezúttal már az ország valamennyi részéről nevezhettek lovasok és nézők is látogathatták az eseményt a távolságtartási szabályok kötelezettségével. A lovasok különböző kategóriákban küzdöttek egymással az országos minősülés érdekében. Több mint 300 start történt és hangzott el a „Lovas indulj!” jelzés. A füves pályán, szombaton léptek közönség elé a lovasok. A legrangosabb, 135 cm-es számot egy helyi sportoló, a Határőr Dózsa SE lovasa, Fazekas István nyert Walterrel.

A páros egy héttel korábban is elsőséggel bizonyította jó formájukat. A füves pályát egyébként egy Franciaországban már bevált módszerrel készítették fel – tudatták a szervezők -, ami folyamatos, heti tüskézést és egyéb karbantartást igénylő eljárást jelent. A lovasok pozitív visszajelzései biztatóak a két hét múlva sorra kerülő Országos Minősítő és Grand Prix fordulóra.

A 135 cm-es (füves) szám végeredménye:
1. Fazekas István, WALTER, Határőr Dózsa SE, 0,00 hp, 64,15
2. Nagy Sándor, E-INCEPTION, Határőr Dózsa SE, 0,00 hp, 64,90
3. Czékus Zoltán, CASTRO, Kisteleki Lovas Egyesület, 0,00 hp, 66,90

A hétvége legrangosabb száma a vasárnap délután sorra került, 140 cm-es magasságon megrendezett kör volt a filces pályán. Huszonegy nevezett lovasból, tizenkilenc teljesítette az alappályát, közülük hatan hibátlanul. Az összevetésre azonban nem kerülhetett sor, mert egy hirtelen jött, mindent elsöprő, jégesővel kísért zivatar a további versenyzést lehetetlenné tette. Így a zsűri úgy döntött, hogy hatos holtversenyt hirdet az első helyen.

A 140 cm-es szám végeredménye:
1. Weinhardt Virág, CHICLANA 10, Kiskunhalasi LTSE,
1. Ódor Enikő, JASON STATHAM, Equitania LC
1. Fazekas István, WALTER, Határőr Dózsa SE
1. Jován Richárd, PLOONA, Mezőhegyesi Ménes KH SE
1. Füzér Gábor, JE T’AIME, Kiskunhalasi LTSE
1. Czékus Zoltán, RICOLA, Kisteleki Lovas Egyesület

A három nap eredményei IDE kattintva tekinthetők meg.

A Hirling József Lovaspark szervezői várják a két hét múlva (2020. 06. 18-21 között) megrendezésre kerülő OM és GP I. fordulóján a lovasokat és a lovasbarátokat!

 

2020.06.09.
Képek: Kovács Iván és Gudmon Kata
Kiemelt kép: Canva
Frissítve: 2022.08.19.

Hozzászólások