Idén is vidám hangulatban teltek a komplex intenzív terápiás nyári táborok Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is komplex terápiás táborokat szervezett a MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek.

A MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program által támogatott táborokban 4 hét alatt összesen 44, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 7 és 20 év közötti gyerekek között volt tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hiperaktív, szorongó, hallássérült, látássérült, mozgássérült, halmozottan sérült, valamint pszichés problémákkal küzdő gyermek is.

Az első tábor, július 6-10. között „Lovas zeneiskola” címmel került megrendezésre. A lovasterápiás élménytábor programjában a lovaglás mellett, fontos szerepet kapott a zene, a zenehallgatás, a közös éneklés és zenélés, a zenére történő mozgás.

A Mozdulj! című, mozgásfejlesztő tábort július 13-17. között fogyatékossággal, sérüléssel és pszichés problémákkal küzdő gyermekeknek tartottuk. A tanulásban és/vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek igen gyakran vannak mozgáskoordinációs zavaraik, egyensúlyproblémáik, nehezebben hajtják végre a természetes mozgásokat. A játékos gyakorlatok és feladatok segítették a nagy- és finommozgások összerendezettségét.

A harmadik tábort, július 20-24. között „Vidám vásár” címmel rendeztük meg, ami régi és mai mesterségeket mutatott be. A hozzánk lovasterápiára járó gyermekek megismerkedhettek mára már feledésbe merült régi népi mesterségekkel, azok fortélyaival és munkaeszközeivel. Saját maguk is készíthettek bábokat, mézeskalácsot, fűzhettek gyöngyöt, festhettek tojást, agyagozhattak, nemezelhettek.

A negyedik tábort, július 27-31. között pszichés problémákkal küzdő kiskamaszok részére, „Lóerő”
címmel rendeztük meg. A táborban a gyerekek mindenről tanulhattak, ami „ló”. A tábort egy pszichológus és egy pszichológus lovasterapeuta vezette. A program során a gyerekek megismerhették a lovak belső világát, és ezáltal fejlődtek szociális készségeik.

A táborok nagyon jó hangulatban teltek, a gyerekek élvezték a színes programokat, melyek egyszerre nyújtottak szórakozást és sokféle terápiás segítséget. Reméljük, hogy idén is olyan felejthetetlen élményekkel távoztak a gyerekek a táborokból, mint a korábbi
években.

Fotók: MLTSZ
2020.augusztus 11.

Hozzászólások