A világhírű Suttogó történet legendás ihletője, Monty Roberts

Az erőszakmentes lókiképzés attyja a Join-up módszer által vált ismertté, amivel 2018-ban elkápráztatta a magyar közönséget is. A 84 éves Monty Roberts tavaly hazánkban járt, hogy elbűvölje a Lovas Show nézőit bemutatójával.

Monty Roberts bevágtázik a Budapest Sportarénába.

Lovas Show

Az elmúlt évek nagy sikerét tekintve, idén is megrendezésre kerül a Lovas Show november 30-án és december 1-én a Papp László Sportarénában. Az eddigiekhez hasonló nívójú estére számíthatunk, lóimádóknak ott a helye! Az eddig még soha nem látott produkcióban többek között fellépnek a Vihar lovasai Kassai Lajos lovasíjász főszereplésével, a Győri Ördöglovasok, Kurultaj harcosai, a Nemzeti Lovas Díszegység tagjai és Mécs Károly színészlegenda is. Az egész estét felölelő show, az Arany ló honfoglalás kori legendája köré épül. A Lovasok.hu-n keresztül, most 10% kedvezménnyel juthatsz hozzá a jegyekhez. A kuponkódot IDE kattintva válthatod ki!

A Suttogó Magyarországon

A 2018-as Lovas Show Barnabás története köré épült, aki fogyatékossága ellenére, mindenképp lóra szeretett volna ülni. Ebben segített neki a mester, Monty Roberts!

Monty Roberts bevágtázik a Budapest Sportarénába.

A hatásos belépő után, Monty elmesélte röviden karrierének történetét, többek között II. Erzsébet angol Királynő hosszú évekre visszanyúló támogatásáról is szó esett. Majd megígérte Barnabásnak, hogy valóra váltja álmát és ma lóra fog ülni! Így is lett.
Egy képzetlen és fiatal ló, Frici érkezett a körkarámba, majd őt követte Monty is. Miközben felmérte a lovat, összefoglalta a join-up módszerét, miszerint az embereknek kell a lovak nyelvén kommunikálni, hiszen ez vezet a megértésükhöz. Fricit először elhajtotta magától, majd mikor a következő jeleket észlelte a lovon: prüszkölt, szűkebb köröket ment és fülét befelé fordítva ráfigyelt (azaz kialakult közöttük a megfelelő párbeszéd), felhagyott azzal a testtartással ami a ló elhajtását segítette. Ahogy sétált a körkarámban magabiztosan körbe-körbe, úgy követte őt Frici bárhová amerre ment. Ez azt jelenti, hogy a ló biztonságban érzi magát és elfogadja gazdáját.

Először elhajtja magától a lovat.
Frici “becsatlakozott” Montyhoz.

Mikor Monty megbizonyosodott arról, hogy Barnabás számára Frici nem jelent veszélyt, kivezette a karámból a lovat. Monty visszaült saját lovára, Barnabásnak pedig segítettek felülni Fricire.
Így telt Monty Roberts bemutatója a 2018-as Lovas Show keretein belül. Reméljük, hogy minél előbb újra hazánkba látogat a Suttogó, addig viszont ajánlom figyelmetekbe az idei Lovas Show-t! Ünnepeljünk együtt!

2019.11. 19. Ráskai-Kiss Orsolya, Lovasok.hu LOLA program
Képek forrása: LovasShow.hu

 

 

Hozzászólások