Biztonságos és eredményes minősítő Halason

Beindult a lovas élet az országban és Kiskunhalason is. A majd három hónapos pandémiás kényszerszünet után Országos Minősítő Díjugrató Versenynek adott helyszínt a Hirling József Lovaspark a hétvégén. A filces pályán rendezett megméretés zárt kapuk mögött, nézők nélkül történt ugyan, de a sportolók összemérhették tudásukat és a három nap során 32 versenyszámban közel négyszáz startot teljesítettek.

Szigorú ellenőrzés mellett, egy kapun lehetett csak belépni a több hektáros lovasbázis területére. Szerkesztőségünk munkatársainak is előzetes regisztráció útján volt módja tudósítani az országos versenyről. Csak sportoló és hivatalos kísérő és rendező lehetett a pályák körül, a meghatározott távolságtartással.

A járványügyi szabályokhoz hozzátartozott, hogy csak a régióból indulhattak lovasok a versenyen. A környékbeliek ki is használták a lehetőséget, különös tekintettel a halasi klubok, amelyek derekasan helytálltak a három nap során. A legrangosabb, a 140 cm-es nyitott versenyszámot Hirling József emlékére tartották meg vasárnap kora délután. Esélyeshez méltóan, a válogatott Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Walter nevű lovával nyerte a kört izgalmas összevetésben.

Fazekas István: “Próbáltam rövideket fordulni, ahol lehetett levágtam a távolságokat az akadályok között. Walterral összeszokott páros vagyunk, így nem kerültünk zavarba és hibátlanul, a legrövidebb idő alatt teljesítettük az összevetést az alappályáról bekerült öt lovas
közül.”

A Hirling József emlékverseny első három helyezettje (140 cm, időre, egyszeri összevetés):
1. Fazekas István WALTER (Határőr Dózsa SE) öv 0 hp, 32,42 mp
2. Reisz Panna EXCELL SB (Kiskunhalasi LTSE) öv 0 hp, 33,76 mp
3. Biharvári Attila CASPAR (B&H Lovas Klub) öv 0 hp, 34,20 mp

“A több hónapos kiesés már nagyon megviselte a lovasokat és várták a versenykorlátozás feloldását”- tudtuk meg Rózsahegyi Róbert versenyigazgatótól. “Az edzéseket megfelelő távolságtartással és egyéb biztonsági szabályok betartásával néhány hete megkezdték sportolóink. Számunka rendkívül nehéz időszak volt a kiesés. Fokozott alapossággal készültünk a mostani országos minősítőre. Figyeltünk a részletekre, hogy mindenki biztonságban legyen és a verseny is szakszerűen megtörténjen. A nézők nagyon hiányoztak. A halasi lovasok jól szerepeltek, ami külön öröm. Kedden ülésezik az országos szövetség és elképzelhető, hogy a hétvégi, következő háromnapos országos minősítőnkre már nézők is érkezhetnek a lovasparkba.

A teljes eredménylisták ide kattintva olvashatók! >

Biharvári Atilla és Caspar
Eredményhirdetés /Fazekas István és Juhász Tibor/
Fazekas István-Walter
Reisz Panna és Excell
Rózsahegyi Róbert

2020.06.03.
Kép-szöveg: Kovács Iván
Kiemelt kép: Canva
Frissítve: 2022.08.19.

Hozzászólások