A Lovas Show 2019-es fellépői

A világsikerű Oszét Dzsigit Show-nak lehetünk szemtanúi november 30-án és december 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában. Többek között Kassai Lajos lovasíjászt, a Vihar Lovasait, a Győri Ördöglovasokat és Mécs Károly színészlegendát is láthatjuk a monumentális show keretein belül.

Az Arany Ló Legendája

Az egész estés produkció az Arany Ló Legendája köré épül. Több száz szereplő és 70 ló fogja életre kelteni a népvándorlás kori történetet. Az idős Rajan vezér átadná a trónját fiának, azonban kérdés, hogy melyikőjüknek a hármuk közül. Vajon Gibártnak, a legidősebb fiának, Oguznak vagy Almárnak adja a koronát, az Arany Lovat, és a legszebb hölgy, Mildana kezét?

A jelölteknek három próbát kell kiállniuk, azonban Gibárt a második sikertelen próba után hátat fordít családjának és ellopja az Arany Lovat, majd Mildanát is megpróbálja elrabolni. Miközben az apa másik két fiával és vitézeivel a nyomukba erednek, az Arany Ló ellenszegül Gibártnak és visszatér gazdájához. A vezér végül Almárt jelöli ki utódjául és ahogy ígérte őt illeti Mildana keze és az Arany ló. A fiatalok mennyegzője lélegzetelállító lovas ünnepéllyé kerekedik, ahol az egykori vezér és fiai békét kötnek. Már csak az a kérdés, hogy az Arany Ló elfogadja-e új gazdáját, ezzel bebizonyítva alkalmasságát a vezérségre?

Kassai Lajos lovasíjász

Az est egyik főszereplője, Kassai Lajos kétszeres Guiness rekorder lovasíjász, aki rekonstruálta, majd a világon elsőként kezdte gyártani a honfoglalás kori magyar íjat. Könyvét, (A lovasíjászat) angolra és németre fordították, továbbá hazánkban már sokadik kiadását éli meg. Létrehozta a Lovasíjász Világszövetséget, mely segítségével Európában, Kanadában és az USA-ban is népszerűsítette az új sportágat. November 30-án és december 1-jén Kassai Lajost és lovasait is láthatjuk a nyílzáporok kereszttüzében.

Az est fényét tovább emelik a Győri Ördöglovasok mutatványaikkal, Tóth Szilárd vezetésével. A Kurultaj Harcosai részvételével viszik színre a legendában említett összecsapásokat és csatajeleneteket, elképesztő látványossággal.

Az idei Lovas Show szeretettel várja kicsiket és nagyokat egyaránt! Legyél részese a XXI. századi elemekkel gazdagított honfoglalás kori történet és ünneplés káprázatos produkciójának! A Lovasok.hu-n keresztül, most 10% kedvezménnyel juthatsz hozzá a jegyekhez. A kuponkódot IDE kattintva válthatod ki!

2019.11. 12. Ráskai-Kiss Orsolya, Lovasok.hu LOLA program
Képek forrása: LovasShow.hu

 

Hozzászólások