Feszültséget idézett elő az online versenyek tilalma

A FEI (Nemzetközi Lovas Szövetség) április közepén rövidre zárta az online versenyek kérdését azzal az intézkedéssel, hogy a bírák részére megtiltotta a programokban való közreműködést. Ez azonban kizárólag a tényleges versenyekre vonatkozik, azokra a programokra nem, ahol a lovasok nem egymással versengve indulnak és nem alakul ki rangsor.

Maarten van der Heijden, a KNHS műszaki igazgatója ezzel kapcsolatban április 15-én kapcsolatba lépett az FEI-vel:

“Az az értékelés, amelyet a Horseback.nl-en alkalmazunk támogatást nyújt a lovasoknak a koronavírus válság idején történő edzésekhez, oktatás jellegűek. Szándékosan döntöttünk úgy, hogy nem engedjük hogy a jelentkezők egymás ellen lovagoljanak és rangsorokat sem teszünk közzé. Noha ez a kísérlet nemzeti kezdeményezés, a KNHS ezt a nemzetközi FEI szabályokkal összhangban szeretné megtenni.”

A FEI az alábbi rendelkezést hozta a témában:

“Ha az online lovas program bírálata pusztán edzési és oktatási célokat szolgál, és nem verseny, ahol a lovasok versenyeznek egymással, nincs eredménylista, nincs helyezés, nincs rangsor és nincs díj, akkor a kezdeményezés megengedett.”

Adrianne van Waardenberg, a KNHS verseny sportmenedzsere hozzátette:

A KNHS elégedett a FEI által hozott döntéssel. Ezáltal a zsűri tagjai (akik szintén nemzetközileg elismert bírák és a FEI hatálya alá tartoznak, valamint nemzetközi lovasok, akik a FEI-n regisztráltak) továbbra is részt vehetnek a Horseback.nl eseményein. Ezzel a lépéssel a feszültségek is feloldódnak.”

2020.04.29.
Forrás: Knhs.nl/
Fordította: Thirring Lilla, Frisch Andrea
Kép: Bigstockphoto.com

Hozzászólások