Póni Klub futószáras ,díjlovas és díjugrató feladatok online bemutatója és értékelése

Lovasok.hu Online Lovas Akadémia – Szabályzat

Póni Klub futószáras ,díjlovas és díjugrató  feladatok online bemutatója és értékelése

A Magyar Kormány április 30-án megjelent 170/2020 (IV.30) rendelete szerint május 4-től „a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport ás a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett”, e szerint a Póni Klub oktatói, edzői is folytathatják lovasaikkal a megkezdett munkát.  Sajnos egyelőre versenyt nem tudunk szervezni, mivel a fent említett rendelet zárt körülmények között megtartott rendezvényeket engedélyez.

Ezért a Magyar Póni Klub Szövetség csatlakozik a lovasok.hu kezdeményezéséhez, ezzel is segítséget kívánunk nyújtani a lovasok oktatásához, versenyekre való felkészítéséhez és motiválásához. Mivel ez nem online lovasverseny, a feltöltött videók nem minősülnek versenyre való nevezésnek, sorrend sem lesz kialakítva.

A lovasoknak lehetőségük lesz a FSZ1, FSZ2, Póni Klub előkezdő 3. (D0), kezdő gyerek 1.(C1) programok lelovaglására. A programokat Póni Klubban tevékenykedő bírók fogják értékelni. A díjlovagló programok lovaglásában nincs a Póni Klubban ismert kategóriák szerinti megkötés, viszont a ló és lovas felszerelések tekintetében a Póni Klub szabályzata az iránymutató. Hamarosan elérhetőek lesznek a Póni Klub PKX és PK1-es pályák pályarajzai, amikre a lovasok stílusértékelést kapnak.

Díjugratás:
A PKX és PK1-es pályákat az adott pályarajznak megfelelően, a Póni Klub Versenyszabályzatában meghatározott méretekkel kell az edzőnek felépítenie. A méretek betartása az edző felelőssége, ennek ellenőrzésére a bírálóknak nincs lehetőségük. A bírálat szempontjai a Póni Klub szabályzatának 8.1.1. mellékletében meghatározott szempontok szerint, stílusbírálatnak megfelelően történik, kifejezetten a lovas ülésére, lovaglásának minőségére, stílusára fókuszálva.

Közzétette:poniklub
2020-05-07
http://lola.lovasok.hu/

Hozzászólások