keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas képek

Zsuzsanna P. Wagenhoffer
Zsuzsanna P. Wagenhoffer magyar származású, ma Franciaországban élő fotós. Lószeretetét képeiben osztja meg másokkal, a magyar és a francia lovas hagyományok iránti érdeklődését pedig egy nagyszabású tervben szeretné egyesíteni. 

Zsuzsanna Budapesten született. Tanulmányait Magyarországon és Németországban végezte; fotós karrierje is ekkor vette kezdetét. Ezután Ausztriában élt, majd pedig Franciaországban telepedett le. Fotósként a divatiparban és a lovas sajtóban is tevékenykedik. Lovakról készült fotóit galériák állították ki vagy tematikus könyvek illusztrációihoz használták fel. 

Zsuzsanna nagy lóbarát. Első lova, akit a vágóhídról mentett meg, tanította meg a „lovak nyelvén” beszélni, és értette meg vele, hogy ha bizalmat ad a lónak, azért cserébe is bizalmat kap majd és így egymást tisztelve tudnak a legjobban együttműködni.

„Ez a kis izlandi volt az a ló, akinek révén igazán ’megvetettem a lábamat a kengyelben’, és ezért hálás vagyok neki, hiszen ő volt az, aki felkeltette érdeklődésemet a lovak és történelmük iránt” – emlékszik vissza első lovára hálásan Zsuzsanna. Ma két lova van: egy bábolnai shagya és egy hódmezővásárhelyi furioso.

Érdeklődik a magyar lovas hagyományok iránt és figyelemmel kíséri a magyar tenyésztés változásait, alakulásait, illetve az ember és a lovak közötti kommunikációs lehetőségek fejlődését. Célja, hogy elmélyítse tudását és megossza tapasztalatait másokkal. 

Céljai eléréséhez nemrég megálmodott egy nagyszabású projektet: Mezőhegyesről indulva lóháton szeretne eljutni a franciaországi Caen-ba, amely az idei Nemzetközi Lovas Világjátékok helyszínéül szolgál majd. Útja során a nóniuszt népszerűsíti majd, innen is a vállalkozás mottója: A nóniusz visszatérte Normandiába >>

http://www.zswphotography.com/


Zsuzsanna P. Wagenhoffer képgalériái:

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés