keresés a lovardák között


Nyeregszemle hírek 2012.

|ƒ programok |ƒ hírek |ƒ regisztráció |ƒ rajzpályázat |ƒ nyerj egy lovat ƒ|


1200 km-es lovastúrára indultak aug. 20-án
Ópusztaszerről a Nyeregszemle szervezői

A tavalyi sikeres 800 km-es székelyföldi túra után Solymosi Bertold és társai ezúttal Horvátország felé veszik az irányt, azzal a céllal, hogy meglátogassák a magyarság útközbe eső történelmi emlékhelyeit, leróják kegyeletüket, illetve személyesen hívják meg a lovas hagyományőrző közösségeket a Kárpát-medence legnagyobb lovas rendezvényére.

Tovább a teljes cikkhez:
1200 km-es lovastúrára indultak augusztus 20-án
Ópusztaszerről a Nyeregszemle szervezői, lovasai
 >>>


Puszták Népe Lovas Viadal a Nyeregszemle
„Vivát Huszár!” versenyének eredménye

A Nyeregszemle, Vivát Huszár szervezői arra kérik az országutakat járó tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan ügyeljenek az utakon!

Tovább a teljes cikkhez:
Puszták Népe Lovas Viadal a Nyeregszemle
„Vivát Huszár!” versenyének eredménye
 >>>


Figyelem! Lovasok az utakon!

A Nyeregszemle, Vivát Huszár szervezői arra kérik az országutakat járó tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan ügyeljenek az utakon!

Tovább a teljes cikkhez:
Figyelem! Lovasok az utakon! >>>


Már úton vannak az első lovasok!

97 lovascsapat regisztrált; a Kárpát-medence majd minden országából jön csapat! A regisztrált lovasok létszáma elérte a 430-at!  Eördögh Réka, Barni, Máté és Dani plusz egy vezetékló a hétvégén indult el Szentendréről lóháton, hogy először Eördögh András Jászszentlászlói tanyáján megpihenjenek. Gallé Réka is elindult már a Keszthely mellett lévő Várvölgyről. Egymaga lovagol, két kutya és egy málhás ló kíséri

Tovább a teljes cikkhez:
Már úton vannak az első lovasok >>>


Fuss és nyerj az Ópusztaszeri Vágtán!

Kedves lovasok! Akit érdekel a Nemzeti Vágta Ópusztaszeri Előfutamán az indulás lehetősége, kérem, mielőbb jelezzen vissza az info@nyeregszemle.hu címen!

Tovább a teljes cikkhez:
Fuss és nyerj az Ópusztaszeri Vágtán! >>>


Rímek hátán - kerekasztal beszélgetés

2012. május 19.-én, Ópusztaszeren, a Nyeregszemlén kerekasztal beszélgetésre hívják a kortárs magyar líra néhány ismert alakját, hogy osszák meg a hallgatósággal élményeiket a lovakról, a lovas életmódról, s olvassanak fel néhány lovakhoz köthető verset.

Tovább a teljes cikkhez:
Rímek hátán - kerekasztal beszélgetés >>>


C.S.O. gumipadló a Nyeregszemlén!

Május 18-20 között a számos előnnyel rendelkező rugalmas, csúszásmentes és alomtakarékos gumipadlót -5% árengedménnyel rendelhetik meg!

Tovább a teljes cikkhez:
C.S.O. gumipadló a Nyeregszemlén!>>>


rajzpályázat: felkerültek a pályaművek!

Kattintsatok ide és szavazzatok a legjobbra.  A 2012-es Nyeregszemle rajzpályázatára több mint 150 alkotás érkezett. Szavazz te is az általad választottra. A legtöbb szavazatot begyűjtő munka, idén is elnyeri a közönségdíjat.

Tovább a teljes cikkhez:
Rajzpályázat: felkerülétek a pályaművek! >>>


150-nél is több pályamunka érkezett
a rajzpályázatra!

Várakozásainkon felül, összesen 147 pályázótól érkezett be a Nyeregszemle rajzpályázatra munka, ami azt jelenti, hogy sokkal több, mint 150 pályázatról van szó! Eltartot egy ideig, amíg a Lovas Nemzet munkatársai digitalizálták az összes anyagot...

Tovább a teljes cikkhez:
150-nél is több munka érkezett a rajzpályázatra! >>>


Jelentkezz az ősi (kis) lófajták viadalára!

Az Ősi (kis) Lófajták Viadala egy szimultán ügyességi verseny, ahol összemérhetik rátermettségüket a kis lovak és gazdáik. A viadal végigkíséri a rendezvény mindhárom napját, színes feladatok elé állítva az indulókat.

Tovább a teljes cikkhez:
Jelentkezz az ősi (kis) lófajták viadalára! >>>


Legyen Magyarország lovas nagyhatalom!

– Kétféle irigység van: a rosszindulatú sárga, és a vágyakozó piros. Az én szívemet a piros irigység töltötte el, azzal a vággyal megtelve, hogy magam is szeretnék lovas túrán részt venni – mondta a lovas szakképzésben tanuló félegyházi diákoknak Lezsák Sándor azon a rendezvényen...

Tovább a teljes cikkhez:
Legyen Magyarország lovas nagyhatalom! >>>


Akár 400 ló is megjelenhet a Nyeregszemlén

A Kincsem – Nemzeti Lovas Programról és a 2012-es Nyeregszemle, Vivát Huszár c. rendezvényről tartottak ismertető előadásokat csütörtökön Bábolnán, a Pettkó-SzandtnerTibor Lovas Szakközépiskola és Kollégiumban. A késő estébe nyúló előadások igen sikeresnek mondhatók, hiszen a nagyszámú hallgatóság ugyanolyan változatlan kedvvel hallgatta Solymosi Bertoldot a tavaly őszi 800 km-es Székely-túra beszámolóját és a Nyeregszemle, Vivát Huszár ismertetőjét, mint Horváth Lászlót, a Kincsem – Nemzeti Lovas Program végrehajtásával megbízott miniszterelnöki megbízottat, vagy Lezsák Sándort a lovasprogram fővédnökét.

Tovább a teljes cikkhez:
Akár 400 ló is megjelenhet a Nyeregszemlén >>>


Nyeregszemle, Vivát Huszár, Nemzeti Lovas Program tájékoztató rendezvény

Az ópusztaszeri Nyeregszemle szervezői tájékoztató rendezvényeket szerveznek a lovas szakképzésben részesülő diákok és helyben elérhető lovasok, lovas szervezetek számára a NYEREGSZEMLE, VIVÁT HUSZÁR c. rendezvényről és a KINCSEM – NEMZETI LOVAS PROGRAMról. Az előadások a bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégiumában és a kiskunfélegyházi Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolájában szerveződnek.

Tovább a teljes cikkhez:
Nyeregszemle, Vivát Huszár tájékoztató rendezvény >>>


Állategészségügyi feltételek a Nyeregszemlén történő részvételhez

Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell: LÓINFLUENZA elleni vakcinázás igazolását/alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás( +/- 21 nap).

Tovább a teljes cikkhez:
Állategészségügyi feltételek a Nyeregszemlére >>>


Nyeregszemle diákoknak is!

Kedves Pedagógusok! Ópusztaszerre tervezik a tavaszi osztálykirándulást? Szeretettel ajánljuk a Nyeregszemle időpontját! Május 18-20. között egy kifejezetten a lovas hagyományokra épülő, nemzetközi érdeklődésre számot tartó rendezvényen is részt vehetnek, ahová idén is több száz lovast várunk.

Tovább a teljes cikkhez:
Nyeregszemle diákoknak is! >>>


Sűrű hóesésben különleges eskütétel Jászszentlászlón

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2012. május 18-20. között ismét megrendezik a Nyeregszemle, Vivát Huszár Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozót, mely első alkalommal 270 lovast és közel 10.000 látogatót vonzott Ópusztaszerre.

Tovább a teljes cikkhez:
Sűrű hóesésben különleges eskütétel Jászszentlászlón >>>


Gyalog galopp, azaz gát, gát, gát… 

(Békéscsabától Szanazugig) Megjelent a Lovas Nemzet januári számában. Miután a Pegazus Lovardában kulturáltan felzabáltunk minden csabait, és még egyszer utoljára meglapogattuk Susánszky Pali törött bordáit, hízókúránk következő állomása felé vettük az irányt.

Tovább a teljes cikkhez:
Gyalog galopp, azaz gát, gát, gát… >>>


Újjáépülő hagyomány

Néhány hete még a csíksomlyói lovas zarándoklat részleteit tervezték a kecskeméti Balanyi fivérek, de tervük február 2-án szó szerint füstbement. Balanyi Zoltánt –szobrászművészként, lovas hagyományőrzőként, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karának tanáraként – az értékteremtők és értékőrzők között tartják számon ismerősei...

Tovább a teljes cikkhez:
Újjáépülő hagyomány >>>


Összefogás egy nemzeti kincs megőrzéséért

A Magyar Országgyűlés 2004-ben nemzeti kinccsé nyilvánította a furioso-north star (mezőhegyesi félvér) lófajtát, amely egyébként a védett őshonos állatfajták egyike.
(2012. február 3.)

Tovább a teljes cikkhez:
Összefogás egy nemzeti kincs megőrzéséért >>>


Fogattal Erdélyből

Nagyszerű hír! Erdélyben egy barátunk azt tervezi, egy könnyű fogattal elindul a Hargitáról április végén – május elején és itt találkozik az anyaországi lovasokkal Ópusztaszeren!

Tovább a teljes cikkhez:
Fogattal Erdélyből >>>


A hősök nem a második emeleten laknak

Páriban találkoztak a Nyeregszemle lovasai a palotai végvári huszár és hosszútávlovagló Csepin Péterrel, és társaival: Szalai Gáborral és Bakó Sándorral. A Bakonyi Poroszkálók két vezeték lóra málházták a túrához szükséges csomagjaikat...

Tovább a teljes cikkhez:
A hősök nem a második emeleten laknak >>>


Huszárakadémia Bálványoson

A hétvégén Huszárakadémia volt a székelyföldi Bálványoson, ahol a szervezők a Nyeregszemle szervezőit is vendégül látták. A hétvégén az is kiderült, több településről készülődnek a székelyek Ópusztaszerre...

Tovább a teljes cikkhez:
Huszárakadémia Bálványoson >>>


Kassai Lajos lesz az Ópusztaszeri Vágta díszvendége

Lóháton vitte három lovas a Nyeregszemle meghívólevelét a somogy megyei Kaposmérőre, Kassai Lajos lovasíjászhoz, a Nemzeti Vágta Kuratóriumának elnökéhez. A kurta téli nappalok és az időjárás viszontagságai diktálta fegyelmezett napirendet követve hét napba telt az Ópusztaszer-Kaposmérő útvonal megtétele.

Tovább a teljes cikkhez:
Kassai Lajos lesz az Ópusztaszeri Vágta díszvendége >>>


Várvölgyi lovas útitársakat keres!

Kedves Lovas barátok! Újabb kérés érkezett, kérünk titeket olvassátok el az alábbi sorokat figyelmesen, és ha tudtok, segítsetek! “Tisztelt Szervezők! Szeretnék érdeklődni, hogy az idei Nyeregszemlére mennek-e lóháton a Dunántúlról? Én Várvölgyön lakom, Keszthelytől 15 km-re.

Tovább a teljes cikkhez:
Várvölgyi lovas útitársakat keres! >>>


Segítségkérés Egerágról

Kedves Lovas barátok! Kérünk titeket olvassátok el az alábbi sorokat figyelmesen, és ha tudtok, segítsetek! “Tisztelt Szervezők! Baranya megyéből Egerág polgármestereként és lovasaként egy lovascsapattal szeretnénk mi is részt venni az idei rendezvényen.

Tovább a teljes cikkhez:
Segítségkérés Egerágról >>>


A pári polgármester szerint a lovas sport szerelem

Pári község a Dunántúli-dombság festői lankái között megbúvó, Tolna megyei zsáktelepülés. Polgármestere, Gere Zoltán szerint aki egyszer idetéved, bizonyosan visszatér. Visszavonzzák a természeti adottságok – a csodás dombok és erdők, a gyaloglásra és lovaglásra csábító földutak...

Tovább a teljes cikkhez:
A pári polgármester szerint a lovas sport szerelem
 >>>


Lóháton vitték el a szervezők a Nyeregszemle meghívóját Kassai Lajosnak

7 napos túra után érkezett meg a meghívó

Az új év első napjaiban az ópusztaszeri Árpád-emlékműnél Tokovics Tamás az Emlékpark igazgatója útjára bocsátotta a Nyeregszemle lovasait azzal, hogy lóháton vigyék el és személyesen adják át a Nyeregszemle Vivát Huszár II. Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozó és Ismeretszerző Fesztivál meghívólevelét a világ legkiválóbb lovasíjászának Kassai Lajosnak, mint a Nemzeti Vágta Kuratóriuma elnökének is, aki a 2012-es Nyeregszemle harmadik napján megrendezésre kerülő Ópusztaszeri Vágta kiemelt vendége lesz.

Tovább a teljes cikkhez:
Lóháton vitték el a szervezők a Nyeregszemle meghívóját Kassai Lajosnak >>>


 

Ötödik nap a Találkozás jegyében

Az ötödik nap nem egyedül vágtak neki az útnak a Nyeregszemle lovasai, többek között Korsós Zoltán és fia is velük tartott a szép, száraz téli vasárnap reggelen.

Tovább a teljes cikkhez:
Ötödik nap a Találkozás jegyében >>>


Elhagyták a "Megyét" a Nyeregszemle lovasok

A negyedik nap reggelén Révbérpusztáról indultak a lovasok, hogy folytassák útjukat Kassai Lajos világbajnok lovasíjászunkhoz. A dunaföldvári hídon keltek át minden gond és baj nélkül, autóvezetők csodálkozó tekintetei kíséretében.

Tovább a teljes cikkhez:
Elhagyták a "Megyét" a Nyeregszemle lovasok >>>


40 kilométeren át ellenszélben lovagoltak a Nyeregszemle lovasai

Reggel fél kilenc körül intettek búcsút a Nyeregszemle lovasai a soltvadkerti Henry Lovasfarmnak és kitűnő lovászuknak, Nándinak. Az 53-as úttal párhuzamosan haladtak iszonyú szélben Erdőtelket délnyugatról kerülték meg, majd Ökördin lovagoltak át észak-északnyugatnak Solt irányába.

Tovább a teljes cikkhez:
40 kilométeren át ellenszélben lovagoltak a Nyeregszemle lovasai >>>


Tázláron találkoztak lovas barátainkkal a meghívót kézbesítő lovasok

A ma estét a Henry Lovasfarmon, Soltvadkerten töltik a lovasok. Reggel metsző hidegben vágtak neki a napsütötte Kiskunság gyönyörű vidékének. Tázlár mellett találkoztak a bócsai Vincze lovardából érkezett lovasokkal.

Tovább a teljes cikkhez:
Tázláron találkoztak lovas barátainkkal a meghívót kézbesítő lovasok >>>


Európai huszártalálkozóval bővül,
Ópusztaszeri Vágtával színesedik a II. Nyeregszemle Ópusztaszeren

„A Nyeregszemle elnevezésű lovas rendezvénynek fontos történelmi háttere van, a lovassághoz kapcsolódik, melyről tudjuk, hogy történelmünk jelentős részét képezi, ezért úgy gondoltuk, hogy ennek az eseménynek helye van itt Ópusztaszeren”.

Tovább a teljes cikkhez:
Európai huszártalálkozóval bővül,
Ópusztaszeri Vágtával színesedik a II. Nyeregszemle Ópusztaszeren
 >>>


Indul a  Kassai-túra

A sikeres Székely Túra után, 2012. január 4-én a Nyeregszemle szervezőinek kis lovascsapata ismét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogat, hogy az Árpád-emlékműtől induljanak a világ legkiválóbb lovasíjászának Kassai Lajosnak otthonába Kaposmérőre, a Kassai Völgybe.

Tovább a teljes cikkhez:
Indul a Kassai-túra >>>


Hírek a 2011-es Nyeregszemléről >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés