keresés a lovardák között

Híres lovak
Lovak, akikre büszke lehet a világ, mert megmutatták milyen ámulatba ejtő dolgokra is képesek. Lovak, kiknek neve hallatán mindenkinek fejében megjelenik egy erős, gyönyörű, bátor ló képe. Összegyűjtöttük a sztárokat, hogy lovadnak is lehessen példaképe.

Híres lovak:

 
 
 
   
Kincsem
Minden idők
legsikeresebb lova
Imperial
Az aranyszőrű
magyar csoda
Overdose
Az utóbbi évek
magyar sztár lova
Totilas
A világ díjlovainak
példaképe

Imi - Imperiál apjaAranyálomPillangóAranyosTokio, Kisbér, Sellő, Mr. Spoks, Valencio, Levendula, Kimonó, Gólya, Ibolya II, Ábránd, Pali, Alkotmány, Adogató, Aktion, Alvilág, Higany, Hóvirág, Bársony, Léva

Várjuk a további anyagokat az info@lovasok.hu e-mail címre.

További cikkeink híres lovakkal kapcsolatban:

_uj_kep Vatinius, az első Magyar Derby győztese
1921-ben, az addig Bécsben megrendezésre kerülő „közös” derbyt, önállósított Magyar Derby címen írta ki a Magyar Lovaregylet. Miután a „monarchikus” méretű, jelenlegi Kincsem Park megnyitása csak 1925-ben történt, ezért az első négy derbyt Alagon futották.

_uj_kep Kitüntették a hős világháborús lovat
Warriort a nagy háborúban csak úgy emlegették: a ló, amit a németek nem tudnak megölni. Kitartása lelket öntött minden mellette harcoló katonába.

_uj_kep Emlékmű egy ártatlan lóáldozatnak
Derby-nyerő telivérjeink életútjának kutatása közben ráakadtam egy sajátos történetre, mely kiszélesítve - szinte - az emberiség vallástörténetébe illeszthető. Ártatlan áldozatok vérével vezekelni az istenek kegyeiért.

_uj_kep A Fehér ló
Emlékez(z)ünk egy különleges „Fehér lóra”, melynek legendáját a Képes Krónika és Anonymus lúdtollának betűsor folyama mellett az ezeréves szájhagyomány is őrzi, s színesíti.

_uj_kep Füles
A hűséges Füles!  Napviláglátó eredete homályos. Lekókadt füle gorombalelkű emberek kegyetlen csikófül-pipázását sejteti. Az enyhe, szinte érzékelhetetlen biccentését - a magasított sarkú „félláb-cipőjű” emberhez hasonlóan - mérhetetlen igyekezettel leplezte. Váczi Ernő írása

Kisbér - magyar világcsoda
A pej mén Kisbér néven íródott be az Angol Derby aranykönyvébe, és e világverseny 234 éves történetében – „világ-védett” névvel - máig egyetlen magyar rögön nevelt, győztes telivérként szerepel ott. Váczi Ernő írása

Quidam de Revel az égi mezőkön vágtat tovább
Az ugróló, amely az 1992-es olimpián a francia csapatnak bronz érmet nyert, február 22-én, 32 évesen végelgyengülésben ment el.

Pillangó
Makkos Vilmost ezzel a kiváló képességű lóval hívták be edzőtáborba, 1956-ban a Kossuth Akadémián Dr. Kósa Reznek Jenő magas követelményei alapján készültek a stockholmi olimpiára.

Aranyálom
Csikó korától kezdve Makkos Vilmos kiváló lova volt, akivel nagyon sok versenyt nyertek együtt.

Elpusztult Vulkano FRH
Marcus Ehning Vulkano nevű lova, 13 éves korában kólika következtében pusztult el.

Elpusztult Montjeu
Legenda volt a pályán, s azzá vált a ménesben is

Uthopia-t bronzba öntik
Carl Hestert és csúcslovát bronzszobor formájában örökítik meg

Bonfire 29. születésnapját ünnepelte
Anky van Grunsven korábbi csúcslova, Bonfire március 21-én ünnepelte 29. születésnapját. A páros 2000-ben olimpiai aranyérmet nyert Sydneyben, Barcelonából és Atlantából ezüstéremmel tértek haza.

Hickstead lett az év lova Kanadában
A tragikus körülmények között elpusztult Hickstead nyerte el „Kanada év lova” kitüntetést a kanadai lovasszövetség gáláján. Tiszteletére az újonnan alapított trófea a „The Hickstead Trophy” címet viseli.

Elpusztult Weinzauber
A díjlovaglásban versenyző nagydíjas  Ács Róbert elvesztette legjobb lovát, Weinzaubert.
A 14 éves vesztfáliai heréltet 2011. december 29-én éjszaka holtan találták bokszában, Udo Lange Röttingeni istállójában, Németországban. A halál oka aortarepedés.

Elpusztult Hickstead
A 15 éves ugróló 2011. november 6-án, a Rolex FEI Világkupa sorozat veronai fordulóján, a pálya elhagyásakor hirtelen összeesett, és elpusztult. Aortarepedés volt az oka Hickstead hirtelen halálának.

Elpusztult Florestan
Egy kiváló fedezőménnel lettünk szegényebbek... Florestan 26 évesen örök álomba merült. A világ egyik legtermékenyebb fedezőménje volt; aktív évei alatt több mint 7000 utódja született.

Csinos, akit mindenki csak Dámaként ismer (Szerző: Tóth István)
Dáma Nyúl Zoltán pályafutásának meghatározó lova négy világbajnokságon vett részt eddig és vitathatatlan érdemei vannak hajtójának sikereiben.

Búcsú Merántól  (Szerző: Bencsik József)
1983. február 20-án az abádszalóki ménesben született. „Nem volt szép ló. Legalábbis küllemével biztosan nem hívta volna fel magára a figyelmet. JÓ LÓ VOLT! A legjobbak egyike!”

Juhász László fogathajtó világbajnok megemlékezése lováról (Szerző: Tóth István)
Fogathajtó világbajnokunkat, Juhász Lászlót arra kértem, meséljen egy kicsit legendás lováról Búsulóról.

Tenyésztés: Emlékezzünk Donnerhallra (Szerző: Zimmermann Barbara,Forrás: Nemzetközi Lovas Magazin)
Egy éve márciusban Donnerhall, a XX. század egyik legjobb díjlóörökítője távozott az élők sorából. Donnerhall nem csupán egy fedezőmén volt, hanem egyenesen élő legendává vált. Impozáns külleme és rendkívüli mozgása révén a közönség hamar szívébe zárta, kűrjeit állandó taps kísérte.

Tenyésztés: Cordalmé Z (Szerző: Szebényi Dániel, Forrás: Nemzetközi Lovas Magazin)
Kevés mén "tudhatja" magáénak azt a sikert, hogy már életében legendává válik. Cordalmé Z közéjük tarozik. Lássuk tehát a sárga mén fordulatos történetét!

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés