keresés a lovardák között


Lótartás - Istálló- és lovardatechnika

| Tartástechnológia | Istálló- és lovardatechnika |
Lovak takarmányozása | Lógyógyászat | Lóápolás | Lóútlevél | Származási lap |

Kérdések és válaszok - Istálló- és lovardatechnika

Lovardatechnikai ajánlatkérés
Fedelest, szénatárolót, bokszokat, beállót, karámot, lovaspályát építenél? Fejlesztenéd, felújítanád vagy bővítenéd meglévő létesítményedet? Segítünk! Kérj ajánlatot a Lovasok.hu partnereitől mindössze néhány kattintással!
 
Minek kell megfelelnie ahhoz, hogy a lovasok és a létesítmények üzemeltetői is maximálisan elégedettek legyenek? A több mint 40 éves szakmai múlttal rendelkező OTTO SPORT magyarországi képviselője elárulja, mi a jó talaj titka.
 
Láttad már a rio-i összefoglalót az OTTO Sport International pályáin zajlott eseményekről? Ha nem, akkor itt az alkalom, hogy megnézd róla a lélegzetálállító lovas képsorokat tartalmazó videót!
 
Magyarországon egyre többen igénylik az olyan lovastechnológiai beruházásokat, melyek kialakításában és minőségében a nemzetközi szinteknek megfelelő színvonalat nyújtják és akár helyi vagy regionális versenyek rendezésére is alkalmasak.
 
1997-ben Dunakeszin, a Xenophon Lovas Klubban egy 15 méter széles és 30 méter hosszú, felső bevilágítókkal szerelt Omega típusú acélcsarnok épült fel. Ennek lassan már 20 éve, de a Frisomat fedeles lovardája azóta is megbízhatóan funkcionál.
 
Akkor építtess fedelest a Prolak Kft.-vel: és ha besüt a nap, a Te lovaid is tigrissé változhatnak! Sőt, ha 2016-os gyártással rendelsz fedeles lovardát, egy jártatógépet is kapsz hozzá ajándékba!
 
II. Erzsébet lovak iránti szenvedélye a mai napig kitart. Az nem újdonság, hogy a 90 éves királynő még ma is rendszeresen nyeregbe pattan. No de az, hogy közel 50 millió forintért építtet új jártatógépet versenylovainak? Ráadásul nem is akármilyet.
 
WEG Kentucky, 2010 – Diósgyőr, 2015 – Olimpia, Rio de Janeiro, 2016 – Szilvásvárad, 2016. A kapcsolat a négy különböző városban épült lovas létesítmény között az, hogy mindegyikben az OTTO Sport International GmbH. által fejlesztett és gyártott négyévszakos lovaspályákon versenyezhetnek a világ legjobb lovasai.

Fedeles, ahol a lónak is jó
A fedett lovardának köszönhetően a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban már télen is van lehetőség az edzésre.
 
A körben nyitott homlokzatok a nagyon jó szellőzés mellett a teljes szabadság érzetét keltik a Majosházán épült fedeles lovardában.
 
Annak ellenére, hogy az új lovarda acélszerkezetes, mégis jól illeszkedik a Szigetcsépen található lovasfarm környezetébe.

Újdonságok: lovastükör és műanyag lambrin
Professzionális fedeles lovarda kiegészítők a PannonExpert kínálatában: már hazánkban is megvásárolhatók az Equus Diamond System biztonsági lovastükrök és a Govaplast boksz- ill. lambrinfalak.

Három hónap alatt épült fel a fedeles lovarda
Hazai generálkivitelezésben készült el egy igen egyedi fedeles lovarda Németország észak-nyugati részén, a Hof Kasselmann lovasbirtokon. És hogy mitől különleges? Attól, hogy az épület fedeles lovardaként és rendezvénycsarnokként egyaránt használható.
 
Június első hétvégéjén rendezték Mezőhegyesen a XXII. Kanca- és Ménversenyt, melyen a Clean Horse is részt vett: akadályai szerepeltek a pályán, a versenyládákat pedig a pálya mellett lehetett megtekinteni. Lemaradtál? Nézd meg a helyszínen készült képeket!
 
Megjelent az új magyar nyelvű Cheval Liberté katalógus, benne a legfrissebb lovardatechnikai újítások: bokszok, beállók, istállók, fedeles lovardák, takarmánytárolók, ajtók, tetők, homlokzatok.
 
Hogyan javítható a lovaspálya taposórétege?
TESA textiladalék használatával! A 100%-ban szintetikus vágott, nemszőtt textíliát és a tépett szálat tartalmazó adalékanyag számos kedvező hatást eredményez a taposóréteg homokjába keverve. A textil adalékanyag jól strukturált, egységes, rugalmas talajt biztrosít és a porképződést is csökkenti.
 
Akadályokat valamint Spezial versenyládát is láthattál a Clean Horse kínálatából az MSLT Tenyésztők Hétvégéjén. Lemaradtál? Nézd meg a helyszínen készült képeket!

Megfelelő célra a megfelelő csarnokot
Fedeles lovardát építenél? Csak döntsd el, hogy építkezni szeretnél, legyél lelkes, a többit pedig bízd a Prolak Kft.-re! 

Új lovaspályát!
Szeretnéd az idei szezont egy új lovaspályán kezdeni? A versenynaptárhoz igazított éves felkészülés tervezése során a lovardafelújítási, pályaépítési munkálatokat érdemes időben átgondolni és elkezdeni. Az OTTO-Sport lovardatalajok hazai forgalmazója, a Pannonexpert Kft. segíthet ebben.

A Clean Horse akadályai már nemcsak fából, hanem alumíniumból is elérhetőek. Az alumínium akadályok könnyűek, gyorsan mozgathatók, szín- és formaviláguknak pedig csak a képzelet szab határt.
 
43 ló életét követelte az istállótűz
Az eset kapcsán elmondjuk, Te hogyan előzheted meg a hasonló tragédiákat.

Ovális jártató a lovak természetesebb mozgatásáért
Az ovális jártatógépben a lovak íves és egyenes vonalon egyaránt mozognak, így kiegyenlítettebb és természetesebb mozgást végeznek, mint a kör alakú jártatógépekben. A Prolak Kft. legújabb fejlesztése.
 
Érdemes időben felkészülni az új pályázati ciklusra, hiszen nagy összegű mezőgazdasági és a lovas iparágat érintő pályázatokat hirdetnek meg. A PannonExpert szakértői segítenek: a lovas szakmai és mérnöki tudást ötvöző, jól átgondolt tervezéssel jelentős költségmegtakarítás érhető el.
A 2016-os Olimpia helyszínén a kor technológiájának legmodernebb építészeti eszköztárát vonultatják fel a tervezők, a mérnökök és a versenyszervezők. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, és a FEI egy szigorú pályáztatási folyamattal választották ki a speciális lovardatalajt szállító céget.
 
Fő tevékenységi területünk acélszerkezetű csarnokok, köztük fedeles lovardák, terménytárolók, fedett körkarámok gyártása és kivitelezése. Kínálatunkban lójártató gépeket is találhatsz. Termékeink körét fokozatosan bővítjük a vevői elvárásoknak megfelelően.
 
A Kovács Lovas Szaküzletek tavaszi akcióval várja webáruházában, valamint Keszthelyen és Kaposváron a lótartókat. Minden villanypásztor készülék és villanypásztorhoz tartozó kiegészítő termék 10%-os kedvezménnyel kapható 2015. május 1-ig.

Ha fedeles lovarda, akkor Ambrusacél
Acélszerkezetes épületek tervezése, kivitelezése egyéni igények szerint! Filozófiánk: a megrendelő egyedi igényének magas színvonalú, gyors kielégítése, mindezt első osztályú anyagokból, korrekt áron, a megállapodott határidővel.

Lovas bokszokat a Bolyok Box Kft.-től
Társaságunk dolgozói 10 éves tapasztalattal állnak a lovassport, és a lótenyésztés szolgálatában. Az európai követelményeknek minden szinten megfelelő termékeink tervezésénél a ló és az ember biztonságát, kényelmét előtérbe helyezzük, szem előtt tartva megrendelőink igényeit.

Lovasbokszok nagy választékban az Alba Chevaltól
Felújítanád vagy bővítenéd az istállót? Esetleg most kezded az építkezést? Válaszd az Alba Cheval lovas bokszait: kedvező ár, személyre szabott modellek!
 
A gumiburkolat telepítése egy istállóban viszonylag jelentős beruházásnak számít. Ahhoz, hogy ne legyen kidobott pénz, hanem mind az egészségügyi, mind pedig a gazdasági előnyeit maximálisan ki tudd aknázni, fontos a megfelelő használat.
A gazdálkodáshoz hasonlóan a lovarda fenntartásnak is megvannak a szezonmunkái. A tél az értékelés és a tervezés, az új éve előkészítésének időszaka. Ha a főszezon előtt szeretnél új pályát építeni érdemes most elkezdened az előkészítést, Az OTTO-Sport és a Pannonexpert segítenek Neked.
 
Alba Cheval istállótechnika: bokszok, beállók
A "Cheval Liberté" szakmai tudásának köszönhetően olyan dolgokat gyárt, melyek erősek, esztétikusak és harmonikusak is: bokszok, beállók, istállók, felszerelések, versenyládák, ajtók, faelemek széles vélasztékban kaphatóak!

Alumíniumvázas ugrások a Clean Horse-tól
2015 első újdonsága a Clean Horse csapattól, hogy a hagyományos fából készült díjugrató akadályok mellett már alumínium vázas ugrások gyártását is vállaljuk. A rudak magassága 1,60 m-ig állítható, a kitörők 60 cm szélesek.

Jégkockák nélkül: fagymentes itatási megoldások
Lovardákban, és más állattartással foglalkozó létesítményekben téli időszakban is rendkívül fontos kérdés a megfelelő ivóvíz ellátás. A vízbe meríthető elektromos vízmelegíthetők balesetveszélyesek lehetnek, viszont vannak olyan korszerű fűtőkábelek, amelyek segítségével bármilyen kültéren futó vízvezeték, vagy állatitató egyszerűen fagymentesíthető.

8 lovas jártatógépet nyerhetsz
2014. október 13. és 2014. november 30 között megkötött szerződéseddel részt veszel az év végi nyereményjátékunkon! Nincs más dolgod, mint megrendelni egy minimum 20x40 méteres professzionális ponyva építményt, és nyerhetsz hozzá egy 650 000 Ft értékű 8 lovas jártatógépet is!

Az Equital a környezettudatosság híve
Helyi termelők előnyben részesítésével, napelem-rendszer kiépítésével védi környezetét az Equital Lovasudvar és Wellnesspanzió.

OTTO talaj a Lausanne-i díjugrató versenyen
A Longines Global Champions Tour 2014. díjugrató versenysorozat Lausanne-i fordulóján OTTO talajon versenyeztek a lovasok. A svájci helyszín volt az utolsó előtti állomása a 14 fordulós Longines Global Champions Tournak, ahol a top 30 lovas, összesen 9 millió Euro díjazásért szállt nyeregbe.

Már gyermekkorodban elhatároztad hogy lesz egy szép házad, lovakkal, lovas pályával, istállóval távol a város zajától? Eljött az idő, hogy a tettek mezejére lépj. Ezek a lovas ingatlanok mind Rád várnak!

Napelem nem csak villanypásztorokhoz
Magyarországon egyértelműen megéri napelemrendszereket telepíteni, és ez az állítás a jövőben csak még inkább erősödni fog. Különösen igaz ez akkor, amikor nem csupán egy magánház villamosenergiájának a kiváltásáról van szó, hanem például egy komplett lovas központ, vagy gazdasági épületegyüttes energiaigényéről van szó, ilyen esetben ugyanis a megtérülési idő még inkább lerövidül.

Több mint 4 500 m2 OTTO négyévszakos pálya
Idén több mint 4.500 m2 a FEI sztenderdizációs bizottsága által akkreditált OTTO-Sport négyévszakos perforált gumilemezes, és ReiTex pályával gazdagodott hazánk!  

Ambrus Acél: ha új fedeles lovarda a cél
Egyedi acélszerkezetek, könnyűszerkezetes épületelemek, csarnokvázak gyártásával és szerelésével foglalkozunk. A Kft. 2011-ben sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja keretében meghirdetett „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson. A projekt keretén belül egy 1350 m2 alapterületű gyártócsarnok került megépítésre. A beruházásnak köszönhetően lehetővé válik csarnoképítésnél alkalmazott fémszerkezeti gyártási technológia, acélszerkezet gyártására.

Bolyok Box Kft. 


Istállótechnika

 • bokszok
 • szénatárolók 
 • akadálytartó oszlopok, kanalak,
 • akadályok
 • nyereg-, kantár- és pokróctartók 

Prolak

Istállótechnika
 • Fedeles lovardák
 • Jártatógépek
 • Bokszok
 • Takarmánytárolók
 • Ajtók-ablakok
 • Akadályoszlopok
 • Tervezés

Alba Cheval


Istállótechnika

 • Bokszok
 • Istállók
 • Belső berendezések
 • Istállófelszerelések

Clean Horse


Egyedi akadályok

 • tervezése, gyártása
 • Pályabérlés
 • Lónyírás
 • Lótakaró mosás és
  javítás
 • Lovas/verseny fotó

PannonExpert Kft.


Tervezés, kivitelezés

 • 27 év a lovas
  életben, 15 év az
  építészetben
 • Professzionális
  igényeket kiszolgáló, korszerű lovas létesítmények tervezése

OTTO Sport 


Lovardatalaj rendszerek

 • Professzionális négyévszakos pályák
 • Fedett lovarda
  talajok
 • Hobby lovaspálya
  talajok

TESA Textiladalék 

 

Frisomat fedeles lovardák


Acélszerkezetes csarnokok

 • Fedeles lovardák
 • Takarmánytárolók
 • Mezőgazdasági
  géptárolók
 • Istállók

FLORTEX takaróponyva

Kazaltakaró ponyvák
 • Vízlepergető
 • Légáteresztő
 • Páraáteresztő
 • Kimagasló
  szakítószilárdságú
 • Minimum 5 szezon
  élettartam

 

 


Kitörők, oszlopok, rudak, palánkok, cavalettik, kőfalak: legyártjuk a Te elképzelésed alapján! Festve, vagy natúr színben, kiszállítással, vagy nyíregyházi telephelyről elvihető.
Sokan ilyenkor kerítenek le legelőkialakítás céljából kisebb-nagyobb területeket. A meglévő karámokat érdemes, átnézni, javítani. Sokan fordulnak segítségért hozzánk a lótartók, ezért írtunk egy kis összefoglalót, hogy mire érdemes figyelni.
 
AMBRUS Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft.
Olyan céget keresel, amely a Te egyéni igényeid szerint készíti el fedeles lovardádat, könnyűszerkezetes csarnokodat, raktár-, üzem- vagy mezőgazdasági épületedet? MEGTALÁLTAD! Akár csak az acélszerkezetet szeretnéd megvásárolni, akár komplett kivitelezést szeretnél, az Ambrus Acél Kft. több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal és számtalan referenciával áll rendelkezésedre.

2013. év legnagyobb pályaépítése 
Az ugró és a díjlovas világversenyek szervezői ismét az OTTO-Sport lovaspálya technológiája mellett döntöttek, amikor megbízták a céget a Herningben megrendezésre került  ECCO FEI EUROPEAN CHAMPIONSHIPS talajának megépítésével.

OTTO Sport az OTP Bank Lovas Világkupán
Látogasd meg az OTTO standot az Arénában az OTP Lovas Világkupán és találkozz német szakértőkkel, tekintsd meg akcióinkat, beszélgess Török Györggyel, aki szintén az OTTO talajt választotta! Minden érdeklődőt szeretettel vár az OTTO Sport november 29. és december 1. között, a Budapest Sportarénában.

 
Segít az Acélszerkezet-technika Kft! Méreteiben, kialakításában, anyagaiban a lehető legjobb kialakításban és a legkifizetődőbb épület! Acélszerkezetes csarnok, vagy ipari, mezőgazdasági épület építésében kérd szaktanácsunkat!
 
Lovardák, jártatógépek, lovardai munkagépek; csarnok acélszerkezetek közvetlenül a gyártótól, statikai dokumentációval. Tervezés, innováció, gyártás, generál kivitelezés!
 
A Bolyok Box OMÉK-on kiállított bokszai 
30% kedvezménnyel kaphatóak szept. 23-tól
 
Tesztelési módszerek a lovardatalajba beépítésre kerülő gumilemezekhez: győződj meg róla saját szemeddel! 
 

Gumicsizmát húzzak? - Dr. Gőblyös István írása
Manapság csak igen nagy elhivatottsággal lehet igazán jó lovardát működtetni, éppen ezért nehéz olyat találtni, ami minden szempontból ideális lenne. Dr. Gőblyös István szerint egy jó lovardához négy dolog szükséges.

A Mercedes is az  OTTO-t választotta
Az új Mercedes franciaországi reklámfilmjének a forgatása, az elmúlt héten zajlott az egyik nagy budapesti filmstúdióban. A hazai reklámfilm gyártás egyik legnagyobb és az egyik legprofesszionálisabb stábjával forgatott reklámfilm lovas jeleneteihez a PannonExpert Kft. szállította az OTTO lovardatalajt.

ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban
Török György a FreeHorseStyle alapítója, a Dunabogdányban levő kiképző központjában új négy évszakos pályát épített. Hosszú gondolkozási idő után esett a választás az OTTO cég által gyártott és a PannonExpert Kft. által forgalmazott speciális ReiTex talajra. 

Steel Profession a Nemzeti Vágtán
A Nemzeti Vágtán mutatta be úrja a Steel Profession Kft. speciális lovaspálya-egyengető berendezést, mely megtekinthető volt a rendezvény valamennyi napján, a futamok előtt és között, működés közben.

Tippek és trükkök karámépítéshez
A tavasszal nem csak a jó idő köszönt be, hanem a legelőszezon is.  Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy a lótartók hátradőlhetnek, hiszen bőven akad tennivaló a legelő kerül. Különösen fontos munka a karámok karbantartása, ami folyamatosan kihívás elé állítja a lótartókat.

Bemutatkozik a PannonExpert Kft.
Hobbi - Élsport - Szakma - Hivatás: 27 év a lovas életben és 15 év az építészetben! Professzionális igényeket kiszolgáló, korszerű lovas létesítmények tervezéséhez, elengedhetetlen a lovas szakma ismerete...

HAYGAIN szénagőzölők a Sportlógyógyász Kft.-től
Különleges szénagőzölő berendezés a pormentes, ízletes szénáért. Javítsa lova egészségi állapotát, általános jólétét és növelje teljesítményét! 

Fieracavalli idén is OTTO Lovardatalajjal
A Fieracavalli lovas szakkiállításon hagyományszerűen 2012-ben is az OTTO cég kapta meg a felkérést, hogy megépítse a show program és a Rolex FEI World Cup részére a talajt.

Új fedeles lovardák a Helleexpresstől
Tekintsd meg legújabb referenciáinkat: könnyűszerkezetes fedeles lovardákat építettünk az ország több pontján!

3 új magyarországi pálya épült OTTO technológiával
A 2012-es évben három lovardában összesen 7500 m2 OTTO-Lochmatte (perforált gumiszőnyeg) került beépítésre

OTTO Sport Lovarda Talajrendszer
A lovak túlnyomó része mesterséges környezetben él, és mi, lótartók határozzuk meg, mikor, hol és min jár a ló. Egyaránt fontos ez a kérdés a fedett lovardában, a külső munkapályákon, az istállóban, karámokban, jártató gépben és még hosszan sorolhatnánk tovább. Professzionális négyévszakos pályák, perforált gumiszőnyegek, fedett lovarda talajok és hobbi lovaspálya talajok.

A fedeles lovarda tervezési irányelvei
A lovardában az egyik legnagyobb létesítmény a fedeles lovarda, ezért nagyon fontos, hogy a helyét a legoptimálisabban válasszuk ki. Általában először az istállót és a külső munkapályákat, építik meg, és sok esetben fel sem merül a fedett lovarda gondolata. Az első lucskos ősz és jeges tél után születik meg a gondolat, hogy valamilyen kényszermegoldást keressenek a téli lovardai munka biztosítására. 

Talajok - hogy a ló is jól járjon...
Jelenleg számtalan cég árul a lovas pálya talajába bekeverhető különböző adalékanyagokat és gumiszőnyegeket, melyek az első ránézésre nagyban hasonlítanak egymásra. A felületes szemlélő nem is lát nagy különbséget az egyik és a másik rendszer között.

Bolyok Box Kft. új referenciákkal
Már számos helyen megtalálhatóak bokszaink, nemcsak Magyarországon! Az európai követelményeknek minden szinten megfelelő termékek; 10 éves tapasztalat! Bolyok boksz - a lovassport, és a lótenyésztés szolgálatában...

Mobil körkarám hazánkban először – elérhető áron
Mobil körkarám bárkinek, aki szeretne lovainak egy biztonságos, szakszerű, tartós, ugyanakkor mobil, kis helyen tárolható és viszonylag olcsón és gyorsan elkészíthető mobil körkarámot...

Trágyatároló telepítése
Szabályszerűen kialakított és engedélyeztetett trágyatároló megvalósítása nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogyan azt első pillanatra gondolná az ember. Évszázadokon át a trágya kezelését megoldották. Egyszerűen felhasználták a mezőgazdaságban.  Most, hogy ránk is vonatkoznak az Európai Uniós szigorú előírások, természetesen minden sokkal bonyolultabb lett...

A lovak kertje 
-
 Lovarda külső környezetének kialakítása

A természet egyensúlyához a növény és az állatvilág harmonikus együttélésére van szükség. A lovak természetes élettere a nagy kiterjedésű  végtelen legelőkön terül el. Napi élelem kereséssel, legeléssel 6-7,5 km-t tesz meg egy ló. A régi időkben, amikor az erdős részeket még hatalmas összefüggő rétek kötötték össze, nem jelentett gondot, hogy szabadon vándoroljanak a ménesek. Mostanra beszűkültek a terek.

Zöldmezős beruházás előkészítése 
- Lovarda engedélyezési lépései

Egy külterületi szántóföldre megálmodott lovarda első kapavágásai előtt milyen engedélyeket, terveket, és tanulmányokat szükséges elkészíteni? Még a terület megvásárlását megelőzően fontos a földhivatalban, és az önkormányzat műszaki osztályán, valamint a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségnél leellenőrizni a vonatkozó előírásokat, és tájékozódni az esetleges tilalmakról. És ezen kívül további megpróbáltatások várnak ránk...


A lovarda helyszínének kiválasztása
A lovarda helyszínének kiválasztásában az alábbi szempontok fontos szerepet játszanak: talaj minősége, hanghatások, terület nagysága, megközelíthetőség, közműellátottság, telek ára, gazdasági szempontok.

Lovardák, jártató-, és munkagépek: Steel Fire Team
A cég elsősorban ipari, mezőgazdasági és általános célú acélszerkezetek, létesítmények, logisztikai központok tervezésével, innovációjával, gyártásával, generál kivitelezésével foglalkozik. Több éves tapasztalattal rendelkeznek mezőgazdasági és lovardai munkagépek gyártásában. Elsősorban kis szériaszámú, speciális eszközöket készítenek.

Lovardák funkcionális kapcsolatai és telepítési elvei
Fő funkció szerint négy + egy alapvető kategóriát sorolhatunk föl:

 • Sport és az oktatást kiszolgáló funkció, ahol az egyes szakágakat ki kell szolgálni edzőpályákkal és versenyek bonyolítására alkalmas környezet kialakításával
 • Hobbilovaglás, amikor a lovas iskola és a ló bértartás az elsődleges
 • Tenyész telep
 • Vendéglátó és turisztikai, szolgáltató funkció, mely a rendezvényeknek, lovas műsoroknak ad otthont a legkülönbözőbb témákban
 • Vegyes funkció, amikor keverednek a tevékenységek és egymást vagy gazdaságilag, vagy logisztikai szempontból egészítik ki

A többfunkciós lovardák működhetnek gazdaságosan
Az utóbbi években Magyarországon is egyre több igényes lovarda épült.
Mit is jelent egy lovarda szempontjából az igényesség? Magas színvonalon nyújtott komplex szolgáltatás - fogalmazhatnánk meg sablonos módon. Jelen esetben viszont a lovarda szó egy széleskörű szolgáltatási kört foglal magában.

A lovarda tervezés alapjai
Létesítmény építésének célja, tervezés és üzemeltetés.

A főbb lovasportok és technikai igényük
Díjugratás, díjlovaglás, lovastusa (military), fogathajtás, távlovaglás, lovastorna, western lovaglás (reining, trial, rodeo...) általános és speciális technikai igényeiről bővebben.

Sport és munkalovak tartása
A Sport és munkalovak tartásához kapcsolódó egyes létesítmények, felépítése, elhelyezése

A bokszok mérete és kialakítása és az ideiglenes bokszok
A boksz a ló számára kötetlen elhelyezést biztosít.

Lóistálló berendezései, a lóállások mérete és kialakítása
Lóistálló berendezései: állások, bokszok, szerszámkamra, takarmánytároló, jászol, szénarács, etetőcsésze, itató, megkötő karika. 

Ugrás az Istálló és lovardatachnika oldal tetejére

Kérdések és válaszok - Istálló- és lovardatechnika

- Egy kb. 10 éves fa tartószerkezető lovardaépület lebontása és újrafelállítása más helyszínen, megéri-e, mennyire károsodnak az anyagok?
- Két lovunkat háznál tartjuk, bokszaikból szabad kijárásuk van egy kis 10 m × 20 m karámba. Az építkezéskor a kis karám talaját finom sóderrel szórtuk le, de az talaj már könnyen felázik, megáll rajta a víz. ...
- Mivel érdemes felszórni a karám talaját, hogy a lovak számára ideális felszínt kapjuk, mely azonban nem porzik?

Lovardatechnikával kapcsolatos kérdések és válaszok >>

 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés