keresés a lovardák között

ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban
 


FreeHorse Style lókiképzés és OTTO-Rei Tex talaj

Török György a FreeHorseStyle alapítója, a Dunabogdányban levő kiképző központjában új négy évszakos pályát épített. Hosszú gondolkozási idő után esett a választás az OTTO cég által gyártott és a PannonExpert Kft. által forgalmazott speciális ReiTex talajra.  Nagy megtiszteltetés a termék gyártói és forgalmazói számára, hogy a lovas szakma által méltán elismert FreeHorseStyle képzéseket időjárástól függetlenül, - akár havazás után is - tudnak a ReiTex pályán tartani. 

 

Miért esett a választás az OTTO-ReiTex talajra, mik voltak a fő szempontok?

FreeHorseStyle képzés egyik célkitűzése, hogy a tréningek minél természetesebb közegben valósulhassanak meg. Az időjárástól független ló kiképzést fedelesben vagy 4 évszakos kültéri pályán lehet hatékonyan végezni. A lovasok amikor tehetik, nem a fedelesben edzenek, hanem a szabadban. A kültéri lovaglás, ló kiképzés hozzá tartozik a FreeHorseStyle módszerhez. A szabadban mindazok az ingerek érik a lovat, amelyekhez hozzá kell szoknia ahhoz, hogy minden környezeti hatáshoz alkalmazkodjon, a lehető legkevesebb külső tényezőtől féljen. Tehát a ReiTex pálya, száraz és esős időben is minimális karbantartási időráfordítás mellett, jó minőségű taposóréteget biztosít a természetes közegben való ló kiképzéshez.  

A ReiTex talaj talán az egyik legkedvezőbb ár értéket képviselő megoldás a lovas kiképző és edzőpályák kínálatában. Az egyszeri beruházási költség mellett az is fontos szempont, hogy mennyi időt, gázolajat és vizet használunk el a pálya ideális tulajdonságainak megtartásához.  A homok alapú pályák nedvességtartalmát és pormentességét rendszeres locsolással, a felületének megfelelő puhaságot és az egyenletességet boronálással kell biztosítani.  A ReiTex taposóréteg egy homok mentes járófelületet biztosít a lovak részére. A taposóréteg egy gumi hordozórétegű textil anyag, mely a nedvességet nem szívja magába, nem fagy meg, nem porzik, nem igényel boronálást. A rá eső csapadék átfolyik a taposórétegen és az alatta levő tömörített murva alépítményen elfolyik

A pályáról csak a trágyát kell összeszedni és a használat intenzitásától függően hetente 1- 2 alkalommal gereblyével pár perc időráfordítással a talajt megigazítani a szükséges helyeken.  A napi szinten így megtakarított időt a lovasok, idomárok a lóval való kapcsolat kiépítésére tudják fordítani, mely az egyik alapját képezi a FreeHorseStyle stílusban a lóval való kölcsönös együttműködésen alapuló munkának. 

A ReiTex pálya iránt érdeklődőket szeretettel látja Török György Dunabogdányban a Szent György Majorban. Előzetes bejelentkezéssel minden érdeklődő megtekintheti a pályát, valamint a FreeHorseStyle központban, képzéseken résztvevők ki is próbálhatják az új pályát és tapasztalatot cserélhetnek Török Györggyel. 

További információk az OTTO-ReiTex pályáról a www.pannonexpert.hu vagy a www.reitex.info oldalakon találhatnak az érdeklődők. 

Írta: Tasnádi Gábor és Török György
2013.07.09.

 
OTTO Sport und Reitplatz GmbH
OTTO Sport und Reitplatz GmbH • Am Umspannwerk 6 • D-90518 Altdorf
Telefon: +49 (0) 9187 / 97 11-0 • Fax: +49 (0) 9187 / 44 36
www.ottosport.com  •  E-Mail: info@ottosport.de
Hivatalos Magyarországi Képviselő: PannonExpert Kft.
Kapcsolat: Tasnádi Gábor építészmérnök
www.pannonexpert.hu • Tel: +36 20 924 94 89  info@pannonexpert.hu

 


KapcsoLÓdó cikkek:


OTTO Sport Lovarda Talajrendszer »

OTTO talaj a Lausanne-i díjugrató versenyen »

Több mint 4 500 m2 OTTO négyévszakos pálya épült idén »

2013. év legnagyobb pályaépítése az OTTO cégnél »

Látogasd meg az OTTO standot a Lovas Világkupán »

„OTTO állja a próbát!” »

A Mercedes is az OTTO talajt választotta »

Professzionális lovaspályák az Otto Sportnál »

Box és közlekedő burkolatok az Otto Sportnál »

Bérelhető talajok az Otto Sportnál »

Fieracavalli – idén is OTTO Lovardatalajjal »

Akciók és kedvezményes ajánlatok az OTTO Sportnál »

3 új magyarországi OTTO technológiával épült lovaspálya »

Az OTTO cég új találmánya »

OTTO 4 évszakos lovaspálya Kecskeméten »

Az OTTO perforált gumiszőnyeg specialitásai »

OTTO lovaspálya talajok »

OTTO Hobby lovaspálya »

Új négy évszakos OTTO pálya átadása »

PannonExpert Kft. - Építészet a lovasvilágban »

Istálló, lovardatechnika »ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés