keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Ilyen lovasbirtokot álmaidban sem láttál
Tudod, mekkora egy hektár? És azt el tudod képzelni, hogy mekkora 207.000 hektár? Mutatjuk, hogyan élnek a lovak az USA egyik legnagyobb – ráadásul eladó – ranchán. Ha épp van 725 millió elköltendő dollárod, ebbe érdemes lehet befektetni.

Még 35 képünk van a Waggoner Ranch lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Eladó a Waggoner Ranch, az USA legnagyobb egyetlen kerítéssel körbevett rancha, mely nem csak marháiról, de quarter horse lovairól is világszerte ismert.

Ameddig csak a szem ellát

Az ingatlan Dallastól 280 kilométerre fekszik és hat megyébe nyúlik bele. Egyszerűen akkora, amekkorát elképzelni sem tudsz: 207.000 hektár, vagyis 2070 négyzetkilométer. Itt aztán nem csak zavartalanul járhat terepre az ember, de jó hosszú lovastúrákra is elmehet anélkül, hogy idegen területre tévedne.

Minden terület a ranch-hoz tartozik, ameddig csak a szem ellát. Sőt, még tovább is.
Még 35 képünk van a Waggoner Ranch lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Még így sem a legnagyobb

Bár a Wagonner Ranch méretei elképesztőek, még így sem a legnagyobb az Amerikai Egyesült Államokban - de ott van a 20 legnagyobb marhatenyésztő farm között. Itt még a potenciális vásárlók fogadása sem egyszerű: majdnem két óra, amíg helikopterrel végigrepülnek a birtok felett, hogy megmutassák a ranchot egy-egy érdeklődőnek.

Helikopterrel a Ranch felett
Még 35 képünk van a Waggoner Ranch lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Világhírű az itt tenyésztett quarter horse

A Ranchen élő 500 quarter horse és 14.000 szarvasmarha ellátását és az egyéb teendőket mintegy 120 fős személyzet végzi el, közülük harmincan cowboyok

A Wagonner Ranch quarter horse lovai világszerte ismertek, rendszeresen láthatók versenyeken és árveréseken. Sőt, az itteni lovak történelmet írtak: a Waggoner Ranch Poco Bueno nevű ménje volt a világon az első quarter horse, akit 100.000 dollárra biztosítottak. Több mint 400 csikója született, 1969-es halála után állva temették el, sírját és emlékét egy négy tonnás gránittömb jelzi.

Még 35 képünk van a Waggoner Ranch lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A hihetetlen méretekkel rendelkező ranch ára is szinte hihetetlen: 725 millió dollár, azaz körülbelül 211 milliárd forint, de a Wall Street Journal szerint a Waggonner Ranch év végéig el is fog kelni.

Ha épp nincs 725 millió ingatlanvásárlásra fordítható dollárod, de lovas ingatlant keresel, nézz körül a Lovas Piactéren:

.

Neked melyik a kedvenced lovas ingatlanjaink közül?
Oszd meg velünk kommentben!

2015.11.19. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Index, Bloomberg Business, Sotheby's International Realty
Fotók: Waggoner RanchCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés