keresés a lovardák között

Hogyan lehet elérni, hogy lovad jól izmolt legyen?
Jól izmolt lovak: EQUIMINS táplálékkiegészítők a lovak izomzatának és izomműködésének támogatására!

Hogy lehet elérni, hogy lovad jól izmolt legyen?

Természetesen egyrészt a genetika is fontos szerepet játszik, de vannak módszerek és gyakorlatok, amelyekkel lovad simaizom tömege növelhető, valamint fizikailag jobb kondícióba hozható.

Mindenek előtt alapvető fontosságú, hogy a lovad jó minőségű szemes és szálas takarmányt kapjon, és mindig álljon rendelkezésére friss víz. Ezek után szerepet kaphatnak az izomtömeg növelő táplálékkiegészítők is a megfelelően felépített edzésprogram mellett. Az izmok egészségének fenntartása és megfelelő működése nagyon fontos a lovak általános egészsége szempontjából, különösen a teljesítmény orientált sportlovak jóléte szempontjából. 

Számos ok miatt választhatsz izomzatra ható kiegészítőt, a teljesítmény fokozására, az erőnlét javítására, az állóképesség növelésére, az izmok mielőbbi regenerálódására, hogy csak néhányat említsünk. Számos olyan EQUIMINS táplálékkiegészítő termék van, amelyek mindegyike támogatja az izomzat működését, de mégis azon belül mindegyik más területet céloz, de minden olyan ló számára előnyösek, amelyek megerőltető munkát végeznek, versenyeken, bemutatókon vesznek részt.

EQUIMINS táplálékkiegészítők az izomműködésének támogatására

Dee-Tye & Drink Liquid

A Dee-Tye & Drink Liquid Izomláz “Tying-up” szindróma oldat azon lovak számára javasolt, amelyek erős igénybevételnek vannak kitéve és fennáll esetükben a kiszáradás, az izomláz, vagy a “Tying-up” szindróma (Azoturia), esetleg a bénulásos izomfesték vizelés veszélye.

Ez az oldat elősegíti, hogy a lovak több folyadék bevitellel és a vizelet ürítésének enyhe fokozásával gyorsítja a tejsav kiürülését, elkerülhetik az izmok megmerevedését, amely a teljesítményüket is csökkenti, emellett fontos természetes antioxidáns tartalmával, nyomelemek, ásványi anyagok, sók, E-vitamin, szelén és citromsav összetevőivel támogatja az egészséges izomműködést.

Muscle Toner

A Muscle Toner izomfejlesztő oldat is természetes táplálékkiegészítő a lovak egészséges izomfejlesztéséhez. Elősegíti az egészséges izomfejlődést, növeli az állóképességet és látványos, hangsúlyos izomtömeg kialakulását teszi lehetővé és kiváló hatása van az általános megjelenésre. A Muscle Toner a rizskorpa-olaj gamma oryzanol és kreatin tartalma miatt  könnyen felszívódik a gyomor- és bélrendszerben, segíti az energia tárolását és segít az izomzat regenerálódásában is. 

Creatin

A Creatin természetes aminosav, amely szintén segít az izomzat felépítésében és hasznos a tejsav felhalmozódás, az izomláz kialakulása ellen is. A kreatin egyike azon táplálék kiegészítőknek, mely igazán látványosan, gyorsan és biztonságosan fejti ki hatását. Az egyik fő hatása a vázizomzat energiával történő jobb ellátása, amely biztosítja a hosszabb és keményebb edzést. Az erő nő, a teljesítmény javul, az izmok teltebbek és nagyobbak lesznek. Lehetővé teszi a hosszabb, nagyobb erőkifejtéssel járó munkát. 

L-karnitin

Az L-karnitin elérhető oldat vagy paszta formájában is. Javítja a kitartást, a testi teljesítőképességet, megsokszorozza az izomban értékesülő energiát, gyorsítja a zsírok elégését, javítja a mérgező anyagcseretermékek kiválasztását és lerövidíti a regenerációt. Az L-karnitin segít a bemelegítés során több energiát felszabadítani, a kemény munka után gyorsabban erőre kapni, és a kimerülést megelőzni. A lovak L-karnitin igénye nagyobb 3 éves koruk előtt, amikor kemény munkát végeznek, illetve magasabb zsírtartalmú (olajokat tartalmazó) étrend esetén.

E vitamin, C vitamin, szelén, lizin és ginseng oldat

Az E vitamin, C vitamin, szelén, lizin és ginseng oldat is javasolható kemény munkában lévő lovak számára.  Az E vitamin és szelén együttes alkalmazása megelőzi a szívizomzat és a csontvázizomzat károsodását, növeli a kitartást és a teljesítőképességet, javítja a regenerációt. A ginseng extra vitalitást biztosít, segít a lovaknak a teljesítményük növelésében, a verseny vagy megerőltető munka után erejük visszanyerésében.

A C vitaminnal együttesen a stressz, a versenyzés során nagy mennyiségben keletkező, káros hatású szabadgyököktől való megszabadulást is segíti. Edzések idején és a versenyidőszakban is javasolt a teljesítmény növelésére. Betegségek, műtétek után segíti a regenerálódást.

A lizin az egyik olyan limitáló aminosav, amelyeknek jelenléte meghatározza a többi aminosav felszívódásának mértékét, jelenléte az izomfehérjék építéséhez szükséges. 

DMG

Utolsóként említjük a legerőteljesebb terméket a DMG – Dimetil-glicin, B15 vitamin avagy pangámsavat. Segít megnövelni az oxigén felvételt, ezért a ló gyorsabban erőre kap egy megerőltető gyakorlat után, hatalmas energialöketet ad és segít csökkenteni a tejsav felhalmozódását is. Csökkenti az izomfáradtságot, mivel növeli a vér oxigén ellátottságát fenntartja az izmok savas egyensúlyát és csökkenti az izomfáradtságot.

Ha segítségre van szükséged lovad táplálásával kapcsolatosan, fordulj az EQUIMINS-hez bizalommal táplálkozási tanácsokért. Az EQUIMINS termékkínálatában minden olyan táplálékkiegészítőt megtalálsz, amely segít lovad egészségének és csúcs kondíciójának elérésében, illetve megőrzésében. 

Izomműködést támogató EQUIMINS táplálákkiegéeszítők a Lovas Piactéren

A táplálákkiegészítő termékekről részletes leírást az EQUIMINS honlapján is találhatsz: 

www.equimins.hu vagy www.lovitamin.hu

Equimins Hungary 
AB-ORIGINAL KFT

 
9200 Mosonmagyaróvár
Kossuth Lajos utca 31.

 
Termékfelelős:
Möhöly Christa
+36 30/979 6578
+36 30/226 9956
 

2015.08.10.
A cikket összeállította: Möhöly Christa Termékfelelős, EquiminsCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés