keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Tengeri csikók vagy vízi lovak?
A hagyomány folytatódik: 2015-ben is 100 póni úszta át a tengert Virginiában. 

Fotó: The Baltimore Sun

1925 óta a chincoteague-i Önkéntes Tűzoltók tengeri cowboyai július utolsó szerdáján összeterelik a pónikat a közeli Assateague-szigeten, majd a tengerszoroson átúsztatják őket Chincoteague szigetére. Itt később elárverezik őket. 

A két sziget között húzódó 75 méteres távot 4 perc alatt teszik meg a lovak. A póniúsztatás és az azt követő árverés mára igazi turisztikai igazi látványossággá nőtte ki magát, az eseményt 2015-ben is több tízezer néző kísérte figyelemmel  helyszínen. 

Az Assateague-szigeten két ménes él, természetes ellenségeik nincsenek, így fontos létszámuk kordában tartása, hogy a sziget többi állatának élőhelyét ne veszélyeztessék. A lovak eladása tehát segít megőrizni az Assateague-sziget törékeny biológiai egyensúlyát. A tavalyi aukción 54 lovat értékesítettek, egyenként átlagosan 2770 dollárért, azaz körülbelül 775.000 forintért. 

Azt máig titok övezi, hogyan kerültek a lovak Assateague-szigetére. Egy mendemonda szerint egy elsüllyedt spanyol hajóról menekültek oda, míg egy másik történet úgy tartja, hogy a helyi telepesek 1669-ben a lovak szigetre költöztetésével akartak kibújni a lóadó fizetése alól.

2015.07.30. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: The New York TimesCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés