keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták


Medicine Hat horse

A Medicine Hat nevet azok a lovak kapják, melyeknek egyedülálló, ritka mintázatuk van. Javarészt a test fehér, a fülek, illetve esetleg a fej teteje viszont más színű, mely sapkára vagy kalapra hasonlít. Előfordulhat egyébként az egyik, vagy akár mindkét szem körül a testtől eltérő szín, ugyanakkor a horpasznál is. Gyakran az egyik, vagy mindkét szem részlegesen, vagy teljesen kék, különösen ha a felület körül a szem festékanyag nélküli (albino). Vannak kivételek, ugyanis néhány egyednek sötét szeme van fehér szőrzettel. Több alapszín lehetséges, gyakori a deres alapszín. Úgy jellemezték a Medicine Hat lovakat, hogy az alapszínük pej, fekete-deres, gesztenye, stb.

A war-bonnet adta a nevet ezeknek a lovaknak, mely az észak-amerikai indiánok tollas fejdísze volt.

Van egy legenda a Medicine Hat lovakról, mely szerint a külsejük végett az amerikai kultúrában különböző dolgokban használják őket: ceremóniás lovakként, Buffalo versenylóként és harcilóként. Természetfeletti védekezést táplál néhány törzs a lóba/lóval. Ilyen például a Sioux, Cheyenne, Blackfoot, Comanche és a Kiowa törzs. A leggyakoribb alapszín a fajtánál a fehér és úgy vélik ezek erősebbek.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés