keresés a lovardák között


Beszámoló a 14. napról
Beszámoló a 13. napról
Beszámoló a 12. napról
Beszámoló a 11. napról
Beszámoló a 10. napról
Beszámoló a 9. napról
Beszámoló a 8. napról
Beszámoló a  7. napról
Beszámoló a  6. napról
Beszámoló az 5. napról
Beszámoló a 4. napról
Beszámoló a 3. napról
Beszámoló a 2. napról
Beszámoló az 1. napról

Korábbi Események:

 Amit a maratonhajtásról tudni kell
A maratonhajtás minden bizonnyal a kombinált fogathajtás legérdekesebb része.
Richard Nicoll, pályaépítő a maratonpálya megtervezésén már a 2010-es Játékok előtt két és fél évvel elkezdett dolgozni. Pályarajzzal!

 Aki magyar, az most Exell Boydnak szurkol!
Világrekord a díjhajtásban! Exell Boyd és Vincze Tamás nevétől hangos Kentucky! Csapatban is dobogón Ausztrália.
Mi jöhet még? A maratonhajtás, csak természetesen

 Lovastorna: A futószárazóról
A lovastorna az egyetlen olyan szakág a világjátékokon, ahol a versenyző nincs befolyással a lovára. A futószárazó felelőssége, hogy a ló megfelelően teljesítsen a versenyző alatt.

 Lovastorna - Egyéni kűr
A lovastorna második versenynapján a központi fedett aréna zsúfolásig telt meg a szurkolókkal. A közönség a magyar versenyzőket nagy tapssal fogadta.
A világbajnokságot a magyar versenyzők a középmezőnyben közvetlenül a döntős versenyzők után fejezték be. Képgalériával!

 Fogathajtó hírek: Prezentáció és díjhajtás
Az amerikai fogatok a világ legszebbjei - szinte a teljes élmezőny részt vett a megmérettetésen
Díjhajtás, első nap: Szenzációs holtverseny az élen!

 Percről-percre Kentuckyból: Lovastorna, egyéni kűr
A lovastornászok versenye az egyéni kűrökkel folytatódott. A magyar lányok helyi idő szerint 13:20-kor kezdhették meg programjaikat.

 Fogathajtó hírek
Százharminc fogatló közül mindössze négyet nem találtak alkalmasnak a Világjátékokon való részvételre.

 Túl vannak a kötelezőn a lovastornász lányok
Lovastornász  versenyzőink tudásuk legjavát mutatták be a Világbajnokság első fordulójában.
Valeccito hátán bemutatott kötelező gyakorlataikkal Király Ágnes a 18., Gadolla Réka  a 21., Esztergomi Anita 22. helyen állnak. Videókkal és képgalériával!

 Percről-percre Kentuckyból: Díjugratás és lovastorna
Díjugratóink és lovastornász lányaink is komoly megmérettetést tudhatnak maguk mögött.

 Hírek a magyar lovastornászokról
Rendben megérkeztek az Alltech FEI Lovas Világjátékokra Kentuckyba a magyar lovastornász versenyzők és a lovak. Tasnádi Gábor beszámolója.

 Új képek Szász Sándor bravúros lovaglásáról
Tasnádi Gábor képei Szász Sándor lovaglásáról egyenesen Kentuckyból!

 Beszámoló a 11. napról
A Díjugrató Világbajnokság kedden a csapatversennyel folytatódott. Németország vette át a vezetést, Brazília áll a második helyen, az Egyesült Államok a harmadik.
A fedett pályán a para-díjlovasok versenyeztek az egyéni csapatprogramban.

 Végleges fogathajtó nevezési lista
Mindössze négy nap múlva, a bemutatás versenyszámával kezdetét veszi a fogathajtó világbajnokság.

 Díjugratás – csapatverseny 
Végleges magyar eredmények: Szász Sándor 79., Kovács Henri 56., Hugyecz Mariannt esés miatt kizárták a versenyből.

 Anglia, Belgium és Lengyelország is ott lesz Kentuckyban
Az angolok, belgák és a lengyelek hozzánk hasonlóan nem tudtak fogatot küldeni az Alltech FEI  Lovas Világjátékokra, ám sportdiplomáciájuknak köszönhetően mégis részt vehetnek a megmérettetésen.

 Fantasztikus magyar siker a Világjátékokon! 
Szász Sándor a harmadik helyen vadászugratásban! Videóval!
Beszámoló a verseny állásáról percről-percre.

 Ismerkedjünk meg a vadászugratás pályájával!
A pálya akadályait is Kentucky ihlette. Hétfőn Kentucky élővilága, kedden pedig a telivértenyésztés a téma.

 Kockázatok és Mellékhatások
Beszámoló a sérült lovak állapotáról - A lovaglás nem veszélytelen sport, de a lovastusa tereppályája különösen nagy tapasztalatot és odafigyelést igényel lótól és lovastól egyaránt.

 Ismerkedjünk meg a lovastusa verseny tereppályájával!
A pálya hossza több, mint 6000 méter, alapideje 11 perc 14 másodperc és 28 akadályból áll. Pályarajzzal és képgalériával!

 41 ország képviselteti magát a díjugrató világbajnokságon
Megérkeztek a végleges nevezések a 2010-es Alltech FEI Lovas Világjátékok Díjugrató Világbajnokságára

 Díjlovas portrék
A díjlovagló Nagydíj Speciál és Nagydíj kűr első három helyezettje:
Háromszoros aranyérmes - Edward Gal és Moorlands Totilas
Háromszoros ezüstérmes - Laura Bechtolsheimer
Kétszeres bornzérmes - Steffen Peters 
VIDEÓKKAL!

 Világhírű trénerek tartanak ingyenes bemutatókat a 2010-es Világjátékokon
A verseny aligha az egyetlen lovas szórakoztatási lehetőség a 2010-es Világjátékokon.

Indulhatnak a fogatlovak Kentuckyba
A hétórás késés miatt a lovak több mint egy teljes napot voltak kénytelenek eltölteni a lószállító konténerben, így láthatóan kimerülten, de egészségesen érkeztek meg a Cincinnati repülőtérre...

 Hírek a Lovas Világjátékok fogathajtóiról!
Visszafordult a fogathajtó lovakat szállító repülőgép a légkondicionáló meghibásodása miatt! Visszavonul Amerika legsikeresebb lovasa!


 Lovas Világjátékok részletes program - Már a 12. napig olvashatja a leglátványosabb programok időpontjait!

 Para-díjlovaglás a Lovas Világjátékokon

 A teljes magyar csapat névsora Íme a Lovas világjátékokra kijutott magyar csapat teljes névsora bemutatkozóval!

 FEI: Cél a verseny tisztasága - A FEI kiemelt figyelmet szentel az új doppingellenes szabályok betartatásának

 GPS a távlovasok szolgálatában - GPS technológia teszi lehetővé a távlovasok valósidejű nyomon követését.

 A valaha volt legnagyobb volumenű légi lószállítás - Most, hogy a Világjátékokat először rendezik Európán kívül, 499 ló érkezik a Cincinnati reptérre ezen a héten. Ez a legnagyobb lólétszám, melyet valaha repülőgéppel szállítottak egyetlen eseményre. Videóval!

 Kentuckyban minden készen áll a lovak fogadására - Az ideiglenes karantén a Cincinnati reptéren készen áll a FEI Alltech Lovas világjátékokon részvevő mintegy 500 ló fogadására.

 50% kedvezmény magyar utasoknak - A Lovas Világjátékokra kiutazó utasoknak 50% kedvezményt biztosít a szállásra egy magyar apartmanház...

 Az első 5 nap kihagyhatatlan programajánlata - A Kentucky Élménypark, Lovasfalu, Alltech Élménypark, a Kiállítás és versenyek programjai  láthatóak a Kentucky Lovaspark egész területén. Tekintse meg programajánlónkat!

 A 2010-es Világjátékok kivitelezési munkálatairól - A Kentucky-i, LEXINGTON-ban tartandó 2010-es Alltech FEI Lovas Világjátékok megrendezésének időpontja közeleg, és a Kentucky Lovaspark kezd úgy kinézni, mint egy világszintű rendezvényhelyszín – az építési munkálatok végső fázisában járva.

 Maker’s Mark bourbon whiskey Kentucky-ban - Amikor a vörös viasz pecsétet meglátjuk, tudjuk, hogy a Maker’s Mark bourbon whiskey-vel van dolgunk. A Kentucky-ban található, Loretto-i szeszfőzdénkben minden egyes palack nyakát kézzel mártják bele a vörös pecsétviaszba...

 Megérkeztek az első lovak a Világjátékok helyszínére - 14 nappal az Alltech FEI Lovas Világjátékok nyitóünnepsége előtt megérkeztek az első lovak a Kentucky Horse Parkba.

 Épülnek a pavilonok Kentuckyban - Képek 2010-es Kentucky Lovas Világjátékok előkészületeiről. 2 héttel a játékok kezdete előtt már rekordgyorsasággal épülnek a fontosabb helyszínek. Tekintse meg képgalériánkat a munkálatokról!

 Anky van Grunsven ott lesz Kentuckyban - Anky van Grunsven, akit a díjlovaglás egyik élő legendájaként ismernek világszerte, reining csapat tagjaként vesz részt a Kentucky Lovas Világjátékokon.

 Már több, mint 300 000 jegy kelt el a Világjátékokra
A nagydíj kűrre, és a reiningre már szinte lehetetlen jegyet venni. A 2010-es Lovas Világjátékokra már körülbelül 315.000 jegyet értékesítettek a szervezők. Kitűzött céljuk kereken 500.000 belépőjegy értékesítése.

 Már csak 30 nap a Világjátékokig - Megkezdődött a 30 napos visszaszámlálás az Alltech FEI Lovas Világjátékokig. A nyolc szakág világbajnokságaként is emlegetett rendezvénysorozat szeptember 25-én veszi kezdetét. A versenysorozat közeledtével sátorváros nőtt ki a földből Kentuckyban...

 Fellép a Nickelback a Lovas Világjátékok fesztiválján
Százhúsz koncert és majdnem 2 millió eladott jegy, további folyamatos jegyeladások - a Nickelback világsikerű Dark Horse [„Sötét Ló”] Turnéja közkívánatra visszatér az Egyesült Államokba, így Lexington Rupp Arénájában lesz látható október 8-án délután 6:15 perckor.

 Szállodaportás stílusú szolgáltatás a Lovas Világjátékokon - A Lovas Világjátékok 16 napos rendezvénysorozata keretében a mintegy 500 hektáros területű Kentucky Lovasparkban található stadionokban több tucat versenyre kerül sor. Annak érdekében, hogy útmutatást nyújtson a jegyvásárlóknak látogatásuk megtervezéséhez, az Alltech egy „szállodaportás stílusú” információs központot hozott létre...

 Lovas Világjátékok - Élmény az egész családnak Az Alltech FEI Lovas Világjátékokra 2010. szeptember 25-e és október 10-e között kerül sor a Kentucky állambeli Lexingtonban. A Lovas Világjátékokat az Olimpiai Játékokhoz hasonlóan négyévente tartják, és e játékok keretében rendezik meg a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által elismert nyolc lovassport-szakág világbajnokságát.

 Kedvezményes belépőjegyek a Világjátékokra: 71 nappal a Játékok kezdete előtt  a Lovas Világjátékok  díjlovaglás-, távlovaglás-, lovastusa-, díjugratás- és western díjlovaglás-versenyeire most egy különleges akció keretében 30 százalékos árengedménnyel kaphatóak bizonyos jegyek.

 A magyar fogathajtók nem indulnak a VilágBajnokságon: Mondok József és Lázár Vilmos állásfoglalása: július 15-18.-i Aacheni Lovasjátékok díjhajtó versenyén – független szakértők egybehangzó véleménye szerint a magyar hajtók indokolatlanul hátrányos helyzetbe kerültek!!!

 Szálláslehetőségek a Világjátékokra: Az alábbi interaktív térkép segítségével megtalálhatja az ideális szállást árakkal, távolságokkal és közlekedési lehetőségekkel együtt. Nézze meg a szálláslehetőségeket itt!! >> Tovább a szálláslehetőségekhez

 Csökkentett jegyárak: A Lexington buszos tömegközlekedési vállalata a LexTran csökkentette a jegyárakat a Kentucky Lovas Parkba utazók számára, 5$ helyett már 2$ áron eljuthatnak a látogatók a Lovas Világjátékok helyszínére. A vállalat a belvárosi buszállomásról 30 percenként indít járatokat és naponta 1.000 utazó szállítására lesz kapacitásuk. Állományukat 10 darab kölcsön-busszal is kiegészítik, hogy minél jobban ki tudják szolgálni a Játékok utazóközönségét.

 Kevesebb, mint 100 nap van hátra a nyitóünnepségig: Az Alltech június 17-én kezdte meg a 100 napos visszaszámlálást. 

 „Amerika legmegbízhatóbb lovasa” a Lovasfaluban: John Lyons is szerepel a Lovasfalu programjában, aki nagy mértékben járult hozzá a lovakkal való szeretetteljes bánásmód népszerűsítéséhez, valamint ló és lovasa biztonságának elősegítéséhez.

 Ismerje meg a magyar válogatott keret tagjait!: A Kentucky Világjátékokon öt díjugrató, három lovastornász és egy díjlovas képviseli hazánkat.

 Legyünk ott!: Fogalommá vált a Kentucky Világjátékokra kvalifikálódott magyar lovasok támogatása! Támogasd Te is a magyar válogatottat!

 Stacy Westfall is fellép a Világjátékok Nyitóünnepségén: Stacy Westfall lovaglóbajnok és lovassportversenyző Roxy nevű bajnok lován nyereg és kantár nélkül lovagol majd.

 Mesterszakács vacsorasorozat: Amerika díjnyertes szakácsai és Kentucky állam vezető séfjei készítenek pazar vacsorákat.

 Wynonna Judd a nyitóünnepség sztárja: Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő üdvözli majd a Világjátékokra Kentucky államba érkező vendégeket.

 Magyar résztvevők a Világjátékokon: Tudta, hogy magyar lovasok kvalifikálódtak a 2010-es Alltech FEI Lovas Világjátékokra, Kentucky-ba? A magyar válogatott tagjai és bemutatkozásuk itt olvasható.

 Programok a Lovasfaluban: Szórakoztató műsorok, kiállítások, klinikusok és előadók gondoskodnak a nézők szórakoztatásáról és ismereteinek bővítéséről.

 Megkezdődött a jegyek értékesítése: Grounds Pass jegyek akciósan április 16. és május 31. között 25 helyett 20 dollárért.

 Amerika és Kentucky legjobbjai a nyitóünnepségen: 600 előadóművész, 200 ló szerepel majd a műsorban.

Támogatók:

 Vitafort: A Vitafort Zrt. az Alltech FEI Lovas Világjátékok kizárólagos magyarországi takarmányozási partnere  Az Alltech a Világjátékok szponzora: Az Alltech nemzetközi állategészségügyi vállalat természetes megoldásokat a takarmányipar számára  A Cavalliera támogatja a Világjátékok magyar lovasait: ...hogy minél több kvalifikált versenyzőnk számára a Világjátékokon való részvétel lehetősége valóra váljon.Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés