keresés a lovardák között

Ki mit vár a 2014-es galopp szezontól
Több mint négy hónapos szünet után vasárnap elkezdődik a 2014-es galopp szezon. Ez alkalomból megkérdeztük az idomárokat, hogy mit várnak az idei évtől.

Barabás Mónika: A 2014-es szezonban minél több látogatót várok a versenynapok alatt, akik talán megszeretik a lóversenyt, mert akkor felvirágozhat ez a sportág Magyarországon! Lovaim nagyobb részben öreg, rutinos hendikep szintű lovak. Az egyetlen három évesünkhöz fűzzük a legnagyobb reményeket, aki sajnos rettenetesen nehezen kezelhető és lovagolható, viszont nagy képesség van benne. Ha képes lesz a versenyzésre koncentrálni és távbírást is mutat, akkor az évjáratának kiemelt versenyeinek a résztvevője lehet. Csikóink remek származású, import lovak, a jövő előttük áll.


Fotó: Schuch Lili

Bokori István: A magyar galopp versenyektől azt várom, hogy az igazgató úr ígéreteiből minél több megvalósuljon. A pálya –főleg a gyep- mindig alkalmas legyen a versenyek lebonyolítására. A négy darab 3 éves lovamtól azt várom, hogy valamelyik eljusson a Kovács Mihály Emlékversenybe. A remek sprinter New Warlord-tól további javulást várok. Amennyiben ez megvalósul, akkor a külföldi versenyeket is megcélozhatjuk. A többi idősebb lovamtól meglepetés győzelmeket várok.

Csupor Ferenc: Tiszta, színvonalas versenyeket várok, ahol az éppen jobb formában lévő nyer. A lovaim jól teleltek. Bár mindegyik magyar tenyésztésű, de lehet köztük 1-2 olyan – az istálló lovas Varga Zoltán segítségével -, amelyik felveheti a versenyt az importokkal.

Friebert Attila: Jó pályán, jó és korrekt versenyeket szeretnék látni. Szeretném túlszárnyalni a tavalyi eredményeimet.

 
 

Füzi Villő: Remélem, az idei évben még többen látogatnak ki a lóversenyre, a Pesti és vidéki emberek egyaránt, köszönhetően a megfelelő reklámmenedzsmentnek, amit, bízom benne, nem mulasztott el a Kincsem Kft. Kevesebb balesetet és tisztább környezetet szeretnék látni, ahol a családos emberek is jól tudják magukat érezni.Tavaly nagyszerű „kétéves” versenyszezont zártunk. Idén hasonló eredményeket szeretnék elérni a kétéveseimmel, vagy még jobbakat. Van pár, számomra ígéretesnek bizonyuló telivér, akikre érdemes odafigyelni, pl.: Poligám, a Kanca Díj nyerő Possibellino első csikója, Nüx, Ncore teljes testvére, Zeppelin, Zelnike testvére, Wadkörte, egy Water’s Edge-Brahy ivadék, Almabor, Alpár öccse, aki számomra az egyik legkedvesebb, és még sorolhatnám, de nem teszem. A többi legyen meglepetés. Akad néhány olyan kétéves melynek apja, mint fedezőmén, idén debütál a versenypályán, ezekről nem tudok előre véleményt mondani, de bízom benne, hogy azok is szépen helyt állnak majd.

Gyolai Brigita: Tisztességes, doppingmentes versenyeket szeretnék látni. Lovaimtól azt várom, hogy eredményesen és egészségesen zárják a szezont.


Kerekes Károly és Ostinato
Fotó: Schuch Lili

Hajdi Lajos: Jó pályákon, színvonalas versenyeket szeretnék látni, és akkor nem maradhat el a fogadási forgalom növekedése sem. A lovaink jól teleltek, egészségesek. Idén is jó szereplésüket várom a nagyversenyekben is.

Jozef Rosival: Én nem is az idei évről beszélnék, hanem már a jövő évről. Sajnálom, hogy a 3 éves lovaknak alig vannak kiírva saját korosztályú versenyek, így mindjárt a szezon kezdetén az idősebb lovak ellen kell futniuk. Ráadásul sem a Nemzeti, sem a Hazafi díj előtt nem tudjuk a 3 éveseket kipróbálni gyepen. Ezért is vagyok kénytelen az ezekre a versenyekre szánt lovaknak külföldi felhozó versenyt keresni. Remélem ezeken az anomáliákon a 2015-ös versenykiírás már segíteni fog.

Korona Károly: Először is szeretném megköszönni a MAFE-nak, hogy ilyen aktív munkát folytat a futtatók érdekében. Idén négy lóval kezdjük meg a szezont. Sajnos nincs köztük olyan, amelyik klasszikus versenyben is futhatna, de ettől függetlenül eredményes szezont várok.

Kovács Sándor: A fogadási forgalom emelkedését várom. Ez alapvető feltétele a magyar galoppsport életben maradásának és fellendülésének. Bízom abban, hogy idén mind a tréning, mind a versenypályák állapota javulni fog. A lovaim jól teleltek, az enyhe tél is hozzásegített, hogy eredményesen tudjunk dolgozni, bár apróbb problémák, sérülések – mint minden istállóban – nálunk is előfordultak. Összességében rendben vannak a lovaink. Természetesen szeretném megvédeni idomár-sampioni címemet és jól szerepelni a nagy versenyek mindegyikében.

Molnár Orsolya: Mint minden szezon, ez is tele reményekkel indul számomra is. 7 lóval kezdem az évet, közülük 4 a hároméves. Kétévesen meg lettek kímélve, mert késeinek mutatkoztak, a telet végigdolgozták, remélem idén meghálálják

Németh Ildikó: A lóállományom minőségben megegyezik a tavalyival. Eredményességben is hasonlót várok, mint a 2013-as év volt.


Fotó: Schuch Lili

Pető Sándor: Bízom abban, hogy idén jobban karbantartott pályákon versenyezhetnek a lovaink. Kicsit szűkösebb év elé néz az istállónk, de megpróbálunk hasonló teljesítményt nyújtani, mint 2013-ban.

Ribárszki Sándor: Nem hallottam fejlődést, de remélem, hogy van. Bízom abban, hogy idén is legalább olyan színvonalas versenyek lesznek, mint tavaly. Idén komolyabb 3 éveseim vannak, mint 2013-ban, de ez nem jelenti azt, hogy minden 3 éves kiemelt versenyt mi fogunk megnyerni. 12 db kétévesem van, de kicsit későbbiek lesznek, mint a tavalyiak voltak. A 2 ugrólovam jól kezdte az idényt Treviso-ban. Áprilisban lehet, hogy megint kimegyek velük.

Suták János: Mindenképpen eredményesebb évet várunk, mint a tavalyi. Igazából a 2 éveseinkben reménykedünk.

Székely Károly: Pozitív változást várok a versenyszervező közép és felső vezetőitől. Véleményem szerint a terminálok észszerűbb kihelyezésével még nagyobb fogadási forgalom is elérhető lenne. Lovaimtól eleinte a kisebb, majd később a nagyobb versenyekben is figyelemre méltó eredményeket várok.

Szuna Szabolcs: A fogadási hálózat kiépítésétől fellendülést várok. A negatív tendencia is megfordulni látszik a lóállomány létszámát tekintve és ez is bizakodásra adhat okot. Két új import 3 évesünk van. Szeretnénk őket a nagy versenyekben eredményesen futtatni. Az öreg lovaink is jól teleltek, egészségesek. Bízunk a további jó szereplésükben.

Tormási Gyula: Az öreg lovaim jól teleltek. Amennyiben az egészségi állapotuk megengedi, akkor eredményes futást várok tőlük. A két 3 évesem inkább csak hendikep szintre várható. A jó küllemű import 2 évesemhez nagy reményeket fűzünk.

Zala Csaba: Idén húsz lóval készülünk a szezonra, egy nagyszerű csapattal és egy jó pár új reménységgel gyarapodott az istállóm. Seperate Opinion idén is formában van. A háromévesek közül egyelőre, Freddi Mercuryt és Radio Gagát emelném ki. Ők tavaly már bizonyítottak számomra, és ha továbbra is minden jól megy, akkor májusban ott lesznek a Nemzeti díjban és Ausztriában a Trial Staksben. Persze rajtuk kívül is látok további tehetségeket és olyanokat is, akik a télen sokat fejlődtek, azonban néhányuknak még kvalifikálodniuk kell. Jól teleltünk, elégedett vagyok, lovaim frissek és jókedvűek. Bízom a befektetett munkába és a 2014-es szezonban. Idén is küzdeni fogunk! Sok sikert mindenkinek!

Az áprilisi galopp versenyeket élőben követheted!

Következő közvetített versenyek:
 • 2014. április 6. 
  (vasárnap 14 h)

 • 2014. április 13. 
  (vasárnap 14 h)
 • 2014. április 21. 
  Káposztásmegyeri Díj L. 
  (HUN)
  (homok pálya) (hétfő 14 h)
 • 2014. április 27. 
  (vasárnap 14 h)

 

2014.04.03. Forrás: Lóversenyzés.hu
Fotó: Schuch Lili


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés