keresés a lovardák között

67 lótartó tanulhatott a szakma nagyjaitól Szombathelyen
2014. március első hétvégéjén Szombathelyen került sor a A ló igényeihez igazodó lótartás című ingyenes előadássorozat első két napjára. Több mint 160-an jelentkeztek az eseményre, akik közül végül is 67-en vehettek részt az előadásokon.

A rendezvényt az MNVH-tól nyert pályázatból tudták a rendezők megvalósítani. Az érdeklődők pályázhattak, a szerencsések számára étkezést és szállást biztosítottak a szervezők. A szombati napon dr. Hecker Walter (fajtatan és tenyésztési ismeretek) valamint dr. Hevesi Ákos (anatómia és állategészségügy) vendég előadók adtak magas szintű összefoglalót az adott témában. Színvonalas, érdekfeszítő előadásukkal, hatalmas tudásukkal nyűgözték le a nagyérdeműt.

A legsikeresebb előadó, Dr. Hevesi Ákos anatómia és állategészségügyben okította a hallgatóságot

Szombaton felejthetetlen gondolatokat hallhattak a résztvevők az evolúció és háziasítás történetéről, a fontosabb fajtákról és a tenyésztési alapismeretekről, a lóanatómiáról és az állategészségügyről, a takarmányozásról valamint a balesetvédelemről. Vasárnap pedig a lovas felszerelések és a tartástechnológia témakörök kerültek előtérbe.

Az előadássorozat tesztírással zárult, ahol több érdekesség is a hallgatóság tudtára jutott, melyek a tankönyvekben nincsenek benne. Például hogy a sziú indiánoknak köszönhetjük a galopp-pályákról ismert 'zsoké testtartást', vagy azt, hogy a magyarokat csak a 19. századtól hívják lovas nemzetnek, és nem, nem a huszárok miatt, hanem azért, mert mi láttuk el egész Európát kiváló jukker lovakkal.

A hallgatói elégedettség felmérés szerint a résztvevők nagyon hasznosnak ítélték a részvételüket, sok újdonságot hallottak és többen akár fizetnének is azért, hogy máskor is részt vehessenek hasonló eseményen.

Az ismeretátadó rendezvényt az hívta életre, hogy a lovaglással, idomítással kapcsolatban már évek óta különböző kurzusokat rendeznek szerte az országban, sok olyan terület marad félig homályban, amelyek ugyanúgy az alapokat jelentik.

A hallgatóság

A szervezők továbbra is várnak minden érdeklődőt a soron következő előadásra, mely Zalaegerszegen lesz március 22-23-án az Apáczai Csere János Városi Művelődési Központban.

Még több információ a második előadásról >> 

2014.03.07.
Dénes Péter, Kummer Luca, Felsofokon.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

A ló igényeihez igazodó lótartás előadássorozat >>

Jelentkezés a ló igényeihez igazodó lótartás előadássorozat második részére >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés