keresés a lovardák között

A támogatott sportok körében a lovaglás
Többek között lovagolhatnak, vitorlázhatnak, szörfözhetnek, curlingozhatnak, vagy éppen golfozhatnak a veszélyeztetett élethelyzetben lévő fiatalok, mert a többi 11 mellett ezek a sportok is "alternatív mozgásformát kínálnak" nekik.

Fotó: Bellandor Lovasközpont

Tizenhat, a kiemeltek körébe nem került sportágat támogat egy 300 millió forintos keretű felzárkóztatási alapból a kormányzat – írja a Világgazdaság a sportért felelős államtitkárságra hivatkozva. A lap csütörtöki cikke szerint ezek a felzárkóztatási sportágak a következők: triatlon (55 milliót kap az első félévben), lovassport, sí, vitorlássport, tollaslabda, súlyemelés, karate, kick-boksz, műugrás, rögbi, snowboard, íjászat, szörf, taekwondo, curling, golf.

A kiválasztásnál többek között feltétel volt, hogy a sportág a természetben űzhető legyen vagy a sportágban foglalkoztatott sportolói létszám, illetve bővítési lehetőségei alapján támogatásra érdemes. Szempont volt az is, hogy a veszélyeztetett élethelyzetben lévő fiatalok számára alternatív mozgásformát kínáljon, erős sportszakmai hagyományokkal, illetve háttérrel rendelkezzen, vagy az olimpiai játékokra sportolókat legyen képes kvalifikálni.
 

Azt is figyelembe vették, hogy az adott sportág mennyire médiaérzékeny, vagy az átlagosnál jobban szponzorálható-e. A kiválasztott sportágak szövetségeinek, csakúgy mint a kiemelteknek hosszú távú sportágfejlesztési koncepciót kellett benyújtaniuk.

Fotó: Szépalma Hotel és Lovarda

A 16 kiemelt sportág (asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, cselgáncs, kajak-kenu, kerékpársport, korcsolyasport, ökölvívás, öttusa, röplabda, sportlövészet, tenisz, torna, úszás és vívás) 2020-ig 135 milliárd forintos támogatásban részesül majd, tavaly 12,5 milliárdot már szétosztottak közöttük.

Ezek a sportágak nem jutnak hozzá a társasági adókedvezményből befolyó összegekhez, amelyeket az öt látvány-csapatsportág, a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda, a jégkorong és a vízilabda használhat fel.

2014.03.06. Forrás: Sport.hir24Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés