keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas filmek

2. Magyar Filmhét: Overdose újra a moziban
2016. március 1. és 6. között a Cinema City MOM Park ad otthont a 2. Magyar Filmhétnek, mely az elmúlt három év magyar filmjeit mutatja be a nagyárdeműnek. Március 3-án az Overdose - Vágta egy álomért című film is vetítésre kerül, így újra átélheted a csodaló drámai történetét.

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2012 és 2015 között bemutatott nagyjátékfilmeket és a 2015-ben, bemutatott TV-játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat.

Idén összesen 273 film kerül vetítésre, köztük az Overdose - Vágta egy álomért című film is.

Rendezte: Ferenczi Gábor
Producer: Gül Togay, Major István
72 perc perces dokumentumfilm.
Filmhét vetítés: 2016. március 3., 11:45
Cinema City MOM Park, 2. Terem
Online jegyvásárlás >>

Egy szlovákiai magyar acélkereskedő 2000 guinea-t fizet egy jelentéktelen külsejű csámpás csikóért, mely egy évvel később már a kétszázszorosát éri, és a világ leggyorsabb lovai között emlegetik. A verhetetlen Overdose a remény szimbóluma lesz, nyomában nem várt kollektív érzelmek támadnak, és keverednek egyéni, nemzeti és üzleti érdekekkel.

A dokumentumfilm Overdose betegségének, felépülésének és újrakezdésének időszakában a kulisszák mögötti világba vezet, a nézők megismerhetik Overdose tulajdonosát, trénerét és munkalovasát, a ló pályafutásának küzdelmes, több szálon futó drámai történetét.

Az egyik főszereplő a filmről: "Ebben a filmben számomra igen sok könnycsepp és felülmúlhatatlan sok boldogság is van! Tanulság nincs, ez az élet." A film történet a szenvedélyről és a reményről.

A filmhez 2013 márciusában forgattak utoljára, így a versenyló szeptemberi búcsúztatása már nem került a produkcióba.

Frissítve: 2016.02.29.. Forrás: Filmhet.hu
F
otó: Schuch Lili


KapcsoLÓdó cikkek:


Különös történetek: Overdose »


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés