keresés a lovardák között

Folytatódnak a lovas ágazati beruházások
A lovas ágazatban az elmúlt két évtized legjelentősebb fejlesztési zajlanak több mint 3,6 milliárd forintot megmozgatva. A Nemzeti Lovas Program keretében megújul a Nemzeti Lovarda, új lovas- és rendezvényközpont épül Szilvásváradon, de ezzel szerencsére még nincs vége a lovas létesítményeket érintő beruházásoknak.

Október közepén született döntés arról, hogy közel 37 millió forintot kap a bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola. Az iskola fő profilja a lótenyésztő és a belovagló szakember-utánpótlás képzése, elsősorban a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok számára, de az innen kikerülő diákok Európa-szerte megállják a helyüket szakmájukban.

A 2015 augusztusában kettesfogathajtó világbajnokságnak otthont adó Fábiánsebestyéni Kinizsi Park fejlesztésére és korszerűsítésére 2014-ben kerül sor. Az erről szóló koncepciót a vidékfejlesztési miniszter és a nemzetgazdasági miniszter fogja a Kormány elé terjeszteni. 

2013.11.21. Magyar Dorottya, Lovasok.hu


KapcsoLÓdó cikkek: 

Új Lovas- és Rendezvényközpont épül Szilvásváradon >>

Két év múlva átadják a Nemzeti Lovardát >>

Fábiánsebestyénben lesz a 2015-ös kettesfogathajtó VB >>

Magyarország megpályázta a 2015-ös fogathajtó VB rendezési jogát >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés