keresés a lovardák között


Nyeregvadászat Zakutanya-módra

Nyeregkeresés Ribicnek, a tanya hidegvérű szuper jószágának 

Dolgozgatnak, dolgozgatnak a Zakuszka tanya lakói, ha az egyéb teendők mellett jut rá idő, energia, no meg az időjárás is kegyes hozzájuk.

Az egyetlen probléma Ribiccel van. Kényelmes és megbízható ló, de passzoló nyerget találni rá egyszerűen horror. Ribic sajnos úgy döntött, hogy a régi, úgy-ahogy ráillő nyergét már nem akarja tovább hordani, fogta magát, és orvul kinövesztette a marját a lapockatájéki zsírpárnák közül.

Sebaj, gondolta Várkonyi Andi, azt a nyerget amúgy is le kellett volna cserélni előbb-utóbb (Ribi háta túl egyenes volt hozzá, a szivacsolás meg hosszú távon nem nyerő), eljött tehát az ideje másikat keresni.

Ekkor megkezdődött a Várkonyi Andi és Ribic kálváriája, melynek következtében végül nem sikerült nyerget találni Ribicre. Kiderült ugyanis, hogy a hölgy nem csak lapockában erős (erre Andi fel volt készülve), hanem a háta is olyan hihetetlenül széles, hogy a spéci, hidegvérűre való nyergek sem voltak jók rá. Miért nem gyártanak pingpongasztalra való nyerget?

Szóba került egy Barefoot Lexington is, ami ráadásul jó volt Ribicre, ezt a tervet végül a piszkos anyagiak miatt el kellett vetniük.  A váz nélküli nyereg gondolatával kacérkodó lovasoknak azonban, csak ajánlani tudják a Barefoot magyarországi forgalmazóját.

Ribic jóvoltából viszont most könnyű dolguk van azoknak, akik a saját sodrottjukra, hidegvérűjükre keresnek nyerget, ugyanis ami nem lett jó Ribire, az most a Nyeregvilágban várja új gazdáját, illetve voltak olyan nyergek, amelyeket felajánlásként kapott a Zakuszka-tanya, így vásárlás esetén a vételárat lakóinak ellátására fordítják.  

A zakutanyás támogatói nyergek:


Waldhausen univerzális nyereg

Somero univerzális nyereg
 

Fritz Goertz túranyereg
 

Extra széles, univerzális nyereg  (ezt nőtte ki Ribi)


Western munkanyereg

 


Olcsó univerzális nyereg széles hátú lovakra

2013.10.16. Forrás: zakuszkatanya.hu


KapcsoLÓdó oldalak:

Barefoot termékek a Lovas Piactéren >>

Használt nyergek a Lovas Piactéren >>

Váz nélküli nyergek a Lovas Piactéren >>

Elkészült a Zakumentumfilm >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés