keresés a lovardák között


Hírek, eredmények a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságról
Budapest, Tattersall, 2013. szeptember 5-8.

|ƒ Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság |ƒ Hírek, eredmények |ƒEbben az esztendőben is a verseny fő médiapartnere, a Digi Sport csatorna élőben szakkommentárral, több kamerával, kiváló technikai háttérrel élőben közvetítette a felnőtt egyéni magyar bajnoki döntőt.Aki lemaradt az élő közvetítésről, az pótolhatja szeptember 10-én (kedd) a Digi Sport 1-en 22.20-kor, a Digi Sport 2-n 16.25-kor, szeptember 11-én (szerda) a Digi Sport 1-en 16.05-kor és szeptember 13-án (péntek) 12.20-kor a Digi Sport 2-n.
 
Tovább a teljes cikkhez:
Felnőtt döntő a Digi Sporton >>


A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság utolsó versenyszámára vasárnap délután hat órakor került sor. A vigaszdíj + nyitott pontgyűjtő Jokerrel fokozatos nehézségű számba tizenheten neveztek. Az akadályok magassága 125 cm-re épült. Az indulók felszabadult versenyzése jellemezte az utolsó eseményt. Közöttük is Szuhai Péter Turbo Breaker-rel, a Gyula Farm Miskolc díjugratója mutatta be a legparádésabb lovaglást.
 


Az elő és középdöntők után eldőlt a 2013. évi felnőtt magyar bajnoki cím és a fődíj Fiat Grande Punto sorsa a vasárnap délutáni, egyéni versenyszámban a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. A Nemzeti Lovarda lelátói zsúfolásig megteltek, a levegőben érezni lehetett a tét okozta feszültséget. Tizenheten jutottak be a kétfordulós döntőbe, ahol komoly nehézségű, 150 cm magas gátakkal tűzdelt pálya várta a díjugratókat.
 


Ami nem sikerült Burucs Barnának az ifiknél, az sikerült testvérének, Borbálának, a fiatal lovasok döntőjében a 2013. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság vasárnapi, harmadik számában. Heten jutottak be a kétfordulós döntőbe. A pályán 8 db 140 cm magas és 155 cm széles akadályokat helyeztek el, amit 5 cm-rel megtoldottak a második fordulóban. Az egész verseny alatt formát mutató Burucs Borbála Mamma Mia-val jó pozícióból várta a döntőt.
 


Vasárnap 10 órakor kezdődött az ifjúsági lovasok döntője a Tattersall-ban, a 2013. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. Tizennégy nevező került a kétfordulós startlistára, az akadálymagasság 135 cm-es, míg a szélessége 150 cm-es volt, mindebből 10-et helyzetek el a pályaépítők. A versenyzők az elmúlt napok eredményeinek megfelelően fordított sorrendben startoltak, az-az a végére az esélyesek szálltak nyeregbe.
 


Az utolsó, mindent eldöntő napon az amatőrök fináléjával kezdődött vasárnap reggel 8-kor a 2013. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság. Húsz nevező került a startlistára, az akadálymagasság 125 cm-es, míg a szélessége 140 cm-es volt. Az időjárás a korábbiaknak megfelelően kiváló napsütéses, szélcsendes körülmények várták a lovasokat. Végül a bajnoki cím sorsa izgalmas összevetésben dőlt el két alappályán hibátlant menő versenyző között.
 


A nap legnagyobb ünneplését kapták az öregfiúk versenyszámában startoló lovasok. A közönség hangos ovációval fogadta a tíz nevező veterán díjugrató minden megmozdulását, akik parádés versenyzéssel hálálták meg a közönség rajongását. Hat lovas hibátlanul és alapidőn belül ment, így összevetésre került sor. Ilyet talán még fénykorukban sem tudtak. Végül Dobi Dezső, Maxim Szikrázóval lett a veterán bajnok 2013-ban.
 


FIAT Díjugrató Magyar Bajnokság szombati versenynapjának utolsó előtti száma hozta talán az eddigi legizgalmasabb versengést. Valamivel délután négy óra előtt kezdődött az ifjúsági és fiatal lovas OB egyéni középdöntő és a vegyes csapat döntője. A 135 cm-es akadály magassághoz, 155 cm szélesség párosult, ráadásul vizesárokkal nehezítették a lovasok dolgát a pályaépítők. Egyéniben az ifjúságiaknál lovával is remekelt ifj. Lázár Zoltán.
 


A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság szombat délután 13 órakor a legnépesebb kategóriával, az amatőr versenyzők középdöntőjével folytatódott. Ötven lovas nevezett a versenyszámra, amelyben 125 cm magas, 140 cm széles akadályokat állítottak a pályaépítők. A hibaidős megméretésben Tóth Dóra és Fetti Calipso hibátlanul és a leggyorsabban teljesítették a pályát, amellyel nyerni tudott a Fetti Lovas Klub párosa.
 


11 órai kezdéssel folytatódott a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság harmadik napja a második versenyszámmal, a Nemzeti Lovardában. A 9. A/2-es kétfázisos versenyszámba 34-en neveztek. A pálya magassága emelkedett, immár 135 cm-es magasságú gátak állták a lovasok útját. Az időjárás továbbra is remek, verőfényes napsütés szórja melegét a Nemzeti Lovarda arénájába, ami miatt a zakó használatától eltekintett a zsűri.
 
Tovább a teljes cikkhez:
Varga Balázs Lottin nyert a kétfázisosban >>


Szombaton korán, reggel fél kilenckor kezdtek a lovasok a 2013. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. A nyolcadik, az A/1 nyitott és fiatal lovas versenyszámban az akadályok magassága 125 cm, szélessége 145 cm-re épült. A versenyszámot egyszeri összevetéssel rendezték meg, 38 lovas nevezett. A mezőny összetétele hasonlóan alakult, mint az első versenyszámban csütörtökön, ahol Márki Zoltán Gavalérral alig maradt le az elsőségről.
 
Tovább a teljes cikkhez:


Abszolút bács-kiskun megyei siker született a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság pénteki napjának utolsó versenyszámában, a felnőtt egyéni középdöntőben és a csapatverseny döntőjében. Egyéniben Horváth Balázs, a Kecskeméti Airvent Lovas Klub díjugratója, PM Jumping Lady nevű lován teljesített fantasztikusan, hiszen a két fordulóban hibátlanul ment a páros, amivel a középdöntő aranyérmesei lettek.
 
Tovább a teljes cikkhez:


A péntek délután, a Fiatal lovasok OB elődöntőjével indult 13 óra 20 perckor. Tizenegy fiatal startolt a 135 cm magas és 155 cm széles akadályok között a győzelemért és a helyezésekért, a vadászlovaglás szabályai szerint. Gyors versenyt hozott a szám és a második Burucs győzelmet. Burucs Barna ifjúságiaknál aratott győzelme után, testvére Burucs Bora tette le a család névjegyét az újabb aranyérmes helyezéssel, tapasztalt társa Mamma Mia segítségével.
 
Tovább a teljes cikkhez:
Burucsék második aranya >>


Az elődöntők sorozata az ifjúsági kategóriával folytatódott a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság második napján. 20-an szálltak nyeregbe a 130 cm magas és 140 cm széles akadályok leküzdésére. A legjobban Burucs Barna vette az akadályokat Sir Winston-C-vel, aki hibátlan eredménye mellé a legjobb időt is lovagolta. Burucs számára a 7-es és a 11-es akadály volt problémásabb, de sikeresen megoldották verőhiba nélkül.
 
Tovább a teljes cikkhez:
Burucs arany az ifjúsági elődöntőn >>


Pénteken a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság legtöbb számú startolóval indította a napot reggel 9 órakor. Az amatőr versenyszám elődöntőjében 52-en jelezték indulási szándékukat, ezzel is nyomatékot adva a magyar díjugrató sport népszerűségének. A 120 cm magas és 130 cm széles akadályokkal nehezítette pályán 350 méter/perces iramot határozott meg a zsűri. A 10 hibátlan lovaglás leggyorsabb lovasa Német Krisztina.
 


A/2-es nyitott versenyszámmal folytatódott délután 13 órai kezdettel a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság versenysorozata. Az akadályok emelkedtek, immár 130 cm magas gátakon kellett átjutni a lovasoknak, az iramot 350 méter/percben határozták meg. 38-an neveztek az egyszeri összevetéses versenyszámba. Az alappályát 15-en teljesítették hibátlanul, ám egy visszalépés miatt 14-en startoltak az összevetésben a győzelemért.
 


Csütörtök délután négy órakor kezdődött a leginkább várt versenyszám, a felnőtt OB elődöntője, amely egyben csapatversenyre is lehetőséget nyújtott a benevezett lovasoknak. Itt már a fődíj Fiat Grande Punto sorsáért is küzdöttek a sportolók. 32 indulóból a 28.-ként startoló Czékus Zoltán idegei bírták a legjobban a feszültséget. Hibátlan teljesítménye remek idővel párosult és nyert Apolló nyergében.
 


Szerda délutánra megteltek a Nemzeti Lovarda istállói a versenysorozat előtti napon és megkezdődött a versenyrendezés kötelező adminisztrációs, kontroll tevékenysége a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. Dr. Burucs Balázs vezetésével az állatorvosi szemlére 15 órától került sor, ahol a lovak egészségügyi alkalmasságát vizsgálták meg valamint a hivatalos engedélyek meglétét ellenőrizték.
 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés