keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Megnyerte élete első versenyét Opium Bullet

Gyerek még - mondta Opium Bulletről lovasa

Ahogy közeledett Opium Bullet első versenye, Mikóczy Zoltánban napról-napra nőtt a félsz, nem állította-e túl nagy kihívás elé Overdose anyai féltestvérét.

A kétéves lovak az első versenyüket ugyanis jellemzően nem 1300 hanem 1000 méterre futják, nem íves, hanem egyenes pályán, és nyeretlen lovak, nem pedig hat versenygyőztes ellen. Opium Bullet hét ellenfele eddig több, mint húsz versenyt futott, azaz átlagosan hármat, ami a rutint tekintve óriási különbség.

Opium Bullet azért épp szeptember elsején kezdett és nem egy nyeretlen kétéves versenyben egy héttel korábban vagy később, mert ezzel is kárpótolni szerette volna azokat a nézőket akik Overdose futására vártak. A csikó az utóbbi napokban azzal az ötéves Alfkonával együtt végezte a munkáját, aki a régió egyik legjobb sprintere, és a mai versenynapon megnyerte a legnagyobb magyar rövidtávú versenyt, a Kozma Ferenc Emlékversenyt. Ezt Overdose, azaz immáron Opium Bullet csapata ugyan kedvező jelnek tekintette, de mindannyian tudták, hogy ez akkor is egy első verseny, amikor a ló még tanul, bármi megtörténhet.

Overdose búcsú-felvezetését követően Opium Bullet egyedül körözött, a többi lovas már úton volt a pályára. Nem tudni, hogy miért, de lovasa késett egy kicsit, így a ló egyedül kentrézett ki, és csak félúton a startgéphez érte utol a többieket.

A versenyről Mikóczy Zoltán tolmácsolta a lovas, Martin Srnec szavait: A start után Opium Bullet nagyjából 80%-ot adott ki magából, úgy gondolhatta, hogy ez is egy munkafutás (a lovak hét közben kisebb csapatokban, úgynevezett lot-okban végzik a munkát). Ezért a célegyenesig nem is akart mást, csak felzárkózni a többiekhez.

Amikor megindította, Opium Bullet pillanatok alatt élre állt, ám ott hirtelen megtorpant, vélhetően várta a többieket, kicsit körbe is pillantott, hol vannak. A cél előtt újra indított, hogy biztos legyen a győzelem.

Mivel ő lovagolta Overdose-t is az első versenyén, lehetősége volt arra is, hogy összehasonlítsa a két lovat. Martin szerint Overdose teljes erőbedobással ment a start pillanatától kezdve, de Opium Bullet "gyerek még", akinek még meg kell tapasztalnia, hogy mi a különbség a munka és a verseny között.

Mikóczy Zoltán ehhez még hozzátette, hogy óriási kő esett le a szívéről, és lovának az a momentuma, ahogy a célegyenesre fordulva, szinte az utolsó helyről 100-150 méter alatt felért az élre, mindenképpen bizakodásra ad okot. De nem többre, hiszen ez még csak az első versenye volt, és ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

Blaskovich Ernő Emlékverseny (Elit kategória), hivatalos végeredmény:

2013. szeptember 1. - Kincsem Park, Budapest

1300 m - 1.300.000 Ft összdíj - 2 éves lovaknak
1. Opium Bullet  - Martin Srnec
2. Prince Angelo - Varga Z. 
3. Freddie Mercury - Tomas Bitala
4. Zelnike - ifj. Kozma István
5. Rahim Khan - ifj. Fejes Lajos
6. Nádszál - Kerekes Károly
7. Lady Stone - Suták Csenge
8. Miserend - Bakos Gábor

Biztosan, 1 1/2 hosszal győz, majd fej, 3/4, rövid fej, 3/4, 2, 14 hossz
Idő: 1:20,1


A jártatóban, már egyedül


A jártatóból kiérve, pályára menet Martin Srnec kiáll a nyeregből


Opium Bullet kikentrézik a startgéphez


A startgépből utolsónak tört ki, nem is jött előrébb a kanyarban sem


A célegyenesre fordulva nagyon hamar az élre állt,
a többiek közül senki nem tudott reagálni a ritmusváltására


Azután megtorpant, mintha várná a többieket


A célba biztos, másfél hosszas előnnyel érkezett


A befutó pillanata


Martin Srnec és Opium Bullet


A győztesek körébe Mikóczy Zoltán vezette


A tréner, a lovas és a tulajdonos

2013.09.02. Forrás: PannoniaOverdose
Fotó: PannoniaOverdose, MTI fotó: Beliczay László


KapcsoLÓdó cikkek:

Overdose első lovasa lovagolja Opium Bulletet vasárnap >>

Overdose búcsúzik, Opium Bullet debütál >>

Mikóczy megvette Overdose testvérét >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés