keresés a lovardák között


Pavo lótakarmányok és kiegészítők a csúcsteljesítmény érdekében II.
Erő, kitartás, teljesítmény, egészség

A versenyszezon már javában elkezdődött, s munkánk során számos alkalommal találkozunk olyan helyzetekkel, amikor a ló és lovas előtt nagy igénybevétel, fontos versenyek, több napos megmérettetések állnak, hosszas utazások, s egyértelmű cél, hogy az adott pillanatban a legnagyobb összhang mellett a legjobb teljesítményt nyújtsa ló és lovasa egyaránt.

Természetesen a fenti csúcsformát edzések sokaságán, megfelelő menedzsment által és nem utolsó sorban a megfelelő lótakarmányozás által érhetjük el. Folyamatosan figyelnünk kell lovunk állapotát, fogait, szőrzetét, patáját, általános kondícióját, a folyamatos és növekvő edzésszámok s elvárások okozta reakciókat, a megfelelő gondoskodás, féregtelenítés és egyéb nagyon fontos részletek kidolgozása mellett. 
Vissza az 1. részhez:
Pavo lótakarmányok és kiegészítők a csúcsteljesítmény érdekében I. >>

Bizonyára már sokan ismerik a Pavo komplett lótakarmányozási rendszerét, így ezt táblázatos formában összefoglalva részletezem, azonban szeretném egy – két hatékony és új fejlesztésre felhívni a figyelmet. 

Pavo Care4life

Pavo Daily Plus

Gyógynövényes müzli 
11 gyógynövénnyel
 
Pre és probiotikumok
Kollagénnel az elasztikus 
ízületekért
Melaszmentes, zabmentes
Fűkeverék a hatékonyabb 
emésztésért
 
A kólika megelőzésért
a takarmányok
jobb 
hasznosulásáért

Fenti irányvonalak figyelembe vételével alkotta meg a Pavo Holland lótakarmány gyár termékeit, melyek közül ennek a csoportnak szeretnék ajánlani egy komplett menüsort a három fő irányvonalat figyelembe véve, mely menüket akár fiatal, kezdő lovaknak, akár pihenőidőszakból visszatért lovaknak egyaránt ajánljuk.


 
Alaptáp
Müzli
Vitaminellátás
Izomépítés
Izom / ízület
védelem
Csak Pavo
pelleteket és
müzliket
használok
Pavo
AllSports

2-3 kg/nap
 
Pavo Gold E
0,5-1 kg/nap 
 
Pavo Daily Plus
Pavo SportsFit
0,5-1 kg/nap

Pavo Triple P
0,5-1 kg/nap
 
Pavo
Care4Life
0,5 kg/nap
Nem
szükséges!!!
Pavo
Muscle Build

100 gr/nap
Pavo Muscle
Care

50-100 gr/nap

Pavo
Mobility

100 gr/nap
Pavo
lótápot
és müzliket
zabbal kombinálom
50-50%
Pavo AllSports
1-1,5 kg/nap

Pavo Gold E
0,5-1 kg/nap 
 
Pavo Daily Plus
Pavo
SportsFit

0,5 kg/nap
 
Pavo Triple P
0,5-1 kg/nap
 
Pavo 
Care4Life
0,5 kg/nap
Pavo Vital
50 gr/nap

Pavo Summer-
Fit lókeksz

1 db/nap

Pavo
HealthBoost

100 gr/nap
Pavo Muscle
Build


100 gr/nap
Pavo Muscle
Care

50-100 gr/nap
 
Pavo Mobility
100 gr/nap
Csak
kiegészí-
tőket
haszná-
lok, extra
minőségű a
szénám és
a zabom
Pavo Vital 100 gr/nap VAGY

Pavo SummerFit lókeksz 1 db/nap VAGY

Pavo HealthBoost 100 gr/nap
Pavo Muscle
Build

100 gr/nap
Pavo Muscle
Care

50-100 gr/nap
 
Pavo Mobility
100 gr/nap

Pavo kiegészítők a versenyszezonban

A ló szervezetéről, a szervezet működéséről, egyensúlyban tartásról nemcsak pihenőidőszakban, tenyésztésbe vételkor, versenyidőszakban is fokozottan kell gondoskodni. Nagyon fontos, hogy a megfelelő takarmányozás által felkészítsük az izmokat, ízületeket a nagyobb igénybevételre, felkészítsük a szervezetet az extrém időjárási körülmények között történő teljesítmény leadására, verseny után próbáljuk a leggyorsabban visszaállítani az egyensúlyi körülményeket, a só és vízháztartás rendszerét, az izmok, inak, ízületek regenerálódását. 

Ebben nyújt nagy segítséget a PAVO KIEGÉSZÍTŐK termékcsaládja, mely optimálisan alkalmazkodik a Pavo lótápok és menük használatához és beltartalmi összetételéhez egyaránt.

A Pavo Kiegészítők etetése egyszerű és biztonságos, granulátumos formátumban könnyen felveszi a ló jelentősebb takarmányozási veszteségek nélkül. A Pavo KIEGÉSZÍTŐK ízletesek, nem kell különösebb trükköket bevetni alkalmazásuk során, s semmilyen szintetikus színezőanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaznak, dopping-mentesek!


Ízületek "feltöltése"; ízületekről, ínakról való gondoskodás

A dinamikus mozgásért és sporteredményekért nagyon fontos, hogy az ízületek megfelelően végezzék a dolgukat. A porcok, ízületek és inak, s az ízületi folyadék együttesen felelősek az ízületek egészséges működéséért. Az olyan zavarok az ízületekben, mint a gyulladások, az ízületi porc felületének gyengesége, inak szakadása gyakran fájdalmas, sántasággal együttjáró tünetekkel jelentkeznek. Számos problémának az eredménye a kötöttség, sérülések, a munka és engedelmesség megtagadása.

Nagyon sokszor a nagy igénybevétel nemcsak az ízületeket, de az inakat és izmokat is károsíthatja. Az izmok elsavasodása merevséghez vezet, mely kialakulása esetén a legfontosabb a megfelelő pH beállítása illetve a savasodás kialakulásának megakadályozása. Az izmoknak speciális anyagcseréjük van, ezért a védelem mellett számos olyan szituáció is kialakulhat, amikor gyors izomnövekedésre van szükség. Az izmok fejlesztése egy hosszantartó folyamat, mely megfelelő takarmányozás és edzés kérdése, de bizonyos takarmány-kiegészítőkkel optimálisan befolyásolható. 


 
Az elektrolitok fontossága

Amikor a ló izzad, nemcsak annyi vizet és sót veszít, amennyit mi a ló testén látunk. Az izzadás a belekbe befelé is történik, s ott még több víz és ásványi só vesztés alakulhat ki, mely bélsárpangáshoz, kólikához is vezethet súlyosabb esetekben. Izzadáskor a folyadékveszteség mellett nagyon sok fontos testi sók távoznak, mint pl. a kalcium, nátrium, kálium, klór.

Ha a ló elektorlit hiányban szenved, kevesebb folyadékot tud újra pótolni a szervezetében, a szövetek „kiszáradnak”, s az energia háztartás is erőteljes hiányt szenved. Fentiek miatt nagyon fontos a teljesítmény leadása előtt felkészíteni a szervezetet illetve a kiizzadott anyagokat mihamarabb pótolni. A teljesítmény leadása után a megfelelően helyreállított só és vízháztartás szintén hamarabb tudja regenerálni az izomzat savasságát, s a vér vasszintje is hamarabb helyreáll. 


Pavo
Mobility

az ízületek
feltöltésére
Pavo
Muscle Care

izom és ízületvédelem
Pavo
Muscle Build

a gyors
izomfejlődésért
Pavo
Nervcontrol

stresszhelyzetek
oldása
Pavo
E'lyte Elektrolit

só- és vízháztartás
egyensúlyáért
Elősegíti az ízületi 
folyadékképződést

a porcokat és
ízületeket 
táplálja

e
lősegíti az ínak
és 
ínszalagok
ellenállásának

növelését
Merev és feszült izomzatra ajánlott
 
Gyors regenerálódás megterhelő munka után
 
Merevedésre, sérülésre hajlamos lovaknak ajánljuk
Elősegíti a gyors izomfejlődést
 
Esszenciális aminosavakat tartalmaz
 
Erős izomzatot alakít ki
Segít a feszültséget oldani
 
Jobb kontroll stresszhelyzetekben
 
Érzékeny, feszült lovaknak ajánlott
Megterhelő erőkifejtés előtt és után
 
Nagy melegben
 
Erős izzadás és folyadékvesztés esetén

Vissza az 1. részhez:
Pavo lótakarmányok és kiegészítők a csúcsteljesítmény érdekében I. >>


További információ és kapcsolatfelvétel:
Suta Éva
06/30-358-23-31
 

                                
PAVO HUNGARY - Suta Éva Ló-Tünder Kft.
4281 Létavértes, Sándor u. 81.
Tel.: +36 30 358-2331 E-mai: lotunder@gmail.com
www.pavo.hu

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés